Willem Pothof
05/04/2021

Costa Rica op maat

Graag gedaan! Het was heel bijzonder (en gezellig!) jullie hier te hebben in deze tijd, genie na van de vele prachtige foto´s!
Marian Verdurmen
01/04/2021

Costa Rica op maat

Allereerst wil ik Willem hartelijk bedanken voor deze onvergetelijke reis. Onze rondreis van maart 2020 kon helaas nier doorgaan. Willem had, na regelmatig contact te hebben gehad, alles verschoven naar een later tijdstip.. Ook dat kon helaas niet doorgaan. Het was geen enkel probleem om alle boekingen en excursies te laten aanpassen. We hadden besloten ondanks alle restricties om toch naar Costa Rica te gaan in feb 2021. Het voordeel om nu te reizen is dat het helemaal niet druk is, je nergens moet wachten en de meeste gidsen gewoon voor jezelf hebt. Bijna alles is buiten te doen dus Coronaproof. Het kostte meer moeite om alles te regelen , maar was het meer dan waard! Een groot pluspunt bij Witropa is dat je altijd kan appen als je daar zit. Zeker handig in Coronatijd als er weer dingen veranderen. We zijn erg blij en dankbaar dat Willem ons goed heeft geholpen met het vinden van de juiste laboratoria ,op onze route, voor onze PCR/sneltesten. Ook vonden we het erg leuk dat hij een biertje met ons heeft gedronken omdat hij op dat moment in de buurt was en een kijkje kwam nemen in onze fantastische boomhut. De boomhut was wel letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze reis, alhoewel de reis een aaneenschakeling was van hoogtepunten. Ik kan iedereen aanraden om een auto te nemen met GPS. Je hebt overal Wifi. Dit is ook handig als je niet op de weg zit maar bv gewoon wil appen oid. Het rijden in CR is over het algemeen goed te doen. Houd er wel rekening mee dat de weg naar Limon erg druk is met vrachtwagens. Rijden in het donker is af te raden. Wij vonden het levensgevaarlijk. Er rijden fietsers langs de weg zonder verlichting. De diepe putten in de weg zie je ook niet in het donker. Verder hebben we genoten van de overweldigende natuur, de boomhut, raften, watervallen, vulkanen, mooie stranden, dolfijnen ,paardrijden, hangbruggen en ziplinen. Samara is ook een aanrader. Willem nogmaals bedankt voor het regelen en eindeloos veranderen van deze fantastische reis!
Eveline van Doorn
03/01/2021

22 daagse rondreis

Witropa, Willem en alle back office medewerkers: Hartelijk dank voor de onvergetelijke reis ! Wij hebben een super fijne, goed georganiseerde en bijzonder zelfstandige rondreis gehad door een voor ons nog onbekend land: Costa Rica. 2020 was voor iedereen een raar jaar. Onze rondreis van 03-2020 was vanwege de Corona gecanceld en naar November/December herboekt. Witropa, Willem had alles netjes weten om te boeken. De trip welke naar onze wensen was samengesteld varieerde van actief naar relax, van individueel naar een groeps of gids activiteit, van basic naar toeristisch of iets luxer. Kortom de mix voor onze ideale vakantie. Vanwege het in bezit hebben van je eigen huurauto kun je zo je eigen tijd indelen, van de ochtend tot de avond. En ook je eigen route en stops bepalen. Witropa geeft je alle handvatten mee die je nodig hebt of kan hebben in de vorm van bv: Tips, trucs, plaatsen, hotspots, telefoon nummers etc. En het fijne was dat je wist dat Willem in CR stand by stond. Geen tijdsverschil met een reisorganisatie, maar 1 app en binnen no time antwoord. In principe hebben wij het niet echt nodig gehad, ( vanwege de goede reisbeschrijving die we van ze hadden ontvangen), maar het voelt goed. Deze 22 daagse trip is een echt aanrader voor een onbezorgde individuele rondreis. Volledige vrijheid in dit land met 50 tinten groen, een uitgebreid wildlife van insecten, reptielen, vogels en unieke zoogdieren en een hele lieve vriendelijke en open bevolking. Wij hebben ons er veilig en super welkom gevoeld. Costa Rica: Je zit in ons hart !
Cees Slegers en Riet Noordman
27/03/2020

Costa Rica op maat

Allereerst een groot compliment voor Willem voor zijn meedenken met ons en zoveel mogelijk recht willen doen aan onze wensen voor onze 18 daagse individuele rondreis door Costa Rica. Alle correspondentie verliep via de mail en op onze vragen kwam altijd snel een reactie terug, dat hebben wij zeer gewaardeerd. We hebben tijdens de reis 1 keer een beroep op Christine gedaan via een apje en ook hier werd snel op gereageerd. Klasse!! Vanwege de Corona virus toestanden heeft Christine later zelf contact met ons opgenomen om te vragen of wij problemen zouden krijgen met onze terugreis naar Nederland. Wij hadden namelijk zelf onze vliegtickets geboekt, dat was niet via Wiptropa gegaan. Wij vonden dat zeer attent en betrokken dat men daarin wel met ons mee leefde.Gelukkig konden wij nog terug naar Nederland en verliep de terugreis volgens de planning. Er zijn dingen die voor verbetering vatbaar zijn (daar informeren we Wiptropa zelf nog over) maar over de hele linie hebben wij een geweldige individuele rondreis op maat gemaakt, door een prachtig mooi land. Zelf auto rijden is goed te doen zolang het licht is, bij donker niet doen, levensgevaarlijk!! Wij hadden een Wi-Fi systeem in de huurauto en dit werkte perfect. Willem misschien is het een idee om in de reisbeschrijving aan te geven hoeveel Colones een klein gepast fooitje is voor verschillende diensten, wij hebben ons dat de eerste dagen nogal af lopen vragen. Samengevat een geweldige reis, een geweldig mooi land, hele mooie natuurparken, vriendelijke mensen. Bij alle accommodaties was men op de hoogte van onze komst, we hebben hierbij geen enkele keer problemen ervaren. De excursies die wij hadden aangegeven heeft Willem op een zorgvuldige manier ingevuld. Wij kunnen alleen maar zeggen wie naar Costa Rica wil gaan zal zeker een bijzondere reiservaring gaan opdoen. Willem en Christine nogmaals geweldig bedankt!!!
Klaske Reijrink
25/03/2020

Costa Rica op maat

Ondanks de Corona hebben wij onze rondreis goed kunnen doen. Vooraf bij Willem onze wensen neergelegd, hij heeft dit prima voor ons ingevuld. Wilden wij het e.e.a. wijzigen, geen probleem dan werd het aangepast. De accommodaties waren prima en waren over het algemeen kleinschalig in een prachtige natuurlijke omgeving. Vooraf hadden wij ook een aantal excursies geregeld dit raden wij zeker aan. Met begeleiding op de hikes spot je veel meer dieren en planten. Al met al een prachtige rondreis met een goede mix strand/natuur. Je kan bijna overal met creditcard betalen in collonnes of dollars. Bij aankomst op de luchthaven was de geldautomaat kapot hierdoor moest ik bij een wisselkantoor geld wisselen omdat wij de volgende ochtend om zes uur alweer opgehaald zouden worden. Deze koers was te hoog dus niet doen!! Wij hebben onderweg vaak gegeten in de Soda's dit is prima eten en niet duur.
Yasmin Moerland
08/03/2020

22 daagse rondreis

Witropa Travel heeft alles keurig verzorgd voor ons. De accommodaties, transfers, reistips en geboden service tijdens de reis absoluut top. Costa Rica is in één woord: geweldig! We hebben een prachtige reis gemaakt van de Caribische kust, door het binnenland, naar de Pacifische kust. Tijdens de reis hebben we zo veel mooie tours gedaan, de meeste met Engelstalige gids. Alle gidsen spreken uitstekend Engels en weten ontzettend veel te vertellen over de natuur. Zonder problemen weten de gidsen alle dieren te spotten. Krokodillen, ara's, luiaards, apen... Het lijkt wel een dierentuin zonder hekken. De mensen in Costa Rica zijn ontzettend aardig en gastvrij, we voelde ons zo welkom. Ze willen je allemaal graag iets vertellen over hun land en doen hun best om het je naar je zin te maken zonder dat het ongemakkelijk voelt. Ze zijn gelukkig met wat ze hebben en dat stralen ze ook uit, trots op hun prachtige land. Zodra je de drukte van San José achter je laat kom je in een oase van rust. Zo veel mooie bomen, de ruige kustlijn en prachtige watervallen. Het is moeilijk te beschrijven in slechts een paar woorden, maar wij zijn absoluut verliefd op dit land!
Marja en Rob
14/02/2020

16 daagse rondreis

Vanaf het eerste mail contact met Willem kun je merken dat je te maken hebt met een kleinschalige organisatie die loopt als een geoliede machine. Vandaag een vraag gesteld, is “gisteren” antwoord gekregen. In een kort tijdsbestek stond de reis in de steigers, waarin aanvullende wensen van ons met het grootste gemak werden verwerkt. Alles werd in de puntjes geregeld en tijdens de vakantie is er niets misgegaan, de door Witropa gemaakt afspraken waren overal bekend. Aanraders zijn het raften in Sarapiqui en de Canopywalk/Zipline in Monteverde. Laatste bestemming bereik je via een “body massage road” die wat tijd in beslag neemt, maar zeker de moeite waard is. De afsluiting was 5 dagen aan het strand in Samara in een bungalow van Locanda Beach Resort. Wie van kleinschaligheid en gemoedelijkheid houdt mag dit zeker niet overslaan. Het is echt een “hidden treasure”. Verwacht geen winkelstraten, flatgebouwen of drukke boulevards maar een rustgevende eenvoud. Al met al het was top!
Lian & Toine
28/01/2020

16 daagse rondreis

Alles was goed geregeld en het reisplan klopte en bevat tips voor leuke stops. Toen het een keer nodig was, zijn we snel geholpen. Goede service!
Marjolein en René
24/01/2020

Costa Rica op maat

Wij hebben een hele fijne rondreis gehad met Witropa. Alles klopte, alles was goed geregeld. Met name het gratis internet onderweg en bereikbaarheid van Witropa (Christien) via Whatsapp. was heel fijn. De hotels zijn kleinschalig en ze liggen goed. Wel vonden wij ze iets te basic/ gedateerd, maar dat hoort er ook een beetje bij. Ze waren allemaal wel goed schoon. Autohuur was ook top voor elkaar. Punctueel, netjes en snel.. Kortom... wij zijn zorgeloos op pad geweest met Witropa!
Tanya Le Flocq
13/01/2020

Familierondreis Costa Rica

We had many incredible experiences and our young children (7, 9 and 10) loved the trip. Costa Rica has incredible nature and the people are very friendly. The accommodation and activities arranged by Witropa Travel really enhanced our enjoyment and everything was very smoothly organised. We would definitely recommend Witropa to friends.
Sjo en Netty Zwart
20/12/2019

Costa Rica op maat

Het contact met Willem was voor - en tijdens onze reis bijzonder prettig, snel en effectief. De praktische tips wat betreft de reisrichting, keuze van overnachting en activiteiten gaven ons het gevoel dat er goed naar onze wensen is geluisterd. Het heeft geresulteerd in een prachtige reis met een prettige mix van relaxen en actief bezig zijn, reizen en verblijven en vooral een natuur die nooit verveelt. Met een gids door de jungle lopen is één grote schatzoekerstocht. Aparte vermelding voor de reisbeschrijving: het maakte ook het reizen van de ene naar de andere accommodatie tot een heerlijk onderdeel van de vakantie. Wij hebben de Costaricanen ervaren als zeer voorkomend (ook in het verkeer), met gevoel voor humor en verademend trots op hun land. Het zal nog moeilijk worden om voor onze volgende reis een even betrokken organisatie te vinden.
Mirjam
18/12/2019

