Een verre rondreis met kinderen, ideaal of thuisblijven?

Voor veel reizigers lijkt een verre rondreis met kinderen onmogelijk. Al snel worden er aannames gedaan dat dat niet veilig zou zijn, of dat er voor jonge kinderen niet genoeg te beleven is. Het tegendeel is echter waar. Een verre reis met je kind maken is een onvergetelijk avontuur voor beide van jullie!

De familiereis is ondertussen een van de bestverkochte reizen tot op heden. Een kind heeft immers niet veel nodig om zich te vermaken, en er is genoeg te zien wanneer je op pad gaat. Planten, dieren, mensen, speciale plekjes. Kortom: een groot speelparadijs. Een verre reis kan een kind veel leren. Ik kan je verzekeren dat welke leeftijd je kinderen ook hebben, dit een ervaring is die ze de rest van hun leven meenemen. Je wordt er reislustig van!

‘’Wat een fantastische rondreis was dit! Via Witropa Travel een rondreis geboekt, geheel aangepast aan onze wensen. Dat waren er veel, aangezien we met kleine kinderen reisden.’’ 

Welke activiteiten kan je ondernemen met je kinderen?

Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen. Wij hebben de leukste gezinsactiviteiten voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het spotten van dieren in de jungle of het zwemmen bij een waterval welke je tegenkomt terwijl je onderweg bent naar je volgende bestemming. Wanneer je juist kiest voor een verre reis met je kinderen heb je het geluk dat het in een bergachtig land als Costa Rica wemelt van de natuurlijke watervallen. Neem een frisse duik of neem je snorkel mee en je activiteit is compleet.

Ga je liever voor iets meer avontuur? Doe dan da canopytour of ga raften! Je kind beloven dat ze als Tarzan of Jane door de jungle slingeren is vast een langgekoesterde wens. Een tour als deze bestaat uit een parcours van meerdere kabels tussen boomtoppen. Geniet van de snelheid, maar vooral ook van het uitzicht! Sommige kabels zijn wel een kilometer lang, je kinderen hebben de dag van hun leven.

Wil je alle activiteiten zien die we aanbieden, of heb je een speciale wens? Kijk eens tussen ons activiteitenaanbod!

‘’Geen bouwstenen met verplichte nummers. Zeker omdat we met kleine kinderen reisden was dat… Heerlijk’’

Is Costa Rica veilig voor kinderen?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag waar families zich zorgen over maken wanneer ze een verre reis met een kind plannen. Lust mijn kind het eten daar wel? Moeten we niet steeds te lang reizen? Hoe zit het met inentingen? Zijn er gevaarlijke dieren daar?

Natuurlijk wijs ik je erop dat je op moet passen met waardevolle spullen en maak geen verre wandelingen wanneer het schemert of donker is. Sluit je auto goed af en neem kopieën van belangrijke papieren altijd mee. Dingen die je in een stad als Amsterdam ook zou doen. De bevolking van Costa Rica is enorm vriendelijk en behulpzaam.

Gebruik een paar keer per dag het gezegde ‘’pura vida’’ en de mensen zullen je vrolijk gedag zeggen. Wat Pura Vida eigenlijk wil zeggen, is ‘geniet’. Zegt iemand Pura Vida tegen je, dan betekent dit eigenlijk dat je op en top moet genieten van het moment en je vooral geen zorgen moet maken om kleine dingetjes. Het leven in Costa Rica, dat is het leven! Geniet van de tijd samen!

‘’Met een gezin met vier kinderen wouden wij een gevarieerde en actieve vakantie en bovendien Costa Rica ontdekken. Zonder dat we te lang in de auto moesten zitten met ons zessen. Maar wij wilden ook lekker relaxen en in bijzondere locaties verblijven. En als we dan enkele uren gereden hadden naar een nieuwe bestemming, was een duik in een zwembad toch ook belangrijk.’’

 

Dagplanning

Wat kun je dan verwachten als je op het vliegveld staat na een lange vlucht? Bij aankomst wordt je door onze chauffeur opgevangen en naar je hotel gebracht om bij te komen van de lange reis. Dan kan het genieten van elkaar en de kinderen beginnen, want alles is voor je geregeld! Lees hieronder een kort voorbeeld van een mogelijke dagplanning.

Wil je meer informatie? Lees dan zeker eens het reisverslag van Julia. Zij ging met haar twee zussen, broer en ouders naar Costa Rica.

