Stephan en Ellen

24/04/2017

We zijn net terug van een onvergetelijke tweeweekse trip naar Costa Rica. De reis heeft een diepe indruk nagelaten en behoort ongetwijfeld tot de mooiste reizen die we ooit gemaakt hebben! We zijn uiterst tevreden over de samenwerking met Witropa. Bedankt voor alles! Je had aandacht voor al onze wensen en voorkeuren en de reis werd volledig op onze maat samengesteld. Dankzij jouw afwisselend programma hebben we de prachtige natuur van Costa Rica in al zijn facetten en met veel diepgang leren kennen: begeleide wandelingen, boottochten, een canopy tour, night walks, een bird watching tour, dagtochten te paard…We beleefden het ene hoogtepunt na het andere en hebben ongelooflijk veel dieren van dichtbij kunnen observeren: ontelbare apen, luiaarden, vogels, hagedissen en leguanen maar ook kikkers, vogelspinnen, slangen, coaties, tapirs, een stekelvarken, een gordeldier, … We zijn de tel kwijt geraakt:-) Alles was perfect geregeld en als er toch een klein logistiek misverstand was (het blijft Costa Rica…) was je vlot bereikbaar en zocht je meteen een oplossing. We hebben van al onze bestemmingen genoten, maar Corcovado heeft voor altijd een speciale plaats in ons hart…Het is als het aardsparadijs maar dan nog beter:-)


Silvia Kruize

09/03/2017

We hebben een super vakantie achter de rug dankzij Willem Pothof. Goed advies gehad met planning van onze vakantie en gedurende de reis stond Willem ook voor ons klaar. Alle excursies waren top geregeld. De Extreme hike in Arenal is een aanrader!
Nogmaals bedankt voor alles, Willem. Pura Vida!


Margrit Woudenberg

07/01/2017

Zijn goed thuis gekomen. Bedankt voor de perfecte organisatie. Lieve groet, Margrit Woudenberg


Ine

11/12/2016

Wij hebben via Witropa een complete rondreis geboekt, maar door onvoorziene omstandigheden (orkaantje…) hebben wij constant onze reis moeten aanpassen. Gelukkig hadden we hierbij de goede hulp van Willem van Witropa die echt zijn best heeft gedaan om de routes aan te passen en alternatieven te zoeken voor de hotels en geplande excursies. Ook was hij goed bereikbaar en dacht goed mee! Verder een hele goede flexibele privéchauffeur Alvaro van Odyssee Travel die ons met zijn mooie bus veel heeft laten zien. Ondanks alle troubles toch genoten van dit prachtig land met vriendelijke mensen.


Albert

09/12/2016

Wij (8 vrienden) hebben in november/december 2016 genoten van een prachtige reis door het boeiende Costa Rica. Witropa heeft ons voor, tijdens en na de reis prima begeleid. Het door Odessey verzorgde transport was uitstekend. Witropa is een betrouwbare en deskundige reisorganisatie die over het juiste netwerk beschikt en daardoor ook in noodsituaties goede oplossingen biedt. Echt een aanbeveling waard.


Deborah Berends

22/09/2016

We deden een 16 daagse rondreis, gedeeltelijk met huurauto. We zijn gestart vanuit San Jose, waarbij we de eerste dagen compleet verzorgd Tortuguero bezochten. Een prachtige plek voor een eerste kennismaking met het land. Goed verzorgd, verblijf zeer geslaagd, excursies perfect begeleid en kundige gidsen.
Daarna met huurauto naar Puerto Viejo, een stukje paradijs! Relaxen op het strand, genieten van de fijne sfeer, heerlijk eten. We reden door prachtige landschappen (zo groen!) naar Arenal. Privé natuurwandeling rond de vulkaan, absolute aanrader (redelijk pittige wandeling, maar zoveel te zien).
Daarna Montezuma, een heel ander stukje kust. De rit vanuit Arenal was de mooiste die wij maakten. Je doorkruist zoveel verschillende soorten natuur.
Met de pont naar het vaste land en richting Monteverde. Nevelwouden en wat avontuur (canopy en hangbrufggen, helaas geen nevel) en daarna naar Manuel Antonio.
Hoera, weer de zee met een heel andere cultuur en natuur! Dit plaatsje was het meest zichtbaar commercieel (veel straatverkopers, restaurantjes die je graag op hun terras willen), maar ook weer genieten.
Walvissen gezien: moeder en kleintje. Hele mooie ervaring.
Het regenseizoen was ons gunstig gezind: onderweg heen en terug naar en uit Tortuguero, Arenal in de
avond wat buien en in de nacht soms. Verder hielden we het droog en was de temperatuur steeds 30+!
Het land is een aanrader, voor ieder wat wils.