16 daagse rondreis

Wat een geweldige rondreis heb ik mogen maken met Witropa Travel! Van te voren mijn 'wensen' kenbaar gemaakt en vervolgens werd mijn droomreis op maat gemaakt. De accommodaties waren perfect, het vervoer van A naar B, het regelen van de huurauto, de tours die ik maakte in Tortuguero en Corcovado (beide plekken fantastisch!). Zelfs mijn verjaardag werd niet vergeten. Deze vierde ik in Santa Teresa (ook zo'n hemelse plek) en van het personeel ontving ik bloemen, een prachtige fruitsalade en zongen zij een verjaardagsliedje in het Spaans. Ongelofelijk lief. Deze 16 daagse rondreis was niet standaard, maar echt persoonlijk op maat gemaakt. Daardoor was het ook echt MIJN reis, en heb ik van het begin tot het einde onbeschrijfelijk genoten van de prachtige natuur, van het heerlijke eten, van de vriendelijke mensen en de bijzondere sfeer. Willem en Christine, (nogmaals) superbedankt!
Thom en Rene
13/12/2019

22 daagse rondreis

Wij hebben fantastische reis gehad. Alles was top geregeld van begin tot eind. Het tortuguero pakket is een absolute aanrader voor wie Costa Rica anders dan met de auto wil ontdekken. De lodges, excursies en de huurauto waren allen gedurende de hele reis top! Het aanbevolen wifi in de auto met waze als navigatie hebben het ons super comfortabel gemaakt. Kortom, uitstekend kunnen genieten van de overweldigende flora en fauna en een super vakantie gehad. Witropa Travel en Costa Rica is een perfecte combinatie! Pura Vida. Bedankt Witropa!
Marcel & Nataja
10/12/2019

16 daagse rondreis

Bedankt voor de mooie reis! Super ervaring om alles mee te maken, leuk om zelf te rijden en de accommodaties zijn prachtig. Leuke excursies, mooie natuur.. Teveel om op te schrijven! Christine bedankt voor het bedankt voor de antwoorden op onze vragen tijdens de reis! Wij bevelen Witropa aan voor " De Reis" naar Costa Rica! Met vriendelijke groet, Marcel & Natasja.
Cas en Anouk
09/12/2019

Costa Rica op maat

Erg goed georganiseerde reis door het prachtige Costa Rica!! Iedereen komt op tijd en staat klaar wanneer Witropa dat voor je regelt! Activiteiten die aangeboden worden zijn erg leuk en actief (kayakken, raften, ziplinen, snorkelen, nighttour, hangbruggen en hiken)! Ook de tips voor onderweg of op locatie zijn handig en zeker de moeite waard. We hebben genoten!
Molenkamp
12/11/2019

14 daagse rondreis

Prachtige rondreis gemaakt samen. In 14 dagen veel van Costa Rica mogen zien. De accommodaties, excursies, routebeschrijving en het vervoer waren goed. De service van Willem is goed, was bereikbaar wanneer nodig. Ook tijdens de reis! Wij raden Witropa travel aan iedereen aan!
Antoinette
25/10/2019

16 daagse rondreis

Geweldige rondreis zoveel dieren gezien aardige bevolking heel behulpzaam tijdens onze lekke band accommodaties waren voor ons prima het najaar is zeker een aanrader
2 vriendinnen
24/10/2019

Costa Rica op maat

Voor de tweede keer een Costa Rica reis geboekt via Witropa. Alles wordt uitstekend geregeld en geboekt door Witropa. Willem weet leuke plekjes en accommodaties en hij geeft goede adviezen. We hebben weer andere plekken bezocht dan de vorige keer en het was weer super!
Helmie Wientjes
20/10/2019

22 daagse rondreis

Wij hebben een fantastische rondreis gehad in Costa Rica, mede doordat de reis super georganiseerd was door Willem, geen enkele keer is er iets mis gegaan. Nergens vroegen ze naar paspoorten of papieren, ze wisten gewoon wie we waren en werden met onze naam aangesproken, gaven de informatie hoe laat we ergens moesten zijn. Niets was teveel. Zo hebben wij het nog niet vaak meegemaakt en toch al veel mooie reizen gemaakt. Ook het eten in de lodges was heerlijk Tortuguero sprong er uit voor ons, net zoals Puerto Vieja, wat een heerlijke plek om te vertoeven, hadden daar wel langer willen blijven. Ook de tips die we kregen waren super, de laatste dag gegeten in La Parcela, de perecte afsluiting van deze geweldige vakantie, Dank je wel Willem.
Liselotte
03/10/2019

22 daagse rondreis

We maakten met onze twee kinderen van 11 en 14 jaar in de zomer van 2019 een te gekke rondreis door Costa Rica, gebaseerd op de 22 daagse rondreis maar dan met onze eigen wensen erin verwerkt (zoals meer dagen aan het strand, minder jungle aan het eind van de reis). Voor het eerst boekten we via een reisbureau, omdat we de leukste hotelletjes en tours wilden en niet in de pas van alle toeristen wilden lopen. En dat is gelukt. Het land is onbeschrijflijk mooi, zo groen, zo verrassend, zo rustig en ook zo dynamisch, de mensen zijn aardig en we hebben veel avonturen beleefd. Op meerdere plekken hebben we walvissen gezien, maar ook dolfijnen en schildpadden, krokodillen, luiaards (sloths), apen, toekans, en hier en daar een slang en spin. Een prachtige reis en een enorme aanrader om via Witropa Costa Rica te gaan ontdekken.
Ton en Sandra van de Graaf
22/09/2019

22 daagse rondreis

De reis die wij hebben gemaakt staat in onze top 3. Willem heeft alles heel goed geregeld. Ter plaatse heeft Christien ons bijgestaan toen wij wat gedoe hadden met de auto. Wij kunnen Witropa zeer aanbevelen voor een reis door Costa Rica. We hebben het gevoel dat we alles gezien en gedaan hebben wat er mogelijk is. Wij hadden gekozen voor de minder luxe accomodaties maar zijn iedere keer opnieuw verrast geweest door de mooie plekken waar we hebben geslapen. De tips die Willem geeft voor onderweg moet je zeker opvolgen. Ze zijn zeer de moeite waard. De reis en het land zijn een bijzondere ervaring geweest.
Sandra kanters
18/08/2019

22 daagse rondreis

Wij hebben een geweldige reis gehad! Wat een indrukken. Mooie natuur, zoveel avontuur. Hebben genoten.
Saskia en familie
14/08/2019

22 daagse rondreis

Wij hebben een super familiereis gehad dankzij Witropa. Prachtige locaties met altijd een van de beste lodges, huisjes of kamers. Een duidelijke routebeschrijving met handige tips voor onderweg. Wij hebben drie weken onze ogen uitgekeken. Wat een overweldigende natuur en wildlife. En ook toen onze gehuurde auto te klein bleek voor de lange mannen had Willem razendsnel een handig busje geregeld. Het was heel fijn om de meeste dingen van te voren te hebben geregeld. Overal waar we kwamen waren ze op de hoogte van onze komst. En bij de geplande activiteiten was dit ook het geval. Dat scheelt een hoop energie. Wij hadden een 22-daagse reis geboekt met 9 bestemmingen, waaronder Tortuguero en de absolute aanrader Corcovado.
Jolanda Golembiewski
12/08/2019

Familierondreis Costa Rica

Terug van een fantastische 19-Daagse familie rondreis. Deze rondreis gedaan met onze dochter van 21 en en zoon van 19 en we hebben het prima naar onze zin gehad. Onze vlucht vanaf Schiphol werd geannuleerd waardoor wij een dag later aankwamen in Costa Rica. Een berichtje naar Willem gestuurd en verder hoefden we niets te regelen, een dag later netjes opgehaald op het vliegveld en konden gelukkig nog op tijd aan de rondreis beginnen. Canopy geboekt maar dit kon niet doorgaan doordat er een platform kapot was en Willem heeft geregeld dat we dit alsnog in Monteverde konden doen. Accomodaties waren prima met aardig personeel vooral de kamer die we kregen in Samara (Locanda Beach) was geweldig. Bij het Karahe hotel in Manuel Antonio hebben we de kuitspieren goed kunnen trainen, hoog gelegen en bereikbaar via trappen maar met een mooi uitzicht. De rondreis was zeer afwisselend en telkens waren we heel benieuwd waar we weer terecht zouden komen. De autoritten verveelden geen moment omdat er zoveel te zien is onderweg, het autorijden is ook prima te doen ! De restaurants die werden aanbevolen door Willem waren geweldig, vooral Koki Beach in Puerto Viejo heeft ons hart gestolen. Een tip om te gaan eten als je in Monteverde bent is Bistro Bon Apetit in Sante Elena, heerlijk eten en prima service. De 19 dagen waren veel te snel voorbij. Costa Rica je hebt ons betoverd en onze vele mooie herinneringen geschonken. Eigenlijk zou er in ieder land een "Willem" moeten zijn.
Noortje
11/08/2019

22 daagse rondreis

Wij hebben de afgelopen 3 weken met ons gezin een rondreis gemaakt door het prachtige Costa Rica. Dankzij Willem van Witropa Travel is het een geweldige ervaring geworden. Samen met hem hadden we van tevoren de route uitgestippeld en boekte hij in overleg met ons de accomodaties en excursies. Ook regelde hij de huurauto en was indien nodig altijd te bereiken. We hebben daardoor onbezorgd kunnen genieten van de indrukwekkende natuur, de gastvrijheid en behulpzaamheid van de Tico's en zullen deze bijzondere reis niet snel vergeten!
Fam. van Erp
10/08/2019

22 daagse familiereis

Wij vonden Costa Rica een geweldig land met een prachtige natuur en super vriendelijke mensen. Een vakantie om nooit te vergeten! Wij hebben een 22- daagse rondreis gemaakt met onze 2 zonen. Bedankt Willem voor het organiseren van deze fantastische reis! Fam. van Erp
Bart & Michelle
09/08/2019

16 daagse rondreis

Willem had alles tot in de puntjes geregeld voor ons. Hij was voor en tijdens de reis goed bereikbaar voor vragen, hulp en tips. Van zijn tips in de reisbeschrijving hebben we veel gebruikgemaakt. Accomodaties, excursies, vervoer: alles was top geregeld! Het was een fantastische reis!
fam. Lauwen
31/07/2019

14 daagse rondreis

Een mooie, evenwichtige rondreis waarin alle leden van ons gezin hun gading in vonden. Mooie uitstappen (dank u voor de tips) in verschillende nationale parken en leuke activiteiten (raften, canopy, hangbruggen, ....) maar toch nog genoeg tijd voor 'luie momenten'. Ook hele mooie wandelingen gemaakt op het domein van sommige hotels (wandelingen van meer dan drie uur en amper andere wandelaars tegengekomen). Topvakantie !
Fam. Hoogveld
29/07/2019

22 daagse rondreis

We hebben een fantastische reis gehad! Vooraf in vlot overleg met Willem de 22-daagse familie rondreis kunnen aanpassen met enkele specifieke wensen. Heel prettig. Ook met met een nacht vertraagde vlucht vanuit Panama heel fijn geholpen om het reisschema daarop aan te passen. De transfers, de tours, de lodges; alles was perfect geregeld en op geen enkele plek een verassing meegemaakt. En dan onze reis zelf. Allemachtig wat een prachtig land met fijne mensen. Het is net één grote dierentuin en de wouden zijn super. Elke dag zie je weer nieuwe soorten. De een nog spectaculairder dan de ander. De ene keer in een reservaat en de andere keer rondom je lodge. Het wemelt er echt van de exotische dieren! We hebben al het moois vast kunnen leggen met de fotocamera maar vooral hebben we een geweldige reiservaring opgedaan die wij voor altijd zullen blijven herinneren. Inderdaad: Pura vida!
Anna en Marina
13/06/2019