Dag 2 & 3 – Tortuguero

Vandaag word je vroeg opgehaald en verbaas je je al snel over het adembenemende uitzicht over de groene bergen. Slingerend doorkruis je de bergketen die je naar de Atlantische kant van het land brengt. Na een kort bezoek aan het Caribische dorpje Tortuguero vaar je naar de Lodge die prachtige in de jungle ligt. Tussen juli en oktober kruipt de groene reuzeschildpad het strand op om eieren leggen, een onvergetelijke beleving.

De volgende dag zul je je verplaatsen in bootjes door het prachtige natuurpark. Je zult veel wilde dieren zien, zoals brulapen, papegaaien, tijgerreigers, kaaimannen, zelfs zeekoeien en jaguars zijn er gespot… De gids zal je bekend maken met het programma.

Dag 4 & 5 – Puerto Viejo

Na het varen keer je weer terug in de bewoonde wereld. We hebben een ruime 4 wiel aangedreven auto geregeld, zodat je ook op hobbelwegen en in de bergen comfortabel en veilig reist. Dankzij onze sublieme routebeschrijving vind je eenvoudig je weg én bezorgen we je diverse leuke tussenstops en ‘things to do’ op alle bestemmingen.

Bezoek de volgende dag met behulp van Witropa’s routebeschrijving de talloze strandjes en verborgen baaitjes, ga snorkelen of wandelen in het Nationaal Park van Cahuita of bezoek een waterval in de bergen van Talamanca. Luieren kan ook. Geniet van het heerlijke uitzicht vanuit een hangmat op je terras!

Dag 6 & 7 – Rincón de la Vieja en Samara

Vanwege de uitzonderlijk droge tijd in dit gebied is de begroeiing hier anders, savanne achtige vlakten worden afgewisseld met jungles. Tussen de maanden december en mei komen verschillende bomen in bloei te staan met de mooiste kleurcombinaties. In het Nationale Park kun je de Rincon de la Vieja vulkaan bezichtigen, waar tevens kans bestaat op slingerapen, grote loopvogels zoals de Hokko, en wie weet een gordeldier.

Laat vervolgens de vulkanen achter je en ga richting de Grote Oceaan. Er is nu gelegenheid heerlijk te luieren aan zee. In Samara vind je sfeervolle restaurants in het strandzand, hangout plekken en swingende barretjes zijn allen te vinden op loopafstand van het hotel. Geniet onder een palmboom van het uitzicht over de azuurblauwe zee, drink een kokosnoot leeg, bekijk hoe de pelikanen de naar beneden duiken om vis te vangen en neem een duik in het zwembad van het hotel.

Wil je meer lezen? Klik dan hier.

Of je nu houdt van avontuur, dieren spotten of rust, er zit voor iedereen iets leuks tussen! Hieronder de leukste activiteiten op een rijtje.

Wat kosten ze en hoelang duren de activiteiten?

Omdat je de activiteiten op meerdere bestemmingen kan doen, en we anderen al gratis weggeven in de Reisbeschrijving, staan er geen prijzen bij de activiteiten. Ook kunnen weersomstandigheden en seizoenen van invloed zijn op waar en wanneer je een bepaalde activiteit het beste kan doen. Hou rekening met ongeveer 30 tot 45 Euro per persoon voor wandel-, boot-  en cultuurexcursies die 2 a 3 uur duren. Adrenaline activiteiten zoals Canopy, Raften, Paardrijden en Tubing liggen eerder rond de 50 Euro en duren iets langer. Ook zijn er tours die extra lang duren en oplopen tot 70 Euro zoals Walvissen spotten of de nog duurdere excursies in Corcovado. We stellen onze klant vooraf altijd een optioneel pakket voor op basis van de aangegeven wensen. Voorbeelden van de gratis tours onderweg zijn: dieren hotspots, natuurparken, uitzichtpunten, leuke restaurantjes en zwemmen bij een waterval. Wil je graag meer weten over de activiteiten die op jouw route liggen of heb je een andere brandende vraag? Neem dan meteen contact op, en we helpen je met alle plezier verder.

Laatste Nieuws: vanaf 2020 wordt in Costa Rica een soort BTW belasting geheven (IVA genaamd) van 13%. Let op, onze prijzen voor het (optionele) excursiepakket  zijn inclusief deze belastingen! Je betaalt vooraf nooit meer voor die activiteiten dan als je ter plaatse zou doen.