Ronald Jaspers

17/09/2016

Net een rondreis van 14 door Costa Rica gemaakt met Witropa Travel en wat was alles goed geregeld! Echt de allermooiste plekken gezien en alles was tot in de puntjes geregeld! Ik zou Witropa Travel zeker aanraden als je een rondreis door Costa Rica wilt gaan maken.


Rowan

01/07/2016

Van tevoren aangegeven wat wij graag wouden doen op onze 14 daagse rondreis door Costa Rica. Willem heeft ons hier goed naar geluisterd. Wij vonden het belangrijk om veel van het land te zien maar ook af en toe te relaxen. Willem had een goede mix van beide werelden gemaakt. Af en toe naar het strand maar ook naar de jungle en vulkaangebieden. De auto die Willem geregeld had was top. En de routebeschrijving die hij erbij had gemaakt ook. Hij gaf veel goede tips waar je echt wat aan had. Accommodatie was ook echt goed en er stond elke ochtend een lekker ontbijt klaar.
Willem is goed bereikbaar als je hem nodig hebt en was geïnteresseerd in ons hoe wij het vonden. Witropa is echt een aanrader net zoals het land Costa Rica!


Liesbeth Leijnse

24/05/2016

19 daagse rondreis met Witropa Travel Mei 2016: Weer terug van een bijzonder mooie rondreis door Costa Rica. Samengesteld in goed overleg met Willem. Onze verwachtingen zijn uitgekomen. De locaties waar wij terechtkwamen waren heel verassend. Altijd in de nabijheid van een Natuurpark. Praktisch, met respect voor de natuur en heel divers. Wij zijn nog dagelijks aan het nagenieten van alles wat wij beleefd hebben in Costa Rica. Er is zoveel te ontdekken in de natuur en iedere dag weer. De routebeschrijving en de tips van Willem hebben wij veel aan gehad. De snelle bereikbaarheid erg prettig. Gelukkig niet echt nodig gehad.


Charlot & Roelof

06/03/2016

Three weeks of fun, enjoy, sun, rain, relax, beautiful views, beaches, rain forest, fresh food, fresh fruits and lots of mammals, reptiles and birds. Witropa arranged us a holiday crossing Costa Rica from the Pacific coast to the Caribbean coast while staying at the most beautiful places you can imagine. Willem from Witropa listen to all your wishes, and propose you a tour which fits totally to all you want to see. He helps you perfectly preparing your holiday. During your holiday, he will be there for some help if necessary. From San José, Corcovado, Dominical, Ricon, Monteverde, Juanilama at some local people, Catarata Del Toro, Tortuguero and Puerto Viejo. We loved it all!!!


Ed G

20/11/2015

De reis was top geregeld door Witropa Travel waren allemaal top locatie’s gidsen waren overal op tijd mooie parken gezien alles was zo hoe we het wilden hebben Witropa Travel bedankt


Katelijne

18/11/2015

De rondreis in Costa Rica was perfect georganiseerd door Witropa Travel . De gidsen waren heel enthousiast en stonden telkens stipt op tijd op de afgesproken plaats. De lodges waren leuk en gezellig, goeie keuze. Als iemand een rondreis op maat wil doen in Costa Rica zou ik zeker Witropa travel ten zeerste aanraden.


Tamar U

24/10/2015

Wat een fantastische rondreis was dit! Via Witropa travel een rondreis geboekt, geheel aangepast aan onze wensen. Dat waren er veel, aangezien we met kleine kinderen reisden.


Leentje & Dennis

31/08/2015

Super organisatie!!! De beste organisatie als je naar costa rica op reis wilt! Dank aan Willem voor alles. Heel persoonlijke begeleiding, steeds bereikbaar. Top!!!!