Costa Rica op maat

In april 2018 begon ons Costa Rica avontuur en hebben we Witropa travel ontdekt. Na veel mailen met Willem heeft hij onze wensen verwerkt in een prachtige rondreis. In december 2018 (kerstavond) zijn we begonnen aan de reis en hebben we verschillende kanten van Costa Rica gezien. De leuke stad San Jose, de prachtige natuur van Tortuguero en Corcovado, de droge omgeving van Rincon de la Vieja (super leuke B&B Casa Rural Aroma de Campo), de indrukwekkende vulkaan Arenal, het nevelwoud van Monteverde (geweldige hangbruggen; bij ons zonder nevel! 🙂 ) en de prachtige stranden (zowel caribisch als aan de grote oceaan) van Puerto Viejo, Samara, Uvita, Drake Bay en Manuel Antonio. We hebben veel natuur en dieren gezien tijdens de vele mooie wandelingen met geweldige gidsen (zonder kun je haast niet) welke Willem voor ons heeft verzorgd. Ook de boottocht naar Tortuguero en alle bootuitstapjes aldaar zijn echt prachtig en zeker de moeite waard. Ook hadden wij in ons reisschema voldoende ruimte opengelaten voor 'eigen' andere uitstapjes en relaxe momenten. Zoals de hangbruggen en koffie/chocolade/suikerriet-plantages in en rondom Monteverde, een hike naar de walvisstaart van Uvita en een hike naar het meest oosterlijke strandje aan de caribische kust. In Manuel Antonio stonden we een dag te vroeg klaar voor de Catamarantocht (dit stond in de reisomschrijving), maar na een kort belletje was het geregeld en konden we die dag nog mee en hebben we genoten van een heerlijke tocht, mooie snorkel-ervaring, goed eten/drinken en prachtige zonsondergang. Wat voor ons een kleine tegenvaller is, is dat wij nu na terugkomst in Nederland een niet voorziene rekening hebben ontvangen van het autoverhuurbedrijf. Al met al hebben wij een schitterende reis gehad en hebben wij er het vertrouwen in dat ook dit wordt opgelost. Wij raden iedereen aan om een reis naar Costa Rica te maken en de hulp van Willem in te schakelen. Willem (en team) bedankt voor de prachtige herinneringen!
George & José
05/06/2019

16 daagse rondreis

Wij hebben een fantastische reis gehad door Costa Rica, mede mogelijk gemaakt door Willem. Van tevoren hebben wij gekeken naar de reis die op de website stond. Aan de hand van onze wensen is er een persoonlijk reisschema gekomen. Door een foutje met ons visum kwamen we pas een dag later aan in Costa Rica. Gelukkig had Willem dit al doorgegeven en konden we een dag later alsnog mee op de boot naar Tortuguero. Ook tijdens de reis heeft Willem met ons meegedacht over verlenging van onze reis en was bereikbaar voor vragen of overleg. Wij hebben genoten van dit prachtige land! Pura vida!
Christel en Guy
08/05/2019

Costa Rica op maat

We vertrokken op 15 maart voor een 14-daagse rondreis per huurauto door Costa Rica. Een fantastische reis, goed verzorgd en prima geregeld door Willem Pothof van Witropa Travel. Costa Rica is een prachtig land met veel variatie. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, uitstekende keuken zelfs veel internationale gerechten prima bereid, leuke accommodaties met veel variatie en boeiende excursies. We doorkruisten het land met een huurauto. De wegen zijn verschrikkelijk rond Arenal en Monteverde is het hobbelen en bobbelen, veel onverharde wegen. Na een uitgesteld vertrek van 2 uur te Shiphol arriveerden we natuurlijk ook te laat in Panama waardoor we onze connectie naar San Jose misten. Gelukkig werden we omgeboekt voor latere vlucht naar San Jose maar zonder bagage. Door tussenkomst van Willem hebben we de transfer naar het hotel met een taxi kunnen regelen en werd onze bagage ’s nachts geleverd in het hotel. Onze route: San Jose - Tortuguero - Arenal – Monteverde - Rincon de la Vieja - Samara (Playa Carillo) –Alejuela (nabij San Jose). Tortuguero was fantastisch qua fauna en flora. De nachtelijke tochten om insecten en amfibieën te spotten zijn subliem, ten minste als het niet regent. Tortuguero is een mooi natuurgebied en ons hotel deed zelf aan natuurbehoud met een kikker en vlindertuin. In Arenal hebben we de hangbruggenwandeling gedaan door het regenwoud. Op eigen houtje hebben we een bezoek gebracht aan een park waar veel luiaards te zien waren hoog in de bomen. Een gids is absoluut nodig voor dit park. Een avontuurlijke belevenis in Monteverde was de canopy tour, de tarzanswing is een absolute aanrader. Er is ook een prachtige kolibrituin te bezoeken in Monteverde. Rincon de la Vieja nodigde ons uit tot natuurwandelingen in parken met vulkanische modder, watervallen en geisers. In de Hot Springs Rio Negro, een natuurlijke wellness, deden we ons te goed aan een lekker modderbad waardoor we een paar minuutjes jonger werden. De dolfijn/snorkel trip vanuit Samara was minder dan verwacht, vooral dan het snorkelen. Het hotel Nammbu Bungalows overtrof alle verwachtingen. Prachtige kamer, lekker eten. Toffe restaurants in de omgeving vooral het Argentijns steakhouse (El Colibri). Playa Carillo is een prachtig strand zonder massa toerisme, pura vida. De natuurwandeling van Werner Sauter biological reserve is een aanrader, prachtige uitzichten en leerrijke wandeling. We hebben vele vogels gespot alsook kikkers, leguanen en luiaards. Costa Rica is echt een land voor een geweldige natuurvakantie.
Willem Pothof
07/05/2019

Costa Rica op maat

Fantastsich verslag, heel veel dank!!! En tot ziens, Willem
John en Helena
26/04/2019

Costa Rica op maat

Hallo wij zijn John en Helena en hieronder onze geweldige ervaring in het mooie Costa Rica! We hadden al bijna een vakantie naar Kenia geboekt toen Helena zei 'Kijk voor de gein eens naar Costa Rica'. Als heel snel kwamen we op de pagina van WitropaTravel en na alle goede reviews gelezen te hebben besloten Willem maar eens een mailtje te sturen. Vanaf dat moment was Willem onze nieuwe beste vriend! 😉 We gingen naar Costa Rica en Kenia was meteen van de baan. Waar we héél erg blij mee waren was de manier hoe alles vooraf geregeld kon worden. Aangezien we eigenlijk OVERAL naartoe wilden en ALLES wilden zien moesten we keuzes gaan maken. Met de hulp van Willem hebben we onze droomreis samen kunnen stellen. Waar bepaalde locaties toch niet beschikbaar waren tijdens onze vakantie kwam Willem altijd met goede alternatieven die wij achteraf nog mooier vonden dan die we in eerste instantie hadden uitgekozen. De voorpret die dit alles met zich meebracht was al een kleine vakantie op zich. Uiteindelijk is het een 19 daagse rondreis geworden met de volgende hoogtepunten (hoewel de gehele reis een héél groot hoogtepunt was). - Puerto Viejo, hele leuke relaxte (reggae) sfeer met een letterlijk hoogtepunt met een overnachting in een 25 meter hoge boomhut midden in de jungle en wakker worden door de brulapen die overal om je heen in de bomen zitten (The Amazing Treehouse and Nature Observatorio). Een nacht om nooit te vergeten. Daarna nog een nacht in een héle luxe tree-house, zo groot dat we ons beide bijna schaamden dat het alleen maar voor ons twee was. Ook het Sloth-Sanctuary (Luiaard-opvang) is een bezoekje waard, wat een bijzonder diertjes, veel over geleerd! -Rio Celeste, op aanraden van Willem bij het naburige Hideaway Hotel gegeten. En dat was een voltreffer, wat een genot om daar te mogen eten. De volgende keer dat we in Costa Rica zijn gaan we speciáál daarvoor weer even naar Rio Celeste. En voor het paardrijden! Ikzelf had, in tegenstelling tot Helena, nog nooit op een paard gezeten en toch heb drie uur lang door de jungle van Costa Rica gereden. Wat een mooie tocht was dat, halverwege nog even lekker afgekoeld in het heerlijke blauwe water van de vele mooie riviertjes daar. Helena heeft toen we terugkwamen meteen een tweede rit voor de volgende dag geboekt zó leuk vond ze het. Zeker een aanrader dus, ook zonder ervaring! -Samara, we zijn helemaal verliefd op het Locanda Beach Hotel! Wat een leuk, mooi gezellig hotel. Gezellige tafeltjes midden op het strand, dus heerlijk eten en daarna met een lekkere cocktail de zonsondergang aanschouwen! Locanda Beach….we’ll be back!! 😉 Ook het kajakken door de mangrove was heel speciaal en rustgevend! -Monteverde, van de mooie strandjes van Samara naar de hoge bergen van Monteverde. Het was een hele mooie ervaring om de berg op te rijden. De wegen waren niet al te best maar goed te doen. Het uitzicht daarentegen werd naarmate je hoger de berg op rijdt steeds mooier, dus maak zeker een stop om al het moois in je op te nemen, alleen maar groen waar je ook kijkt. Daar ook nog een bijzondere nachtelijke jungle trip gedaan om de jungle in het donker te beleven. Veel dieren gezien waaronder slangen, spinnen en ander gespuis…. 😉 Ook de hangbruggen waren heel mooi, nog oog in oog gestaan met een grote brulaap die op de railing 30 centimeter van ons vandaan zat, en nog een hele tijd staan kijken naar alle jonge aapjes die in de boom voor onze neus hun speelkwartier hadden. -Domincal, walvisentour was, zoals alles in Costa Rica, een ervaring om nooit vergeten. Wat bijzonder om deze majesteuze dieren van zo dichtbij te mogen aanschouwen, echt fantastisch. De laatste nacht in Costa Rica was er eentje midden in de jungle. Slapen in een tentje tussen alles wat er in de jungle leeft. We hebben daar van alles gezien, van één van de meest gevaarlijke slangen (Fer-de-lance) voor de toegang van onze tent tot tarantula’s en leuke kleine kleurige (gif)kikkertjes en nog veel meer. Alles waar we voor kwamen! De gids heeft ons heel veel verteld over het leven in Costa Rica en heeft ons veilig door de jungle van Costa Rica geleid. Een reis om nóóit vergeten en we willen zo snel mogelijk terug naar het mooie Costa Rica. En dan gaan we weer hele avonden met Willem mailen/chatten/bellen om de volgende onvergetelijke reis voor te bereiden. Willem, nogmaals ontzettend bedankt voor alle goede zorgen voor én tijdens onze reis. Je gaat nog van ons horen……!!! 🙂 Nog drie gratis tips van ons: 1 Navigatie is toch wel érg makkelijk, de routebeschrijving brengt je een heel eind maar het zijn daar geen wegen zoals wij gewend zijn! 2 Mócht je ‘s nachts de schilpadden willen bekijken, vraag dan aan Willem of het ‘schildpaddenproject’ in de reis past. Wij hebben zelf in Tortuquero een tour geboekt maar vonden het daar té toeristisch en het leek ons geen fijne ervaring voor de schildpadden die daar haar eieren kwam leggen en daardoor was ook geen fijne ervaring voor ons. Te veel mensen rondom één schildpad. Dus als je deze hele mooie grote reuzenschildpadden van dichtbij wilt meemaken, kijk dan of je als vrijwilliger aan het project kunt meewerken. Daar twee mensen gesproken die dat gedaan hadden en hun ervaringen waren zoals wij het ons het ons dus voorgesteld hadden. 3 GENIET GENIET GENIET! PURA VIDA!
Peggy de Jong
22/04/2019

Costa Rica op maat

Wij hebben afgelopen maand een prachtige rondreis van ruim een week door Costa Rica gemaakt. Het was een volle planning maar voor ons precies goed. Het persoonlijk contact met het samenstellen van de reis heb ik als zeer prettig ervaren. Tijdens de reis was er wel iets mis gegaan met onze excursie naar Tortuguero maar door Willem is dit keurig en snel opgelost! De canopytour in Monteverde is een echte aanrader! Costa Rica is echt een prachtig land!
Hans Blaauboer
17/03/2019

16 daagse rondreis

In prima overleg met Willem hebben we een 16-daags reisplan op maat opgesteld met diverse activiteiten onderweg. Zowel het reisplan als de activiteiten zijn uitstekend bevallen - goed voorbereid en verzorgd. De routebeschrijving en de tips voor onderweg vonden we wat summier, soms niet juist of moeilijk te vinden. De GPS in de gehuurde auto was vaak moeilijk of niet in te stellen naar de diverse bestemmingen, omdat dat anders gaat dan in Europa - buiten San José kent men nauwelijks vaste adressen. Desalniettemin hebben we ontzettend genoten van de reis, de (ook zelf toegevoegde) activiteiten, de accommodaties, de inwoners en de prachtige, afwisselende natuur van Costa Rica. Het land en Witropa kunnen we dan ook zeker aanbevelen voor een onvergetelijke vakantie.
Carly en Takkie
12/03/2019