Betrouwbare contacten door onze vestiging

Witropa Travel kent niet alleen de leukste plekjes van Costa Rica, maar heeft ook overal betrouwbare contacten. Omdat wij zelf in Costa Rica gevestigd zijn, kunnen we niet alleen snel schakelen, maar ook de juiste activiteiten en locaties regelen bij professionele Touroperators met leuke en capabele gidsen.

activiteiten-onderwegautentiek-costa-ricaavondwandelingboottocht-riviercanopytourcatamarantocht-op-zeecitytour-san-josecorcovadodieren-spottenhangbruggen-nevelwoudjungle-wandelingkoffietourkolibrituinkrokodillentournationaal-parkpaardrijdenraftenrincon-de-la-viejaschildpaddentoursnorkelentubingvogels-spottenwalvissentourzwemmen-bij-waterval

REISBEOORDELINGEN

4.93 gebaseerd op 15 beoordelingen
17/09/2023

Costa Rica heeft op ons een onvergetelijke indruk achtergelaten. We maakten een 23 daagse rondreis met onze dochters (19 en 18).

Een goede voorbereiding is het natuurlijk het halve werk. We werden hierbij goed ondersteund door Marlot, die naar onze wensen en ideeën luisterde en de initiële rondreis op een aantal punten wijzigde.

Dit resulteerde in een uitgebalanceerd plan met voor alle vier wat wils. Mijn vrouw en ik genoten enorm van de natuur en de verscheidenheid aan flora en fauna.

Bij de meiden stond surfen op twee locaties met stip op nummer één. En het ziplinen was natuurlijk bij de hele familie favoriet. Het was een leuke, ontspannen rondreis, die op rolletjes verliep.

Dank Marlot, dank Witropa.

12/08/2023

We zijn net terug van onze rondreis door Costa Rica met het gezin en wat een geweldige reis was dat!

Al vanaf het begin was het contact met Witropa goed. Ze reageerden snel per email en we hebben ook een online Zoom meeting gehad om onze vragen en wensen in meer detail te bespreken, zodat we uiteindelijk een reis hadden die perfect bij onze wensen paste.

Tijdens de reis hadden we per WhatsApp contact met Marlot, die snel reageerde op onze wensen en ook nog snel een excursie voor ons heeft verzet, omdat we door een langere reistijd als gepland het niet gingen halen. Top!

De reis was heel goed georganiseerd en is daarom dan ook vlekkeloos verlopen. De excursies waren allemaal zeker de moeite waard en ook de reistips voor onderweg maakten de reis extra leuk.

Kortom, een echte aanrader dus!

08/08/2023

We missen de ontspannende junglegeluiden ookal zijn we al weer bijna een week thuis. Wat een fantastische vakantie hebben wij gehad. Zoveel mooie plekken gezien. Iedere locatie verlieten we met een soort weemoed, ons afvragend of de volgende plek ook zo mooi zou zijn. Iedere plek waar wij kwamen klonken onze enthousiaste kreten opnieuw. Witropa weet de pareltjes te vinden in dit prachtige land.

Het valt ook niet mee om de vakantie te bundelen in 1 verhaal. “Pura Via” dekt de lading. Voor degenen die deze kreet nog niet kennen; bij 99% van het contact met de Costa Ricaanse bevolking werd de uitdrukking “Pura Vida” gebruikt. Soms als groet, soms als afsluiting van een gesprek.
Letterlijk vertaald betekent “Pura Vida” in het Spaans “puur leven” of “zuiver leven”. Het is het levensmotto van alle Tico’s (Costa Ricanen). Met “Pura Vida” wordt bedoeld dat je moet genieten, alles uit het leven moet halen, dat iets mooi is of “full of life”. Costa Rica was ook letterlijk “full of life”. Overal waar je keek zag je dieren en planten, groot en klein.

Costa Rica wordt beschouwd als een van de meest natuurlijke bestemmingen ter wereld. Het land heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om het milieu en de natuurlijke hulpbronnen te beschermen, waardoor Costa Rica een voorbeeld is geworden van duurzaam toerisme en milieubehoud. Het land leeft hand in hand met de natuur.

Meerdere gidsen vertellen hoe belangrijk het toerisme is. De opbrengst van toerisme wordt bijvoorbeeld gedeeltelijk betaald aan boeren om te voorkomen dat zij woud gaan kappen. Toerisme schept werkgelegenheid in de vorm van hotels, restaurants, winkels. Toerisme stimuleert de bescherming van de natuur.