Jan & Brigitte

28/07/2015

Uitstekende begeleiding door Willem in het uitstippelen van de reis en het afstemmen op onze wensen. Leuk om ook die backup te hebben in Costa Rica zelf. Alles geregeld, echt vakantie … Zo moet vakantie zijn. Jan en Brigitte (een Nederlander die het Belgen naar hun zin maakt!!)


Mark Wiersma

21/07/2015

Super, super, superbedankt voor de fantastische organisatie van onze rondreis. We hebben 5 weken lang ontzettend genoten! Costa Rica is een prachtig land met vriendelijke mensen. We raden iedereen aan hierheen te gaan. En dan raden we Witropa aan om het te organiseren. Want jij was de enige die luisterde naar onze wensen en je hebt de rondreis echt helemaal aangepast aan onze voorkeuren! Geen bouwstenen met verplichte nummers. Zeker omdat we met kleine kinderen reisden was dat… Heerlijk!


Ivan y Ester

17/07/2015

I’m one of the lucky travelers who happily bump into Witropa to contract my well-deserved holidays in Costa Rica, during the last 3 weeks of August 2014. In return to our confidence, Witropa delivered us probably the most superlative holiday trip ever.

Trough some conversations by e-mail and Skype, Willem did his best (and accomplish) to understand which kind of experience we were looking for in terms of service but in budget too.
We transmit our preferences and he was able to transfer them into a real-sharp tailor-made journey which went far away over our expectative.

Everything went in the way he described in advance:
-Accurate selection of lodges aligned with our demand
-Fine-tuned range of local suppliers focused in delivering the best service
-Swiss mode timings (We never wait for a transfer, guide, service…)
-Outstanding weather (How did you manage???)
-Pura vida
Many thanks Willem, we were dealing with the best


Emiel

20/06/2015

Wij hadden onze reis met Witropa geboekt en dit kunnen wij zeker aanbevelen. Persoonlijk contact, duidelijk gevoel voor onze wens en alles perfect geregeld op basis van kleinschaligheid. Mochten we weer eens naar Costa Rica gaan, dan reizen wij met Witropa!! Bedankt Willem. Met een huurauto zijn we 3 weken door Costa Rica gereist. De canopytour in Monteverde van 1 km lang was kicken, het raften in Sarapiqiue was geweldig! Cacao/chocolade tour was leerzaam en erg lekker proeven. Met een bootje op de Pacific Ocean waar we naast snorkelen en dolfijnen zelfs een walvis konden spotten. Cano Negro een aanrader en vooral een must voor vogelliefhebbers, Rio Celeste erg bijzonder, en de nationale parken Manuel Antonio, Ricon de la Vieja, Poas. Het strand van Samara was lekker ontspannen tussendoor. Kortom een vakantie om nooit te vergeten!


Roland & Esther van Veen

20/03/2015

Top…. Jouw persoonlijk touch was echt super, dank daarvoor.
prima info vooraf, tijdens en na, een Super ervaring. We raden jullie/ jou ook zeker aan.
Je hebt ook een prima prijs-pakket gevonden, dat mij achteraf in positieve zin is opgevallen.


Hans & Clair de Mul

07/03/2015

Hartstikke goed, de hele begeleiding van te voren was prima en kleine onduidelijkheden werden direct en adequaat opgelost.
Alleen maar ontzettend veel dank voor alles, super geregeld.


Alberto A.

20/01/2015

We did some very beautiful and interesting tours in Costa Rica thanks to Willem from Witropa. The excursion in Ciudad Colon had cultural as well as several natural highlights, we enjoyed a lot with local people and learned more about the environment. Thanks for the rest of the trip, we liked all destinations; Arenal, Rio celeste, Sarapiqui, Puerto viejo, Manuel antonio, Monteverde, Rincon de la Vieja and Corcovado, unforgettable l!


Fam. Zamel

08/01/2015

Geweldige tijd gehad in Costa Rica dankzij Witropa Travel! Wij zijn ter plaatse heel deskundig en op persoonlijke manier wegwijs gemaakt door de tropische jungle dankzij eigenaar Willem Pothof. Ook het verblijf bij de lokale familie, de dagtour in Ciudad Colon en het duurzame karakter sprak ons erg aan. Nogmaals enorm bedankt, Pura Vida!