16 daagse rondreis

De 16-daagse rondreis was de basis voor onze vakantie. Samara hebben we over geslagen en in plaats daarvan Puerto Viejo de Sarapiqui toegevoegd om daar te raften. We zouden ook nog een dagje naar de Poas vulkaan gaan, maar dat park was opeens gesloten. Willem heeft toen op het laatst nog een bezoek aan de Irazu vulkaan ingepland inclusief Orosi vallei. Daar hebben we geen spijt van gehad, want de Irazu vulkaan hadden we niet willen missen. Alle hotels/huisjes waren voor ons goed genoeg en ook onze excursies waren allemaal goed geregeld. Wij hebben een super vakantie gehad.
Willem Pothof
12/03/2019

Costa Rica op maat

Dank je wel, Hanni! Fijn dat jullie vollop genoten hebben en Costa Rica in al zijn mooie facetten hebben kunnen ervaren. We maken graag een volgende mooie trip, voor het groene regenseizoen!
Hanni Gerretsen
12/03/2019

Costa Rica op maat

Eind februari zijn we terug gekomen van onze fantastische rondreis per huurauto naar Costa Rica. Wat een heerlijke reis, goed verzorgd en uitstekend geregeld door Willem Pothof, eigenaar van Witropa Travel. Costa Rica biedt veel variatie in korte tijd. Prachtige natuur, relaxte/vriendelijke mensen, prima eten/heerlijke fruitcocktails, afwisselende accommodaties en de mogelijkheid voor boeiende excursies. Het is ook een land dat perfect is voor een reis per huurauto. Niet te groot, het verkeer is buiten de stad rustig (max snelheid 80 km/h), af en toe is het wel hobbelen en kronkelen, maar allemaal prima te doen. Na een vliegstop in Panama-City met bezoek aan het Panamakanaal (zeer indrukwekkend) begon onze 2-weekse rondreis Costa Rica. Wij kozen bewust voor een route met verblijf van vaak 3 nachten op dezelfde plek. Onze route: Arenal - Rincon de la Vieja - Playa Carillo (bij Samara) – Monte Verde – M. Antonio/Dominical en de laatste dag zijn we naar San Jose gereisd om ’s avonds weer naar huis te vliegen. Een greep uit de vele hoogtepunten: de vulkaan Arenal, hangbruggenwandeling in regenwoud van Monte Verde, het rustige strand en hotel in Playa Carillo, het gebied en lodge rond Rincon de la Vieja, de boeiende koffietour in Arenal, bezoek aan de Rio Celeste de Krokodillentour alsmede Walvissen/snorkelen vanuit Uvita, de vele vogels die we gespot hebben. Costa Rica is echt een land voor een geweldige natuurvakantie (voor cultuur hoef je er niet naar toe), je maakt er prachtige wandelingen. In februari (droge tijd, zonnig en helder) was de natuur minder groen dan ik had verwacht, daartegen uitsluitend heldere, zonnige dagen. De volgende reis maken wij in de regenperiode om het verschil te zien. Onze rondreis per huurauto was perfect geregeld door Witropa Travel. De lokale gidsen waren heel deskundig en stonden stipt op tijd op de afgesproken plaats. Aan iedereen die een rondreis wil maken in Costa Rica kunnen wij Witropa Travel ten zeerste aanbevelen.
Willem Pothof
30/01/2019

Costa Rica op maat

Met alle plezier, Sonja, alleen woon ik hier juist om het verschil te maken... Nogmaals veel dank!!! Hartelijke groeten
Sonja
22/01/2019

Costa Rica op maat

Zou Willem zo willen inhuren voor al onze toekomstige trips. Heel fijn om op een persoon te kunnen terug vallen en geen nummer te zijn, hartelijk bedankt
Willem Pothof
08/01/2019

Costa Rica op maat

Beste Wim en Carolien, geweldig bedankt voor de review en wat een foto´s... heel fijn dat deze Speciale (vogel) reis goed heeft uitgepakt, het was inderdaad een bijzondere reis op maat met een unieke ´touch´. We zien uit naar jullie terugkomst! Hartelijke groet, Willem
Willem Pothof
08/01/2019

Costa Rica op maat

Beste Ellen en Ben, geweldig bedankt voor de mooie review! En wat een toeval dat jullie nog voor de Reis die journalist van de telegraaf tegenkwamen, en al een enthousiast stukje konden achterlaten, voor andere lezers: https://www.telegraaf.nl/vrij/2972904/rondreis-door-costa-rica-op-maat-gemaakt
Wim en Carolien
04/01/2019

Costa Rica op maat

Wij hebben in december 2018 Costa Rica bezocht. Willem heeft ons uitstekend geholpen met het maken van een goede planning en met het uitstippelen van de route. Wij zijn beide natuurfotografen dus onze wensen en doelstellingen waren wellicht iets anders dan die van de gemiddelde bezoeker. We hadden zelf al online een eco-lodge gevonden die we in het programma wilden opnemen. Dit is door Willem allemaal keurig voor ons geboekt. Na een eerste nacht in San Jose, zijn we met een huurauto naar Boca Tapada vertrokken. Hoewel de afstand mee viel, zijn we daar toch flink wat uurtjes mee zoet geweest omdat we in een ellelange file belanden. Eenmaal bij de Laguna del Lagarto lodge aangekomen, was het leed snel geleden. We konden gelijk onze camera’s tevoorschijn halen en ons bij de andere fotografen voegen die op het deck van het terras stonden en de vele tientallen kleurrijke vogeltjes aan het fotograferen waren. Er was een tros bananen opgehangen en dat werkte als een magneet om veel mooie soorten voor de lens te krijgen. Een prachtig begin. Gedurende ons verblijf hebben we veel gebruik gemaakt van de foto-excursies die werden aangeboden. Zo hebben we op een avond boomkikkers gefotografeerd. We hebben ook een ochtend in een hut gezeten voor het fotograferen van Konings- en Zwarte gieren. Verder nog een boottripje op de rivier gemaakt en een dagje in de privé-tuin van de beheerder van de lodge gezeten om kolibries en kleine zangvogeltjes te fotograferen. Het was geweldig leuk. Het was tijd om naar de volgende lodge te gaan. Op advies van Willem hadden we daarvoor Cerro lodge geboekt in Tarcoles. Het werd een flinke rit waarbij we - eigenwijs als we zijn - onze eigen route hadden uitgestippeld. Het werd een hele intensieve rit vol met steile beklimmingen en haarspeltbochten. Schitterend, maar wel zo'n weg waarbij je hoopt geen tegenliggers te krijgen omdat er net voldoende ruimte is voor een auto. De nieuwe lodge was groter en luxer. Er was zelfs een zwembad bij. Voor ons was de ligging van de lodge iets minder gunstig omdat wij het liefst midden in de natuur zitten. Je bent in deze lodge vooral aangewezen op excursies om de omgeving te verkennen met behulp van een gids. Dit hebben we uiteraard gedaan en dat heeft ons zeker niet teleurgesteld. De gids die we vanuit de lodge hadden geboekt heeft ons ontzettend veel laten zien. Hij wist alle leuke plekjes te vinden en we hebben ons dan ook uitstekend vermaakt. Op de laatste dag nog een riviertochtje gemaakt en daarna was het spullen pakken en op weg naar de luchthaven om de huurauto in te leveren. We kijken terug op een hele leuke tijd. Dank aan Willem voor het boeken van de lodges en het uitstippelen van de route. We komen zeker nog een keer terug in Costa Rica want er is nog veel te zien. Benieuwd naar onze foto's? Kijk op: https://www.flickr.com/groups/4623339@N22/ Wim en Carolien
Ellen en Ben
03/01/2019

Costa Rica op maat

Hoi Willem, we hebben een fantastische reis achter de boeg met ontzettend veel indrukken! Om te beginnen in Tortuguero waar we onder leiding van Kevin (wat een geweldig leuke man!) 2 boottochten en een jungle-wandeling hebben gemaakt. Toen met een boot-taxi terug naar la Pavona. Kevin had die geregeld omdat de normale boot verhinderd was. Ook belde hij nog op of alles in orde was, zeer verantwoordelijk. Toen met de huurauto naar Puerto Viejo , naar de fantastische Azania bungalows! Vervolgens naar Sarapiquí waar we de geplande nachtwandeling en de chocoladetour hebben gedaan. Erg interessant! Toen naar Arenal met de vulkaanhike en de hangbruggen (Mistico).Ook gezwommen bij de waterval La Fortuna! De volgende accomodatie was Casitas Tenorio.. Echt een geweldige B&&! Prachtig gewoon! Rio Celeste bezocht, die door de regenval bruin was. De volgende dag na het uitchecken weer terug naar de waterval Rio Celeste, want we hadden maar een reisdag van 2 uur. Dit keer was hij prachtig blauw! Na de sfeervolle B&B Aroma de Campo, waar we in het N.P. Rincon de la Vieja de wandeling Las Pailas hebben gedaan , een ontzettend lange autorit gemaakt van 7 uur naar Uvita. Bij Villas Gaia even op adem gekomen in het prachtige zwembad.(we waren de enige, dus een prive zwembad) Op de walvisstaart (playa Ballena) gewandeld en de volgende dag door naar Sierpa en Corcovado. Poorman's Paradise ligt zowat aan het einde van de wereld zeg! Een prachtig strand zowat helemaal verlaten! Excursies snorkelen en jungle toer in het N.P waren ook prima! Het steeds in en uit de boot stappen bij Poorman's was heftig omdat er veel branding is in die baai! Vanaf ons huisje aapjes gezien die van de ene palm in de andere sprongen! Het laatste hotel (Karahe) was ook uitstekend! Goed om even te kunnen relaxen, na alle avonturen op Corcovado! We hebben een schitterende vakantie gehad en alles was uitstekend georganiseerd! Ook fijn dat we tussendoor nog contact konden hebben.We kunnen Witropa aan iedereen aanraden! Bedankt Willem!
hilde rommel
05/12/2018

Costa Rica op maat

Beste Willem, We zij al een paar dagen thuis, aan het 'bekomen' van een fantastische reis met veel ervaringen op alle gebied! Nochtans begon de reis niet onder een juist gesternte. Ons reisdoel was Nicaragua (bezoek familie) en door de toestand ginds, kon dit niet doorgaan. Van de vliegtuigmaatschappij, kregen we de kans om onze tickets om te boeken naar een naburig land. En dan maar op zoek......en via internet Witropa op het spoor gekomen. Het was geen gemakkelijke start : 2 zestig plussers (die gewoon zijn van alles zelf in handen te nemen), beiden in een drukke werkperiode waardoor we nauwelijks tijd hadden om ons in te leven in onze nieuwe bestemming én de tijd die begon te dringen... Maar dan was er Willem, die telkens antwoord bood op onze vragen en verwachtingen. Na aankomst en een dag San José : Tortuguero...Dat was een fantastische start omdat we gedwongen werden alles (in ons hoofd) achter te laten en we alleen mochten focussen op wat de natuur te bieden heeft en daarbij : leren kijken, leren zoeken, genieten, ervaren...en wij gingen erin mee!! En zo ging onze reis verder : de Caraïbische kust, de omgeving van de vulkanen, de regenwouden, de Pacific....... en ook : de REGEN, de REGEN en de REGEN...... Maar dat kon geenszins de ervaring en de pret bederven! We vonden de keuzes van logies heel leuk : kleinschalig, oog voor ecologie, soms afgelegen en weg van het massa-toerisme, waardoor de ervaring met de natuur nog intenser werd. Willem was steeds bereikbaar (wat een goed gevoel gaf), gaf ons leuke tips....en er was nog ruimte voor eigen inbreng bv. van eens tot de Panamese grens te rijden, of Maunel Antonio te laten voor wat het was en op zoek gaan naar rustiger oorden zoals het strand van Dominical. Heel erg bedankt Willem! Hartelijke groet van een Nederlander en een Belgische, Jos en Hilde
Willem Pothof
09/11/2018

