Dieren spotten

Mocht je het ondanks de vakantie toch druk gaan krijgen, dan komt dat ongetwijfeld door het spotten van dieren. Op de meeste lodges waar je verblijft is al aardig wat te zien. Zo kom je bijvoorbeeld ineens een toekan tegen, maar ook een agouti, een zwarte leguaan, en een brulaap zijn niet ver weg. Er zijn dus veel kansen om mooie dieren te zien die je nog nooit eerder van zo dichtbij zag, ook onderweg.

Dieren spotten met een gids

Er zijn ook tours die je kan boeken waar je met een gids op zoek gaat naar bepaalde dierensoorten. Natuurlijk zijn er seizoenen waarin je bepaalde dierensoorten meer of minder ziet, zoals walvissen, reuze schildpadden en migratievogels. Wel kunnen we je verzekeren dat je je ogen zult uitkijken.

Om te zorgen dat je geen enkel dier over het hoofd ziet, geven we je graag een aantal tips. Neem bijvoorbeeld een verrekijker mee in je koffer en wees overdag ook alert. Het kan zomaar voorkomen dat er een luiaard lekker in de bosjes ligt te slapen waar jij langs loopt, gaaf!

Welke dieren wil jij graag zien?

Heb je deze activiteit hoog op je wishlist staan? Dat komt goed uit. Wij beschikken hier in Costa Rica over de kennis en contacten om deze wensen mogelijk te maken. We gaan niet naar een dierentuin toe, maar weten wel waar en wanneer je welke dieren kan zien. Laat ons dit vooral weten zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je op jouw rondreis de dieren ziet waar jij graag voor naar Costa Rica komt.

Foto's