Familie Zamel, Soesterberg


Casper & Tessa

09/10/2014

Hoi Willem, zo wij zijn weer helemaal terug in Nederland en nu heb ik even de tijd om je te mailen en te bedanken. Mede dankzij jou hebben we echt een top vakantie gehad. Wat een ontzettend mooi land is Costa Rica, maar we zijn ook echt super blij geweest met jouw hulp. Al onze verwachtingen van de reis zijn meer dan uitgekomen. En waar we het wat spannend vonden met de huurauto en de wegen vinden is dit juist ontzettend meegevallen door je heldere uitleg en goede regelingen mbt de huurauto.
Elke plek vonden we even bijzonder: Tortuguero met zijn schildpadden en natuur, Puerto Viejo met de leuke gids en excursie en relaxte sfeer bij het strand, de Arenal waar we geluk hadden met het mooie heldere moment waarop de vulkaan zichtbaar was, Ricon de la Vieja met woeste glijbaan (hij ging wel erg hard!!!), Monteverde met de mooie uitzichtpunten en de superman canopy en tot slot Manuel Antonio waar we heerlijk lui op het strand lagen wat eruit zag als een ansichtkaart en genoten hebben van de aapjes!!

Nou volgens mij is het wel duidelijk dat we nog genoeg hebben om van na te genieten, en anders hebben we daar de 1100 foto’s nog voor..

Super bedankt voor je organisatie, bereikbaarheid tijdens onze trip, leuke extra tips tijdens de route en je enthousiasme!! Wees niet verbaasd als er meer mensen naar jou worden door verwezen. Groetjes!


Danny & Pleuni

29/09/2014

Hoi Willem, nog bedankt voor de koffie en de koffielikeur!! Het tweede deel van reis was ook top. Al met al, het was een super vakantie! Bedankt voor het regelen, Groetjes!


Han & Rosanne

12/09/2014

Wij hebben pracht reis achter de rug veel dank daar voor!


Nadieh & André

20/07/2014

Wauw! Wat hebben we genoten van onze drie weken vakantie in het prachtige Costa Rica en Panama! Vanuit Nederland hebben we vooraf regelmatig contact gehad met Willem om onze reiswensen en must-sees af te stemmen.

Witropa adviseerde ons volledig en heeft een prachtig reispakket voor ons samengesteld inclusief alle overnachtingen binnenlandse vluchten, vervoer en autohuur. Volledig relaxed hoef je je nergens meer zorgen over te maken, want Witropa heeft alles tot in de puntjes geregeld.

Door de enorme kennis van Willem, zijn we naar de beste plekken van het land gereisd en was er zeker voldoende ruimte om ook zelf nog het een en ander uit te zoeken en te ontdekken. Witropa, bedankt voor deze onvergetelijke reis! We raden dan ook iedereen aan om contact op te nemen wanneer je van plan bent om richting Costa Rica te reizen!


Sandra & Marlof

10/01/2014

Prima service van Witropa, ga je zeker aanbevelen bij anderen en wij zijn ook zeker niet voor de laatste keer geweest!


Kirsten

28/05/2013

Inmiddels alles weer een beetje op de rit en nog steeds enorm aan het nagenieten van een fantastische reis. Nogmaals dank daarvoor!!


Ruth, Paul & Dion

23/04/2013

We had a great time in Costa Rica. We really enjoyed the adventure activities, the landscape, the weather, the food & drinks – a beautiful country with loads of diversity. We could have easily spent a few weeks more.


Maaike

20/04/2013

Hoi Willem, Alles was super geregeld en we hebben een fantastische vakantie gehad. Het was super en wat een mooi land. We vonden het ook je route beschrijving heel leuk en fijn. Echt allemaal super!