22 daagse rondreis

Harstikke bedankt voor jullie leuke reactie! Succes met de acclimatisatie daar, Hartelijke groeten, Willem
Hans Martens
06/11/2018

22 daagse rondreis

Van 5 t/m 23 oktober 2018 hebben wij met 4 personen een rondreis gemaakt door Costa Rica. Samen met Willem hebben we een reis uitgestippeld. We hebben er enorm van genoten, alles was goed geregeld en als er al een probleempje was werd vakkundig verholpen. De diverse accommodaties waren goed en de gereserveerde auto voldeed ruimschoots. Tortuguero en Corcovado zijn een lust voor alle natuur liefhebbers. Geweldig!! Puerto Viejo heeft mooie stranden en in Arenal kan je heerlijk genieten van de hot springs. Het weer aan deze zijde van het land was geweldig, heerlijke temperaturen en volop zon. Aan de Pacific zijde was het anders, de temperatuur was goed maar meer regen. Overigens waren we op de hoogte dat dit in oktober het geval zou zijn omdat dit een van de natste maanden van het jaar is. We hebben enkele fikse buien gehad maar ook dat had zijn charme. Samara, Corcovado en Manuel Antonia waren geweldig. Willem, wij willen jou en je team nogmaals bedanken voor de fantastische reis die je ons voorgeschoteld hebt en we zullen Witropa zeer zeker aanbevelen. Groetjes, Hans, Catri, Mari en Sabrina
Fam Thijssen
23/09/2018

Familierondreis Costa Rica

Wij hebben een topreis gehad! Wat een gaaf land! Zoveel te zien en te beleven. Wij zijn een gezin met vier kinderen in de leeftijden van 7 tot en met 13. De door Willem geselecteerde excursies waren voor iedereen goed te doen. Sportieve activiteiten afgewisseld met natuur. De routebeschrijvingen van Willem waren erg nuttig en maakte dat het makkelijk was om zelf te rijden. De tips voor onderweg maakten het rijden ook voor ongeduldige kids leuk en spannend! We bevelen Witropa graag aan. Prettig persoonlijk contact en goede service.
Willem Pothof
14/09/2018

16 daagse rondreis

Graag gedaan! Kijk nog maar vaak de foto´s terug 😉 Groetjes, Willem
Willem Pothof
14/09/2018

22 daagse rondreis

Hopelijk verloopt jullie huwelijk net zo fantastisch als deze Rondreis! Kom vooral nog een keertje langs, veel Groeten, Willem
Stefan en Caroline
12/09/2018

22 daagse rondreis

Wij zijn voor onze huwelijksreis naar Costa Rica geweest. We zijn van tevoren gaan kijken welke plekken we wilden zien en zagen bij Witropa Travel een rondreis die al veel aan onze wensen voldeed. Na nog wat heen en weer mailen, was het precies de reis die we wilden. Met onze wensen wat betreft tours werden er door Willem al leuke tours bij geboekt en nog wat leuke suggesties gegeven! Mede door deze super fijne samenwerking is het een fantastische reis geworden! Bij meerdere overnachtingen werden we verrast met wat leuke honeymoon presentjes, super leuk! We hebben veel mooie, indrukwekkende plekken gezien en fantastische tours gedaan! Een reis om nooit meer te vergeten!
Bas en Nanja
10/09/2018

16 daagse rondreis

Voor deze reis hebben we 3 maanden van te voren besloten dat we toch wel erg graag naar Costa Rica op vakantie wilden. Na wat rond zoeken op internet zijn we bij Witropa uitgekomen. We hadden snel deze 16-daagse reis gevonden en na wat heen en weer mailen en wat kleine aanpassingen was het snel geregeld allemaal. Zelfs op het moment dat er door lichamelijke klachten nog eventueel aanpassingen gemaakt moesten worden dacht Willem mee in de mogelijkheden. Ook ter plekke heeft Willem ons heel goed geholpen. Hij was goed bereikbaar via de whatsapp en de telefoon. We hebben een prachtige reis gehad en kunnen het iedereen aanraden om op deze manier Costa Rica te verkennen.
Willem Pothof
06/09/2018

Costa Rica op maat

Dank je wel, Henk en schitterend dat er vele hoogtepunten waren!
Willem Pothof
06/09/2018

16 daagse rondreis

Dank voor de review Sandra, fijn dat jullie vollop genoten hebben en erg gezellig en leuk tijdens de reis al via whatsapp jullie prachtige foto´s te zien!
Fam. Admiraal
05/09/2018

16 daagse rondreis

2,5 rondgetrokken met ons gezin door Costa Rica. Wij zijn geweest in Tortequero, Puerto Viejo, Sarapiqui, El Arenal, Monteverde, Rincon de la Vieja en als afsluiter een paar heerlijke dagen in Samara. Daar konden we alle mooie indrukken van Costa Rica goed op ons in laten werken. Vakantie geboekt via Witropa Travel! Beter had niet gekund. Willem luistert van te voren goed naar je wensen en je budget en stelt dan een mooie reis samen. Wij hadden een vakantie met een aantal hindernissen en het boeken bij Witropa Travel heeft in ons geval veel voordelen gehad. Wij konden erg makkelijk en snel contact leggen met Willem dmv app en/of whatsapp tel gesprek. Wat Willem ook erg goed doet is de routebeschrijving die hij meestuurt en dan de ontzettende leuke tips voor een tussenstop/lunch die hij erin verwerkt. Costa Rica is één groot mooi natuurpark vol met dieren! Costa Rica en Witropa Travel zijn een aanrader!
Henk Tissing
04/09/2018

Costa Rica op maat

Met 2 kids 17 dagen Costa Rica. We hadden al een beetje in ons hoofd wat we wilden doen, toen we Witropa tegenkwamen via Google. De reviews die we lazen spraken ons bijzonder aan. Contact opgenomen met Willem en na een beetje heen en weer mailen heeft hij een fantastisch programma in elkaar gezet. Goede mix van avontuurlijke en luxere accommodaties. Super leuke excursies, met kleine groepjes of alleen met ons vieren en goede enthousiaste gidsen. Hoogtepunten voor ons waren de schildpadden in Tortugueru, raften in Sarapiqui, de avondwandeling waar we oog in oog met een fer-de-lance slang kwamen te staan, relaxen aan het strand van Manuel Antonio, surfen in Dominical, de beach drop-off bij Poor Mans Paradise en de bonus walvissen die we zagen in Drake bay. Alles was prima geregeld en als er even wat moest worden bijgestuurd, was Willem steeds via whatsapp bereikbaar. Super reis gehad!!
Roel en Willemijn
27/08/2018

22 daagse rondreis

We hebben echt een super mooie rondreis meegemaakt. Van te voren aan Willem (Witropa) onze voorkeuren doorgestuurd waarna een reis op maat gemaakt werd. Na enkele keren contact en finetunen was de reis definitief. Uiteindelijk op adembenemende locaties uitgekomen en genoten van de diverse natuurlandschappen die Costa Rica te bieden heeft invl wild life. Als je hier van houdt dan is Costa Rica echt een must. We hebben onze rondreis gemaakt met een huurauto. De wegen in Costa Rico zijn zeer goed te doen. Verder tijdens onze reis nog enkele keren contact gehad met Witropa i.v.m. wat vragen. Hierbij dienen we echt op te merken dat er supersnelle service is vanuit Witropa en met je meegedacht wordt. Erg fijn! Al met al een aanrader voor iedereen.
Willem Pothof
21/08/2018

22 daagse rondreis

Beste familie van den Vijver, hartstikke bedankt voor de leuke reactie! De volgende keer maken we het nóg mooier, en spreken we even af 😉 Veel groeten en succes met alles in Europa.
Willem Pothof
21/08/2018

Costa Rica op maat

Hartelijk dank voor de mooie review!
Willem Pothof
21/08/2018

22 daagse rondreis

Beste Familie Mesker, geweldig dat ondanks wat pech met het weer de eerste dagen jullie Rondreis helemaal geslaagd was! En gezellig af en toe via whatsapp contact te hebben gehad. Veel groeten, en natuurlijk altijd welkom hier, Willem
Jacob, Judith en David
21/08/2018

22 daagse rondreis

In augustus 2018 hebben wij een schitterende rondreis gemaakt door Costa Rica die was georganiseerd door Willem Pothof van Witropa. Willem had ons een reis voorgesteld waarbij hij rekening heeft gehouden met onze wensen. Aan de hand van de routebeschrijving van Willem zijn we het hele land door gereden en hebben alle hoogtepunten van Costa Rica gezien. Hierbij hebben we ook op hele bijzondere plekken overnacht, zoals bijvoorbeeld Manoas in Uvita waar we ons eigen terras midden in het regenwoud hadden. De perfect georganiseerde reis bood volop afwisseling van bezoek aan de mooie natuur van Costa Rica tot bezoek aan het strand.
Familie Mesker
19/08/2018

22 daagse rondreis

Afgelopen zomer hebben wij met het gezin een rondreis gemaakt door Costa Rica. Deze reis hebben we samen met Willem samengesteld. We wilde allemaal wel iets verschillends doen en dit is uitstekend gelukt. Het was voor ieder van ons wat wils en hebben ontzettend genoten van de reis. We hadden tijdens de reis ook contact met Willem, wat erg fijn was als we ergens niet uitkwamen. We hebben veel van het land gezien en gedaan. De accomodaties waren goed uitgekozen en erg leuk. Ook weten we wat een regenwoud echt inhoud (eerste week vrij veel regen). Toch een reis om nooit te vergeten en een echte aanrader voor mensen die van de natuur houden en uitdaging.
Fam Boersema
26/07/2018

Costa Rica op maat

Reis door Costa Rica juni 2018. We hadden maar een korte voorbereidingstijd voor onze reis naar Costa Rica, maar samen met Witropa hebben we een prachtige reis kunnen samenstellen. Witropa weet leuke en bijzondere plekken te boeken. Geeft goede adviezen wat past binnen de mogelijkheden qua tijden en afstanden. Is acuraat in de communicatie en probeert echt goed te luisteren naar de individuele wensen. We hebben op basis van de meerdaagse reizen een reis samen kunnen stellen wat paste binnen de ons beschikbare tijd. We hadden afwisselend een reisdag en een dag om de omgeving te verkennen, dat was erg relaxed. Soms een gids, soms lekker zelf er op uit in je eigen tempo de natuur ontdekken. Tijdens de reis hadden we nog wat support nodig van Witropa, ook dat ging er plezierig. Ook de adviezen ter voorbereiding en voor onderweg waren goed. Kortom als je door Costa Rica wilt reizen en je zoekt een organisatie om dingen voor je uit te zoeken en/of voor je te regelen dan ben je bij Witropa aan het goede adres. Als je nu denkt dit klinkt nu allemaal erg positief .... nou dat was het ook!
Willem Pothof
29/05/2018

Costa Rica op maat

Wat een mooi verhaal Kirezi! Harstikke bedankt, en je weet me te vinden al je weer terugkomt, Pura Vida! Hartelijke groet, Willem Pothof
Kirezi
25/05/2018