En die natuur is prachtig! In Monteverde bezoeken we de Butterfly Garden. De tour start met een super interessante uitleg over veelvoorkomende insecten in Costa Rica. We mogen sommige insecten ook allemaal even vasthouden. Ik krijg o.a. een enorme wandelende tak op mijn arm en een kakkerlak. De gids vertelt dat kakkerlakken eenkennig zijn en niet bij iedereen op de hand of arm willen. Ook vertelt hij dat ze mensen herkennen en dat ze verrassend schoon zijn. Ze zijn voortdurend bezig met het poetsen en verzorgen van hun antennes, poten en lichaam en wassen zich wel 50 keer per dag.

We komen tijdens een van onze wandelingen met gids de dodelijkste slang van Costa Rica (Bothriechis schlegelii) de wimper adder tegen, gordeldieren, neusberen, wasberen, ara’s en andere kleurige vogels en wel 8 luiaards. Zelfs 1 keer terwijl ik lag te luieren in mijn hangmat en er voor mijn neus ineens een luiaard aan het afdalen was.

Het eten is overal prima! Twee restaurants die er wat ons betreft uitsprongen waren Nativo in Monteverde en Little India in Dominical. Ananas is abnormaal lekker. Niet te vergelijken met de ananas die in Nederland in de winkel ligt. We aten het iedere dag. Meestal zit het bij de maaltijden maar we hebben ook wel ananas langs de weg gekocht, net als de overheerlijke mamons (bij ons beter bekend als lychee’s).

In Manuel Antonio lunchten we bij El Avion waar je kunt eten in en om een vliegtuig, een C123. Het restaurant ligt bovenop een heuvel met prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en het omliggende regenwoud. Daar kunnen we ook nog onze tot nu toe gemiste apensoort afvinken als zij in de bomen voor het terras rare capriolen uithalen. Wat zijn ze leuk en ook super snel! Het zijn doodshoofdaapjes, ook wel bekend als de witgezichtkapucijnaapjes (Cebus capucinus).

Ik vond het erg jammer dat ik geen Spaans kan. Niet iedereen in Costa Rica spreekt of verstaat engels, ik had graag meer gesprekken gevoerd met de super fijne mensen die we daar ontmoet hebben. We hebben heel veel gezien maar nog niet alles, ik hoop dat we ooit nog eens terug kunnen gaan naar dit paradijs.

06/08/2023

Wij kijken heel enthousiast terug op onze reis door Costa Rica als gezin met drie kinderen (21/19/17).

Het contact met Witropatravel was helemaal prima en vooral het contact (in het Nederlands) met Marlot tijdens ons verblijf daar is super. Ze reageert snel als je een vraag hebt en komt met leuke suggesties en tips. Ze denkt mee in oplossingen en luistert goed.

Accommodaties zijn allemaal prima en staan op je eigen naam, wat inchecken makkelijk en snel maakt. De huurauto via Amigo rent-a-car is top! Zeker ook aangevuld met wifi, zodat je navigatie via Waze actuele info blijft geven.

Al onze geboekte excursies zijn netjes verzorgd en compleet, zoals is aangegeven in de reisbeschrijving. In het totale reisplan zit voldoende tijd om extra excursies te doen of lekker te relaxen bij je accommodatie. Mocht je naar Costa Rica willen, regel het via Witropa Travel.

Alles op maat met de juiste adviezen. Pura Vida!

31/05/2023

Wij hebben als gezin een tweeweekse reis gemaakt door Costa Rica en zouden Witropa aan iedereen aanbevelen. Alles was top georganiseerd en ook ter plaatse hebben we nog extra excursies geboekt en dat verliep vlekkeloos.
Costa Rica is echt een prachtig land: mooie, afwisselende natuur, heerlijk eten en lieve mensen. Onze reis was 1 groot hoogtepunt: zee & strand, regenwoud, vulkaan, en veel verschillende dieren. De excursies waren afwisselend, gidsen erg kundig en ook de hotels en lodges iedere keer anders. We hebben in 2 weken veel gezien, en er waren veel excursies gepland, maar het was niet te vol: er is ook nog voldoende tijd om zelf dingen te ondernemen (of lekker even aan een zwembad te genieten). De reisbeschrijving is erg goed met leuke tips voor onderweg.
Al met al een super vakantie: echt een aanrader!

De volgende

Leave a Review

Laat een review achter!

Vertel anderen over jouw rondreis in Costa Rica en help meer andere reizigers een mooie reis ervaren.

Beoordeling