Fam. Krap

03/04/2013

Een lang gekoesterde droom ging in vervulling. Begin maart 2013 zijn wij afgereisd naar Costa Rica en zijn door gereisd naar Panama. Wij hebben deze reis ervaren als 1 grote geweldige droom.Wij mochten al onze wensen mailen naar Willem en hij heeft er een prachtig pakket van gemaakt. Zo zijn we gekomen op plaatsen gekomen waar we anders niet waren geweest. We hebben voor vertrek een goede reisomschrijving ontvangen waarmee we heel Costa Rica zijn doorkruist.Zo begonnen wij in Alajuela om na een lange reis lekker te slapen. Daar kwam de 1e ochtend een huurauto heen die wij hadden gehuurd. Superfijn dat die gewoon naar de accomodatie kwam. Wij zijn een vriendin gaan opzoeken in Playa del Coco. Na 2 nachten zijn wij naar Rincon de la Vieja gereden. Daar sliepen op een heerlijke plek bij een Nederlands stel in een leuk hutje. Het park is adembenemend mooi!Daarna trokken we naar Arenal. Daar hebben we een “nacht”tour gedaan bij hotel oasis. Niet missen, zo gaaf!! In Sarapique waren 2 activiteiten voor ons gereserveerd. Raften en canopy. Dit moet je doen!! Echt zo onwijs gaaf!! En zo handig dat die voor je geboekt is!Voor de volgende bestemming moesten we naar een hotel rijden waar de auto werd opgehaald. Wij werden opgepikt door een busje die ons naar een grote rivier bracht. Vanaf daar gingen we verder met de boot die ons naar Tortuguero bracht. Prachtige plek waar we 2 dagen een boottour hebben gemaakt en de meest mooie dieren hebben we gezien. Van luiaard tot otter en van schildpadden en kaaimannen tot prachtige vogels. Na 3 dagen zijn we teruggebracht aan wal en een busje bracht ons naar een hotel in San Jose waar de volgende ochtend de auto weer keurig werd afgeleverd.Wij zijn vrijwilligerswerk gaan doen in Turrialba en hebben daar de prachtige vulkaan Irazu bezocht waar we 1 van de mooiste uitzichten ooit hebben gezien! Doorgereden naar Puerto Viejo waar je echt in de Caribische sferen komt. Aanrader is Veronica’s place om goed te eten! Hier hadden wij een prachtig huisje vlakbij zee. Wij zijn op bezoek geweest bij BRIBRI indianen. Wij vonden dat heel erg gaaf!Na 3 nachten werd onze auto opgehaald en werden naar de douane post gebracht om naar Panama te gaan. Houd rekening met lang wachten en zorg voor genoeg water! Maar ook dit moet je een keer meemaken! Met een busje werden we naar het haventje gebracht. De boot bracht ons naar een hemelse plek! Eclypse de Mar. Deze plek mag je niet missen! prachtig hutje op het prachtig blauw water en vanuit de kamer spring je het water in om te snorkelen.Na 2 nachten op deze hemelse plek zijn we met een binnenlandse vlucht naar panama city gegaan om daar nog 1 nacht te verblijven. Panama stad heeft mooie bezienswaardigheden. De 1 nog mooier dan de ander!!Wij hebben echt een droomreis gehad!


Johan & Coby

25/01/2013

Eind december 2012 tot en met 18 januari 2013 hebben wij een 3-weekse rondreis gemaakt door Costa Rica, een prachtig land met een prachtige natuur. Met een huurauto hebben we samen rondgereisd. De canopytour in Monteverde van 1 km lang was kicken, het raften in Sarapiqiue was geweldig! Cacao/chocolade tour was leerzaam en erg lekker proeven. Met een bootje op de Pacific Ocean waar we naast snorkelen en dolfijnen zelfs een walvis konden spotten. Cano Negro een aanrader en vooral een must voor vogelliefhebbers, Rio Celeste erg bijzonder, en de nationale parken Manuel Antonio, Ricon de la Vieja, Poas. Het strand van Samara was lekker ontspannen tussendoor.Kortom een vakantie om nooit te vergeten! Wij hadden onze reis met Witropa geboekt en dit kunnen wij zeker aanbevelen. Persoonlijk contact, duidelijk gevoel voor onze wens en alles perfect geregeld op basis van kleinschaligheid. Mochten we weer eens naar Costa Rica gaan, dan reizen wij met Witropa!!Bedankt Willem.