Costa Rica op maat

Costa-Rica stond al lang op onze wenslijst, maar we slaagden er niet in om te beslissen wat of hoe. In januari was de kogel door de kerk: tickets gekocht…we zouden in de mei vakantie gaan. Maar dan, wat nu? We wouden variatie, maar toch ook niet te vaak verplaatsen. Op rustige plekjes logeren, maar toch niet te afgelegen van stadjes en dorpjes. Een afwisseling tussen strand en bergen/natuur. Ik wist wel dat dat allemaal mogelijk was in Costa Rica, maar i.p.v. gerustgesteld te worden door de hoeveelheid aan mogelijkheden na het struinen van websites, het lezen van reisboeken en het praten met vrienden, belande ik in een lichte vorm van paniek…. Waar moest ik toch heen en wat moest ik kiezen???? Via via in contact gekomen met Willem en Witropa, en onze uiteenlopende wensenlijst uitgezet. De mailtjes gingen geduldig over en weer, met aanpassingen aan onze grillen. Dank je wel voor het goede luisteren, Willem! Uiteindelijk was het zover: onze reis was gepland: Puerto Viejo, Arenal, Montezuma en Monteverde. Telkens een 4-tal daagjes. En mijn weinig-zin om zelf te rijden met 2 tienerdochters op de achterbank, werd opgelost door het transport van de ene naar de andere plek te regelen met shuttle busjes. Zo fijn dat voorstel! Onderweg kennis gemaakt met mensen, spannende bochtjes en ritjes in de tropische regen stress-loos doorstaan door van de landschappen om me heen te genieten. Telkens op hele fijne kleinschalige locaties gelogeerd. Villas Campanas in Monteverde was een heerlijke oase in familiale sfeer, met gastvrije, lieve gastheren! En wat we nu het leukste vonden? Daar zijn we nog niet uit . De relaxte sfeer en idylissche stranden van de Caraïbische kust. De night-tour in Monteverde met de luiaards, tarantula, gordeldiertjes, schorpioenen…. De Vulkaantocht of de waterval bij Arenal, de warmwaterbronnen, de Canopy’s in de jungle, het snorkelen in Montezuma…talloze best-of’s , die samen heerlijke vakantieherinneringen vormen. Er is nog zoveel te zien…ik weet ondertussen waar ik op pensioen wil . En het leukste misschien: Mila- mijn oudste dochter die nooit in was voor verre en/of lange reizen-heeft de smaak te pakken. Dit was de leukste vakantie ooit. Waar gaan we volgende keer naar toe? Pura Vida. Fijn een land te ontdekken met de hulp van iemand die het door en door kent. Een aanrader!
Harrie en Franca van der Heiden
21/05/2018

16 daagse rondreis

24 daagse reis Costa Rica. Wat een fantastische belevenis. Een land met zo'n geweldige flora en fauna en z'n verschillend klimaat. De ongerepte natuur met al het wildlife die we, tijdens de prachtige jungletochten, konden spotten. Toekan's,apen,ara's,leguanen,krokodillen,spinnen,vogels,luiaards, vlinders en nog veel meer. Het was een nauwkeurig, uitgestippelde, beschreven autorondreis met excursietips die zeker de moeite waard waren. Ook op onze prachtige lokatie's hebben wij heerlijk genoten en ons prima vermaakt. Wandeltochten, boottochten, ongekende zonsondergang, hotpools, strand en dorpjes met daarbij gastvrij personeel en de vriendelijke bevolking van dit land. Een aanrader voor een ieder die Costa Rica wil bezoeken. Twijfel niet. Boek deze reis. Laat alles op je afkomen en beleef het avontuur. Wij hebben het mogen ervaren door middel van Witropa Travel met enorme dank aan jouw, Willem. Pura Vida. Groetjes. Harrie en Franca van der Heiden.
Philippe & Chris
13/05/2018

16 daagse rondreis

Op alle vlakken is het aan te raden om jouw vakantie in Costa Rica via Witropa te boeken. Willem heeft ons een 16 daagse reis gemaakt "op-maat"die voldeed aan al onze verwachtingen. Zeer mooie natuur met prachtige wandelingen(soms met een plaatselijke gids maar ook op ons tweetjes). In onze reisbeschrijving ook veel handige weetjes en places-to-visit onderweg. Onze highlights . Tortuguero (jaguar gespot !) . Sloth Sanctuary (luiaards van wel heel dichtbij) . Tirimbina (hangbruggen) . Arenal (a room with a fantastic vieuw) . Monteverde (canopy tour met 18 stops !!!!) . Manuel Antonio (paradijselijk) Je kan dit niet allemaal zelf uitdokteren , laat je wensen achter bij Willem en die gaat er mee aan de slag. Een aanrader.
Willem Pothof
09/05/2018

16 daagse rondreis

Vriendelijk dank voor jullie reactie, het was erg leuk via whatsapp contact te onderhouden en de mooie reisfoto's op facebook te zien!
fam hoek
03/05/2018

16 daagse rondreis

Costa Rica is een fantastisch vakantieland. Wat onze reis nog beter maakte was de lokale kennis van Witropa zodat je overal op de beste locaties zat. Ander extra voordeel is dat Witropa ook gedurende de reis via whatsapp te benaderen is voor vragen.
Willem Pothof
03/03/2018

14 daagse rondreis

Hartelijk dank voor jullie reactie, Brenda en Judith!
Judith en Brenda
26/02/2018

14 daagse rondreis

We hebben een super reis gehad die vooral heel erg afwisselend was. Tussen (topisch) strand en jungle was een mooi evenwicht, bovendien zorgde de excursies (zipline en raften echt een aanrader!) voor extra avontuur. Heerlijk dat je zelf met je auto van accommodatie naar accommodatie kan rijden, geeft een extra gevoel van vrijheid. Over accommodaties gesproken: deze waren goed verzorgd en lagen vaak net buiten het meer toeristische gebied en buiten de drukte. Bovendien was Willem goed bereikbaar toen het leek of ik mijn spullen kwijt was, wat uiteindelijk niet zo bleek te zijn..
Willem Pothof
22/02/2018

Costa Rica op maat

Dank je wel, Jessica! Fijn dat jullie zo genoten hebben. En wie weet tot ziens, groetjes, Willem
Willem Pothof
22/02/2018

Costa Rica op maat

Wat een mooie review, René en Inge! En waar was dat verhaal van die B&B? leuk extraatje Dank voor jullie komst en veel succes met acclimatiseren. Hartelijke groet, Willem
Willem Pothof
22/02/2018

Familierondreis Costa Rica

Graag gedaan John en Anja, blij dat jullie vollop en van alle Costa Ricaanse vreugden hebben genoten! Hartelijke groet, Willem
Willem Pothof
22/02/2018

16 daagse rondreis

Graag gedaan, Jeanne! En kom gerust een keer terug voor nog meer Pura Vida…
Jeanne Wijne
17/02/2018

16 daagse rondreis

We hebben de 16 daagse rondreis gedaan die we hier en daar wat hebben aangepast aan onze wensen. Costa Rica is een prachtig land en de rondreis was een perfecte combinatie van natuur en strand. Alles was prima geregeld, tot en met de huurauto. Ook de uitgebreide routebeschrijving met tips voor onderweg was superhandig. We hebben ook zonder navigatie alles prima kunnen vinden. We hebben aardig wat wildlife kunnen zien. Helaas ging de snorkeltrip bij Puerto Viejo niet door vanwege het weer maar dat hebben we later in Manuel Antonio goedgemaakt. De wandeling bij el Arenal was prachtig. We hadden een heldere, zonnige dag en een uitstekende gids die ons veel dieren heeft kunnen laten zien. Samara is een aanrader voor wie een paar dagen lekker van strand en zee wil genieten. Kortom, we hebben een top vakantie gehad. Willem bedankt, we weten nu wat Pura Vida betekent !
John en Anja
14/02/2018

Familierondreis Costa Rica

In de kerst en oud/nieuw periode zijn we met ons hele gezin in Costa Rica geweest. Een geweldige ervaring. Wat een mooi land; prachtige natuur, veel dieren en een relaxte, vriendelijke sfeer. In de 2 weken dat we zijn geweest hebben we veel kunnen zien en doen. Dit komt door de perfecte organisatie van Willem Pothof! Dank je hiervoor! Eerst heeft Willem goed uitgevraagd wat wij willen en wat wij leuk vinden en daarna heeft hij een mooie reis voor ons in elkaar gezet, die ook nog perfect liep toen we in Costa Rica waren. we hebben alle dagen alleen maar hoeven te genieten! we zijn gestart in Tortuguero. Daarna door naar Arenal regio, Rincon de la Vieja en daarna een aantal dagen aan de kust bij Tamarindo. We hebben genoten van de jungle, de vele dieren die we hebben gezien, van de activiteiten (o.a. met gids mee dieren spotten, trekking, ziplinen, tuben, catamaran) en ook van het relaxen (o.a. heerlijk lunchen op het strand, springen in de golven, heerlijke cocktail drinken). Willem, grote dank. Een herinnering voor altijd zo samen met ons gezin.
René en Inge
13/02/2018

Costa Rica op maat

We hebben lang het internet afgezocht naar een geschikte tour agent om onze reis naar Costa Rica te regelen, en aangezien wij niet van de standaard reizen zijn en niet in groepsverband willen reizen kwamen we ineens Witropa Travel tegen. Een mail naar Willem en we waren gelijk om, door de goeie recensies en het contact met Willem. Het is prettig je wensen aan te kunnen geven en zo samen tot een fantastische reis te komen. En de reis was helemaal geweldig, in 4 weken hebben we zoveel gezien en genoten. Onze verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Een paar hoogte punten waren wel Corcovado NP, overnachten bij Poormans Paradise, wat een geweldige plek! Wakker worden van de brulapen. De mooie natuur. Canopy in Monteverde. Op zoek gaan naar de kleine kikkertjes. Een mega spin in je badkamer aantreffen, toen niet grappig en nu een mooi verhaal. Wat we ook erg prettig vonden dat we Willem altijd een appje konden doen als we wat te vragen hadden. De excursies waren goed geregeld. En er was ook ruimte om zelf op pad te gaan en zelf de omgeving te ontdekken. De tips voor onderweg waren ook erg goed. Wat een fantastisch land en wat een lieve mensen, zo is de eigenaar van een B&B een heel stuk met ons op gereden en heeft ons de leuke plekjes onderweg laten zien en hij heeft ons zelfs meegenomen naar zijn 90 jarige moeder om haar gedag te zeggen wat een warm moment. En dan de walvis met haar jong ook een wens die in vervulling is gegaan. Het is echt te veel om op te noemen en iets dat je zelf mee moet maken en daarom kunnen wij Witropa travel van harte aanbevelen. Nu lekker nagenieten van een prachtige reis.Gelukkig hebben we de foto’s nog ? PURA VIDA
Jessica en familie
12/12/2017

Costa Rica op maat

We zijn zonet terug van een 18-daagse rondreis Costa Rica: ‘t Was geweldig! En bij Willem van Witropa waren we aan het juiste adres voor goede info, hulp op voorhand en ter plaatse en het maken van de nodige boekingen. Bedankt voor alles!
Willem Pothof
23/10/2017

11 daagse rondreis

Dank jullie wel voor de mooie reactie, familie De Wit – De Ridder!
Annick, frank en Sara De Wit-de Ridder
10/10/2017

11 daagse rondreis

Onze reis naar Costa Rica was schitterend. De wegbeschrijving en tips van Witropa voor ter plaatse en onderweg waren een grote meerwaarde. Willem had alles zeer goed geregeld. Een probleem? Dat werd met 1 telefoontje prima opgelost. We genoten vooral van alle gegidste wandelingen/uitstappen/activiteiten, want dan zag je zoveel meer dan wanneer je er alleen zou zijn op uitgetrokken. Alle gidsen waren locals, die echt heel veel wisten over de dieren, de planten, … De mensen in CR zijn super vriendelijk Alle hotels waren goed tot zeer goed.
Laura en Senne
29/09/2017

16 daagse rondreis

Onze reis van 16 dagen was perfect samengesteld! We begonnen met Tortuguero, waar het puur relaxen was met georganiseerde boottochten en een junglewandeling. De schildpadden eieren zien leggen ‘s nachts was bijbetalen, maar echt de moeite. Daarna gingen we verder naar Puerto Viejo. Coco Loco lodge viel ons heel goed mee en onze dag bij de bri bri indianen was perfect: we hebben er in een waterval gezwommen, chocolade gemaakt en geproefd, een baby luiaard ontmoet en over de cultuur geleerd. Onderweg naar het centrum van Costa Rica zijn we in Sarapiqui gaan raften en daarna zijn we verder doorgereisd naar Cataratas del Toro: een prachtige locatie met heel mooie watervallen, kolibri’s en een Nederlandse gastheer. Dit hotel was wel iets meer basic. De volgende stop was La Fortuna, waar we een extreme 2 volcano hike hebben gedaan en vervolgens naar de hotsprings zijn geweest: vermoeiend maar het is het echt waard! Daarna reisden we door naar Curcubandé, bij Rincon de la Vieja: ook daar zijn we naar de hotsprings geweest (die waren echt de moeite) en hebben de Pailas wandeling gedaan in het nationaal park (dat is trouwens gesloten op maandag). Hotel Aromas del Campo daar was ons favoriete hotel van heel de reis, super gezellig! Onze volgende stop, Samara, was echt paradijs op aard. Heeeel mooi. Walvissen spotten is echt een aanrader, de stranden zijn beeldig en ze doen overal aan Happy Hour! ? Onze laatste stop was Monteverde, waar we de Canopy Tour zijn gaan doen. Superleuk in dat nevelwoud! Enkel de wegen vallen er wel tegen, best niet de veel de auto nemen daar. We waren dus heel blij met onze reis. We hebben enorm veel gezien. Onderweg kwamen we mensen tegen die alles zelf regelden, maar wel nog niet de helft hadden gezien van wat wij hadden gezien. Wij hebben alle 3 soorten apen gezien, twee keer een luiaard, heeeel veel vogels (toekans, kolibri’s, montezuma’s, ara’s,…) (vooral in Tortuguero!), agoeti’s, vllinders, walvissen, schildpadden, spinnen, slangen en nog veeeel meer. Wij hadden ook veel fijnere (en meer) activiteiten gedaan. Dat is het grote voordeel aan een georganiseerde reis vinden wij. Zeker een aanrader dus! Bedankt, Willem.
Polleke Peeters & Thijs van der Meer
26/09/2017

Familierondreis Costa Rica

Een heerlijke vakantie gehad in dit mooie land, mede dankzij de goede zorg en ondersteuning van Willem Pothof. Alles was prima geregeld, en gedoe met een gebrekkige huurauto werd snel en gladjes opgelost, zowel door Thrifthy als door Willem. De afwisseling tussen beestjes kijken, actief zijn en luieren was precies goed. Onze kinderen van 8 en 10 gaan hier nog jaren op teren, en wij ook! Het is heel prettig om terug te kunnen vallen op iemand die dichtbij zit en precies weet hoe alles werkt in Costa Rica. Onze onbetwiste nummer 1 bestemming/aanrader is Corcovado National Park. Volgende keer zouden we graag een nachtje slapen in het rangerstation van La Serena in dat park. Daar hebben ze nu prachtige voorzieningen om te overnachten. En dan in het donker of heel vroeg in de ochtend naar al de dieren kijken die op de airstrip komen grazen… Zeker nog plekken genoeg om nog eens terug te komen, dan gaan we zeker weer bij Willem aankloppen!
Rik & Liesl
24/09/2017

Costa Rica op maat

Wij zijn net terug van een fantastische reis in Costa Rica. Willem heeft ons goed begeleid bij het plannen van deze reis. Hij luisterde naar onze wensen, gaf ons tips en boekte alles netjes zodat onze reis zorgeloos is verlopen. Zeker een aanrader!
Roel en Liesbeth
23/09/2017

22 daagse rondreis

19 juli zijn wij via Witropa travel 3 weken naar Costa Rica vertrokken. Na een lange reis kwamen wij ‘s nachts aan in San Jose en werden welkom geheten in ons hotel. De stad San Jose is leuk voor 1 dag maar wij zouden daar niet langer willen blijven mede omdat wij natuur liefhebbers zijn. Tortuguero met zijn overweldigende natuur is een lust voor elke natuurliefhebber en mag niet ontbreken in je bezoek aan Costa Rica. Puerto Viejo is met recht een Caraïbisch deel van het land te noemen de ontspannen levensstijl van deze mensen en de gastvrijheid is geweldig. Wat ons opviel was dat er veel backpackers (vooral jonge vrouwen) zonder problemen door het land trokken en genoeg hostels kunnen vinden. De ananas tour in Sarapiqui is een aanrader, je leert en ziet wat en krijgt een heerlijke maaltijd na afloop. Ook hier weer de gastvrijheid en vriendelijke mensen die trots zijn op hun land. In Arenal (la Fortuna) is een bezoek aan de hotsprings een verwennerij voor het inmiddels vermoeide lichaam na alle wandelingen en reizen. De accommodatie in Rio Celeste overtrof onze verwachtingen en de natuur en het nationale park zijn onmisbare delen van de vakantie. Wij hebben het nu nog steeds over deze fantastische plek die meer bood dan wij in eerste instantie hadden gedacht. Samara heeft ons na een bemiddeling van Willem een hotel opgeleverd in het centrum van de stad en loop afstand van het strand met zijn meer dan leuke strandtenten, nogmaals bedankt Willem voor deze actie. In Monteverde hebben wij genoten van onze accommodatie die een fantastisch uitzicht gaf over de nevelwouden en de zippline tour was grandioos en professioneel. Na nog een paar afsluitende stranddagen in San Antonio en een wandeling in het nationale park, wat op 100 meter van het hotel was, zijn wij jammer genoeg weer terug gegaan naar Nederland. Ondanks dat het regentijd was hebben wij tijdens onze drie weken maar drie dagen echt regen gehad. Voornamelijk ‘s nachts en tijdens het reizen regen wat er wel voor zorgde dat de natuur in zijn volle glorie te bezichtigen was. Ook in deze periode is Costa Rica een land om naar toe te gaan. Wij willen Willem bedanken voor de zeer goed georganiseerde reis en het regelen van de gidsen en hotels. Mochten wij nogmaals naar Costa Rica willen zullen wij zeker weer via Witropa boeken.
N. Dolk
19/09/2017

Yoga Beach Retreat

Ik kan Witropa Travel van harte aanbevelen! Net terug van een fantastische reis in Costa Rica. De accomodaties en het vervoer worden goed geregeld voor je en ze staan altijd klaar met tips en adviezen.
Sietze en Jitske
13/09/2017

14 daagse rondreis

Afgelopen agustus onze eerste grote reis gemaakt en deze ging naar Costa Rica. Van te voren vaak contact gehad met Willem over wat wij graag wilden doen/zien en Willem heeft hierbij een passend schema voor ons gemaakt. We zijn erg tevreden over hoe dit is verlopen en over het contact dat je met Witropa hebt. Alles was super geregeld. Op de eerste dag was ik al zo stom om mijn portomonee in de transferbus te laten liggen, Willem heeft direct contact op genomen met het bedrijf van de busjes. Hij heeft veel moeite voor ons gedaan met het resultaat dat we de volgende dag onze portomonee weer terug hadden. Ook toen we tijdens onze reis nog een extra excursie wilden doen had Willem dit al snel voor ons geregeld. Witropa heeft mooie hotels/lodges voor ons uitgezocht en ook had hij veel leuke tips voor onderweg. Een echte aanrader wanneer je een rondreis door Costa rica wil gaan maken.
Herman & Carin Vos
29/08/2017

Familierondreis Costa Rica

Wat een fantastische vakantie heb je ons bezorgd! We hebben genoten. Alles was super geregeld, mooie accommodaties, geweldige excursies en de reisdagen waren ook super. In tegenstelling tot de rest van het gezin had ik het wel benauwd toen we via een binnendoor route naar Monteverde reden. Verkeerde afslag denk ik in San Juan waardoor we via hele smalle bergpaadjes uiteindelijk toch midden in Santa Elena uitkwamen. Vierwieldrive kwam daar goed van pas. Zelfs het weer had je goed geregeld. Bij aankomst in Manuel Antonio was het hotel niet eens te zien door de stortregen maar de verblijfdagen waren prachtig. Bij vertrek regende het weer dus er is rekening met ons gehouden ?. Bedankt voor alle geweldige ervaringen. Je hebt heel goed naar onze wensen geluisterd en daar de perfecte reis op geboekt. Hele leuke kleinschalige accommodaties waardoor je echt het gevoel had midden in de jungle te slapen. We raden Witropa dan ook bij iedereen aan die Costa Rica op zijn lijstje heeft staan!
Harold
21/08/2017

16 daagse rondreis

Drie weken Costa Rica zijn voorbij gevlogen. Actie wilden we graag en hebben we ook gekregen. Wave surfen op heftige golven van de Caribische Zee en Atlantische Oceaan, een uitdagende hike rondom een vulkaan, raften op een van ‘s-werelds mooiste rafting locaties, Canopee over 15 zip-lines waarvan de langste maar liefst 1.5 kilometer was en natuurlijk snorkelen. Tijdens onze vele hikes en boottochten door diverse prachtige National Parken hebben wij prachtige landschappen, schitterende bloemen en met name een geweldige variatie aan dieren gespot. Van harige Tarantula tot vrolijk cappuccino-aapje. Van ieniemienie regenboog tot aan een giga bultrug walvis. In de parken zijn we verbijsterd geraakt door het vele natuurschoon. En overal steeds weer dat lekkere fruit, lekker vers om te eten en heerlijk in super dikke en geweldig lekkere ‘s-mooties. ‘s-Morgens, ‘s-middags, ‘s-avonds. Op maat geadviseerd en perfect gerorganiseerd door WItropa.
Boudewijn, Marleen, Marijn, Anne Puck en Lieke
18/08/2017

22 daagse rondreis

We hebben een heerlijke reis gehad en zijn nu thuis met veel mooie herinneringen! Met de 22 daagse rondreis van Witropa en alle tips voor onderweg, zie je veel van het land en het Costa Ricaanse leven. Het land trok ons aan vanwege de mooie natuur en Willem heeft voor veel leuke activiteiten gezorgd. Mooie boottochten bij Tortuguero en daar ‘s avonds schildpadden gezien op het strand. Gesnorkeld bij Cahuita en de prachtige onderwaterwereld van kleurrijke vissen en koraal bewonderd. Voor het eerst geraft en over 13 ziplines boven het regenwoud gevlogen; wel spannend en heel blij dat Witropa professionele organisaties had geselecteerd. Bij onze wandelingen hadden we telkens enthousiaste en goede gidsen, die met zoveel liefde over hun land en de natuur vertelden en door wie we veel verschillende dieren hebben gezien. Het is ook heel fijn dat Willem in Costa Rica woont en helpt als er wat is. Zo had Lieke bij een trip haar rugzak laten staan. Willem heeft ons toen geweldig geholpen en gezorgd dat we de rugzak konden ophalen op weg naar de volgende locatie. Kortom Witropa heeft gezorgd voor een onvergetelijke reis, Willem heel veel dank!
Rob, Roeline en Romee
19/06/2017

22 daagse rondreis

Wat een fantastische reis hebben wij net achter de rug! We zijn net een week thuis van 3 weken Costa Rica. We mogen ons gelukkig prijzen dat we al aardig wat verre reizen gemaakt hebben, maar dit was toch wel één van de mooisten. Normaal gesproken regelen we altijd alles zelf, maar toen we de site van Witropa hadden gelezen besloten we toch Willem alles te laten regelen. En daar hebben we geen spijt van! Alles was tot in de puntjes geregeld. De gidsen waren overal keurig op tijd en het is toch wel erg handig dat de activiteiten ook vooraf geregeld zijn, zodat je nergens meer naar om hoeft te kijken. We hebben 1 dochter van 16 en ook zij vond het helemaal super! We zijn o.a. wezen raften, paardrijden, snorkelen, hiken, tubing gedaan en de canopy is een echte aanrader, wow! Wat een ervaring. Verder is Costa Rica eigenlijk overal even mooi. Het is prachtig groen en de mensen zijn erg vriendelijk. Wij hebben eerst 2 dagen een gids gehad bij Tortuguero en kregen daarna onze auto en hebben totaal 9 accomodaties gehad. We wilden zelf persé de laatste 5 nachten op 1 plek zijn in een mooi hotel met zwembad en strand, maar moet bekennen dat we zo in de ‘flow’ zaten van de activiteiten dat we zelfs wat moesten wennen aan het niets doen! Kortom, Willem, SUPER BEDANKT dat wij dankzij jou deze prachtige herinneringen hebben!
Ghislaine en Willem Lammers
08/06/2017