Nienke & Sophie

04/09/2012

Nienke, 11 jaar: ik vond ideeën van Willem voor onze reis naar Costa Rica geweldig! Dat we de dieren van zo dichtbij konden zien. Het raften en de canopy tour waren top.

Sophie, 10 jaar: In Costa Rica zijn er hele mooie gebieden en superveel uitzicht. Willem heeft allemaal leuke hotels voor ons gevonden en dat was super!!! De canopy tour en het raften was ook superleuk !


Rita Zeelenberg

28/08/2012

Wij waren zo gelukkig dat we in de zomer van 2012 een reis van een maand door Costa Rica konden maken. Wat mij betreft een ideaal vakantieland voor een gezin met twee kinderen zoals wij. Aan de ene kant is alles er anders: klimaat, natuur, dieren, winkels, noem maar op. Aan de andere kant is het land goed op toeristen ingesteld en kun je er zorgeloos en comfortabel rondreizen. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Vraag je mij mijn top 3 van dingen die me bijblijven, dan noem ik de tocht naar Tortuguero met de zeeschildpadden, de prachtige stranden bij Samara en de verse fruitshakes die ik elke dag wel gedronken heb. Vraag je de top 3 van de kinderen, dan noemen ze het raften op de Sarapiqui-rivier, de spectaculaire canopytour van wel 1 kilometer bij Monteverde, en de apen die in de bomen zaten tegenover de winkel waar we vaak een ijsje aten!Het was fijn dat sommige dingen al waren geregeld voor ons vertrek, zoals de autohuur en een aantal hotels. Hierin zijn we goed geadviseerd door Willem Pothof van Witropa. Hij weet waarover hij praat omdat hij vanuit Costa Rica werkt een een schat aan reiservaring in het land heeft. Daarom kon hij goed met ons meedenken over een mooie route, over leuke hotels en over must-do activiteiten. We kregen zelfs onderweg af en toe nog sms-jes ‘Vergeet niet op kruispunt x nog even links te gaan om een boom vol leguanen te zien!’ Zulke details maakten de reis nog bijzonderder dan ie al was.


Ina

17/01/2011

Rondreis door Costa Rica. Je bedenkt dit en dan benader je een reisorganisatie die eea kan regelen. In ons geval Witropa. De beste keus, wat ons betreft. Bijna alles was precies gepland zoals we het wilden. Wat betekent dat we Costa Rica hebben ervaren als een – soms letterlijk paradijs-op aarde. Vooral in Fortuna, waar we een lodge hadden met zicht op de vulkaan
En waar de tuinen, het warme bronnen bad en de prachtige bloemen,een gevoel gaven van het aardse paradijs.
We hebben ca. 1800 km gereden, dus hebben het land best wel bekeken, heel veel verschillende lodges gehad, maar we kunnen niet zeggen dat er een slechte tussen was.
We hebben veel gezien, maar, zoals het aanvoelt, willen we beslist nog eens terug. Om dat wat we gemist hebben, alsnog te doen. En natuurlijk laten we eea weer door Witropa organiseren.
Als je van plan bent om te gaan……. Aarzel niet, Ga naar Costa Rica.


Jasper

20/02/2010

Bij jou is het gevoel goed, ik vond het veel prettiger om met jou te werken, omdat je lokaal goed bekend bent en omdat je je expertise ook meer dan waarmaakt. Onze complimenten daarvoor, zeer prettig.

Hartelijke groet, Jasper


Leny Enthoven

28/01/2010

Zeg, bedankt voor de leuke tripjes die jij voor ons heb geregeld. In Tortuguero waren de lodges erg leuk, en het eten was erg goed. Ook de excursies met de boot, had ik al twee keer gedaan, maar je raakt niet uitgekeken. In Arenal hebben wij de wandeling gedaan en daarna naar de baden. De wandeling was niet zolang, vonden wij een beetje tegenvallen. Maar de termale baden was weer een genot. Het hotel was ook goed.Mijn schoonzussen hebben het erg naar hun zin gehad en alles was prima geregeld. Onze komplimenten en bedankt, groetjes.


Gerrit en Hélène

11/01/2010

Uitgebreid verslag 3 weekse reis WitropaNa een overheeeeeeeeerlijke vakantie in Costa Rica zijn we weer in Nederland.Bij La Garita werden we zeer gastvrij ontvangen door Maria. (de eigenaren zelf waren op vakantie in Nederland) Deze lodge was super, maar ontzettend moeilijk te vinden, zelfs niet met de Tom-Tom. Maria stond ons ook met raad en daad bij en als we wilden mochten we haar ook altijd bellen. (Het was wel een lekker idee dat we of jou of Maria konden bellen als het echt nodig mocht zijn)In Montezuma, waar we via de ferry heen gegaan zijn, hebben we heerlijk weer gehad en zagen op het strand kleine schildpadjes uit hun ei kruipen naar de zee. Zeer bijzonder. EN lekker even geluierd. Hebben, tevergeefs, een spannende autorit gemaakt om bij een van de strandjes te komen, maar de road was blocked. De rit was zo spannend omdat op sommige stukken de weg helemaal weg was en we echt via de zijkanten verder moesten, wat uiteindelijk dus ook niet meer lukte. Terug dus.De tocht naar Rincon de la Vieja (binnendoor dus en niet via de ferry) was ook geweldig. Je had voor een goede auto gezorgd waar we helemaal van op aan konden. Ik (lees Helene) ben toch al niet zo’n held in enge dingen, was blij met zo’n goeie wagen. In Rincon de la Vieja hebben we prachtig mooie wandelingen gemaakt door het tropische regenwoud. Hier hebben we ook enorm van genoten. Het tropisch regenwoud van Costa Rica!!!!!!! GEWELDIG!!!!! Ook deze lodge was netjes en verzorgd.De lodge bij de vulkaan Arenal was eenvoudig maar lag super. Ons bed keek zo uit over vulkaan waarvan we ‘s avonds de rode lava hebben zien stromen. Geweldig!!! (Wij hadden geluk want onze buren daar waren er al 2 dagen en hadden alleen nog maar bewolking gehad) We hadden wat pech met de route langs het stuwmeer naar de lodge toe want het had de hele dag geregend. Wij hebben dezelfde route de volgende dag daarom nogmaals gereden. Hij was prachtig. We hebben heerlijk koffie gedronken bij Macadamia.De lodge bij Sarapiqui lag ook weer geweldig mooi. Midden tussen de bossen. Ook hier hebben we weer prachtige wandelingen gemaakt door de tuinen die vol zat met leguanen, vogels ed. Schitterend.De laatste dagen hebben we heerlijk nagenoten aan de Caribische zee. Deze lodge was zeer verzorgd, romantisch en lag ook weer gelweldig. We hebben ons ontbijt ‘s morgens lekker bij het huisje laten brengen. Zeer lux hoor. Het (avond) eten was hier ronduit prima. Ook hier was iedereen zeer gastvrij.De laatste dag hebben we onze terugreis naar San Jose gemaakt. Ook weer een prachtige route langs bananen- en koffie- plantages. Nog even gestopt bij de baseliek in Cartago. Bij aankomst in San Jose kwam het letterlijk met bakken uit de hemel vallen. Dat maakte ons niet zo veel meer uit want we hadden het heerlijk gehad. Vlak bij het hotelletje hebben we ‘s avonds nog wat lekkers gegeten bij een Mexicaans tentje net over het spoor. De auto werd keurig volgens afapraak opgehaald. De volgende dag stond de taxi netjes om 6.30 uur op ons te wachten om ons naar de luchthaven te brengen, waar we keurig op tijd waren.Sommige lodges vonden wel wat aan de eenvoudige kant maar waren allemaal geweldig gelegen. (wij hadden hierin ook geen eisen gesteld) Wij hadden een Tom-tom bij de autohuur genomen. Dit was niet echt noodzakelijk bleek achteraf. Het voordeel was dat we af en toe even de bevestiging hadden dat we goed zaten.Kortom, zoals je leest, hebben we het heerlijk gehad. En als ik bovenstaand even terug lees weet ik niet hoe vaak ik het woord geweldig gebruikt heb. Maar we moeten je ook zeggen; Het was ook in één woord GEWELDIG!Een echte aanrader voor eenieder die van natuur houdt. Hartelijke groetjes vanuit het steeds kouder wordend Nederland.


Plaats jij de volgende lovende review?