16 daagse rondreis

Wij hebben genoten van onze vakantie. Het was afwisselend van actief naar ontspanning. Onze reis begon in San José vandaar vertrokken wij met gids die ons naar bootje bracht en ons vervolgens naar Torteguero bracht. Hier begon ons avontuur in de jungle. Wat is de natuur toch prachtig.Na 3 dagen weer naar de bewoonde wereld en kregen daar ons huur auto. Natuurlijk na een uitgebreiden lunch. Ons weg vervolgde naar Puerto viejo, mooie stranden een hippiedorpje, leuke eettentjes en op aanraden van Willem eten bij Koki Beach, daar zagen wij ons eerste luiaard deze woont daar en doet af en toe een rondje plafon. Overal apen in overvloed en elk plaatsje wat wij aan deden is mooi en de keuze aan slaapplaatsen/logde zij overweldigend. Heerlijk ontbijt vers fruit en keuze uit rijst, eieren, toast en pancakes. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Het is te veel om op te noemen. Wat betreft enge insecten dat valt echt zeer mee. Costa Rica een land met vele mogelijkheden voor jong en oud en zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Witropa Travel heeft ons reis goed verzorgd. Willem regels alles voor je niets is te gek. Willem bedank voor deze onvergetelijke reis. Misschien tot de volgende keer er is nog genoeg te zien. Tip voor iedereen vanaf oktober 2017 vliegt KLM rechtstreeks naar Costa Rica.
Annemarie Bos en Bert Wilting
09/05/2017

Costa Rica op maat

Hoi Willem. Al zijn we al een paar weekjes thuis, toch genieten we nog steeds na van onze super vakantie van 20 dagen Costa Rica. Samen met jou hebben we een mooi programma gemaakt die aan onze wensen voldeed. We begonnen in Tortuguero met de mooie regenwouden. Daarna per auto naar Porto Viego waar we een fietstocht hebben gemaakt langs de mooie stranden. Zeer aan te raden. De heerlijke hotsprings bij Arenal ( het geluk de vulkaan in zijn geheel te hebben gezien) en van daaruit een mooie boottocht in Cano Negro gemaakt. Wat een supergids is die Piere!! De vele verschillende apen, zelfs een albino, vogels, kaimannen, linguanen, groene basilisk enz enz. Prachtig! Ook Rio Celeste is een echte aanrader, wat een bijzonderheid om de azul blauwe riviertjes te zien en er in te zwemmen. Monteverde Santa Elena is prachtig. Tijdens de night tour o.a.groene slang slapende vogels, Kinkajou, vogelspin, kikkertjes, luiaards, Porcupine gezien. In Dominical bij Hacienda Baru belanden we tussen twee rivaliserende kapucijner apen groepen. Best spannend zodat we snel doorgelopen zijn. Ook daar wilde zwijnen, Agouti, Toekan, huis Linguaan en de vele mooie gekleurde vogels gespot naast ons verblijf. Je hoeft niet ver om veel te zien. De snorkel en dolfijnen tour vanuit Uvita was prima geregeld. Goede gids en kapitein die niet van opgeven wilden weten en uiteindelijk toch een groep van meer dan 20 stuks dolfijnen vonden. Schitterend ! Via de krokodillen gingen we helaas weer terug naar San Jose. Het zat er weer op. Wat een vriendelijke behulpzame mensen wonen er in Costa Rica, wat hebben we ons er thuis gevoeld. Hartelijk dank voor al jou goede ideeën om onderweg te zien, het snelle schakelen toen het programma even bijgesteld moest worden en het fijne contact via mail en app. Onze wake up coll van de brul apen uit Samara die ik op mijn mobiel heb opgenomen laten we nog regelmatig aan vrienden horen. Witropa travel bevelen we een ieder zeer aan!! Willem bedankt, Pura Vida!
Iris & Niek
26/04/2017

Costa Rica op maat

Bij Witropa Travel een reis op maat in Costa Rica samengesteld: wij gaven aan wat we graag wilden doen en welke plekken we wilden bezoeken, Witropa kwam daarop met de lodges/hotels, de 4×4 auto, excursies en een logische route. De communicatie ging prima en het is erg goed bevallen om deze manier een reis te boeken. Wel de voorpret, maar niet de keuze problemen van welk hotel enz. Er zat veel variatie in de reis, van jungle tot aan het strand tot nevelwouden en serieuze bergen. Heel veel verschillende dieren (met name vogels) gezien. Costa Rica is een fantastische bestemming voor een natuurliefhebber. Ook tijdens de reis bleef Witropa (pro-actief) communiceren indien er een (kleine) wijziging was. Op een vraag van onze kant hadden we ook snel antwoord. Top geregeld!
Stephan en Ellen
24/04/2017

16 daagse rondreis

We zijn net terug van een onvergetelijke tweeweekse trip naar Costa Rica. De reis heeft een diepe indruk nagelaten en behoort ongetwijfeld tot de mooiste reizen die we ooit gemaakt hebben! We zijn uiterst tevreden over de samenwerking met Witropa. Bedankt voor alles! Je had aandacht voor al onze wensen en voorkeuren en de reis werd volledig op onze maat samengesteld. Dankzij jouw afwisselend programma hebben we de prachtige natuur van Costa Rica in al zijn facetten en met veel diepgang leren kennen: begeleide wandelingen, boottochten, een canopy tour, night walks, een bird watching tour, dagtochten te paard…We beleefden het ene hoogtepunt na het andere en hebben ongelooflijk veel dieren van dichtbij kunnen observeren: ontelbare apen, luiaarden, vogels, hagedissen en leguanen maar ook kikkers, vogelspinnen, slangen, coaties, tapirs, een stekelvarken, een gordeldier, … We zijn de tel kwijt geraakt:-) Alles was perfect geregeld en als er toch een klein logistiek misverstand was (het blijft Costa Rica…) was je vlot bereikbaar en zocht je meteen een oplossing. We hebben van al onze bestemmingen genoten, maar Corcovado heeft voor altijd een speciale plaats in ons hart…Het is als het aardsparadijs maar dan nog beter:-)
Silvia Kruize
09/03/2017

16 daagse rondreis

We hebben een super vakantie achter de rug dankzij Willem Pothof. Goed advies gehad met planning van onze vakantie en gedurende de reis stond Willem ook voor ons klaar. Alle excursies waren top geregeld. De Extreme hike in Arenal is een aanrader! Nogmaals bedankt voor alles, Willem. Pura Vida!
Ine
11/12/2016

Costa Rica op maat

Wij hebben via Witropa een complete rondreis geboekt, maar door onvoorziene omstandigheden (orkaantje…) hebben wij constant onze reis moeten aanpassen. Gelukkig hadden we hierbij de goede hulp van Willem van Witropa die echt zijn best heeft gedaan om de routes aan te passen en alternatieven te zoeken voor de hotels en geplande excursies. Ook was hij goed bereikbaar en dacht goed mee! Verder een hele goede flexibele privéchauffeur Alvaro van Odyssee Travel die ons met zijn mooie bus veel heeft laten zien. Ondanks alle troubles toch genoten van dit prachtig land met vriendelijke mensen.
Albert
09/12/2016

Costa Rica op maat

Wij (8 vrienden) hebben in november/december 2016 genoten van een prachtige reis door het boeiende Costa Rica. Witropa heeft ons voor, tijdens en na de reis prima begeleid. Het door Odessey verzorgde transport was uitstekend. Witropa is een betrouwbare en deskundige reisorganisatie die over het juiste netwerk beschikt en daardoor ook in noodsituaties goede oplossingen biedt. Echt een aanbeveling waard.
Deborah Berends
22/09/2016

16 daagse rondreis

We deden een 16 daagse rondreis, gedeeltelijk met huurauto. We zijn gestart vanuit San Jose, waarbij we de eerste dagen compleet verzorgd Tortuguero bezochten. Een prachtige plek voor een eerste kennismaking met het land. Goed verzorgd, verblijf zeer geslaagd, excursies perfect begeleid en kundige gidsen. Daarna met huurauto naar Puerto Viejo, een stukje paradijs! Relaxen op het strand, genieten van de fijne sfeer, heerlijk eten. We reden door prachtige landschappen (zo groen!) naar Arenal. Privé natuurwandeling rond de vulkaan, absolute aanrader (redelijk pittige wandeling, maar zoveel te zien). Daarna Montezuma, een heel ander stukje kust. De rit vanuit Arenal was de mooiste die wij maakten. Je doorkruist zoveel verschillende soorten natuur. Met de pont naar het vaste land en richting Monteverde. Nevelwouden en wat avontuur (canopy en hangbrufggen, helaas geen nevel) en daarna naar Manuel Antonio. Hoera, weer de zee met een heel andere cultuur en natuur! Dit plaatsje was het meest zichtbaar commercieel (veel straatverkopers, restaurantjes die je graag op hun terras willen), maar ook weer genieten. Walvissen gezien: moeder en kleintje. Hele mooie ervaring. Het regenseizoen was ons gunstig gezind: onderweg heen en terug naar en uit Tortuguero, Arenal in de avond wat buien en in de nacht soms. Verder hielden we het droog en was de temperatuur steeds 30+! Het land is een aanrader, voor ieder wat wils.
Ronald Jaspers
16/09/2016

14 daagse rondreis

Net een rondreis van 14 door Costa Rica gemaakt met Witropa Travel en wat was alles goed geregeld! Echt de allermooiste plekken gezien en alles was tot in de puntjes geregeld! Ik zou Witropa Travel zeker aanraden als je een rondreis door Costa Rica wilt gaan maken.
Rowan
01/07/2016

14 daagse rondreis

Van tevoren aangegeven wat wij graag wouden doen op onze 14 daagse rondreis door Costa Rica. Willem heeft ons hier goed naar geluisterd. Wij vonden het belangrijk om veel van het land te zien maar ook af en toe te relaxen. Willem had een goede mix van beide werelden gemaakt. Af en toe naar het strand maar ook naar de jungle en vulkaangebieden. De auto die Willem geregeld had was top. En de routebeschrijving die hij erbij had gemaakt ook. Hij gaf veel goede tips waar je echt wat aan had. Accommodatie was ook echt goed en er stond elke ochtend een lekker ontbijt klaar. Willem is goed bereikbaar als je hem nodig hebt en was geïnteresseerd in ons hoe wij het vonden. Witropa is echt een aanrader net zoals het land Costa Rica!
Maaike Schippers
16/06/2016

14 daagse rondreis

Het was super en wat een mooi land. We vonden ook je route beschrijving heel leuk en fijn, Willem. We vonden het veel prettiger om met jou te werken, omdat je lokaal goed bekend bent en omdat je je expertise ook meer dan waarmaakt. Echt allemaal super!
Liesbeth Leijnse
24/05/2016

Costa Rica op maat

19 daagse rondreis met Witropa Travel Mei 2016: Weer terug van een bijzonder mooie rondreis door Costa Rica. Samengesteld in goed overleg met Willem. Onze verwachtingen zijn uitgekomen. De locaties waar wij terechtkwamen waren heel verassend. Altijd in de nabijheid van een Natuurpark. Praktisch, met respect voor de natuur en heel divers. Wij zijn nog dagelijks aan het nagenieten van alles wat wij beleefd hebben in Costa Rica. Er is zoveel te ontdekken in de natuur en iedere dag weer. De routebeschrijving en de tips van Willem hebben wij veel aan gehad. De snelle bereikbaarheid erg prettig. Gelukkig niet echt nodig gehad.
Charlot & Roelof
06/03/2016

Costa Rica op maat

Three weeks of fun, enjoy, sun, rain, relax, beautiful views, beaches, rain forest, fresh food, fresh fruits and lots of mammals, reptiles and birds. Witropa arranged us a holiday crossing Costa Rica from the Pacific coast to the Caribbean coast while staying at the most beautiful places you can imagine. Willem from Witropa listen to all your wishes, and propose you a tour which fits totally to all you want to see. He helps you perfectly preparing your holiday. During your holiday, he will be there for some help if necessary. From San José, Corcovado, Dominical, Ricon, Monteverde, Juanilama at some local people, Catarata Del Toro, Tortuguero and Puerto Viejo. We loved it all!!!
Ed G
20/11/2015

11 daagse rondreis

De reis was top geregeld door Witropa Travel waren allemaal top locatie's gidsen waren overal op tijd mooie parken gezien alles was zo hoe we het wilden hebben Witropa Travel bedankt
Katelijne
18/11/2015

Costa Rica op maat

De rondreis in Costa Rica was perfect georganiseerd door Witropa Travel . De gidsen waren heel enthousiast en stonden telkens stipt op tijd op de afgesproken plaats. De lodges waren leuk en gezellig, goeie keuze. Als iemand een rondreis op maat wil doen in Costa Rica zou ik zeker Witropa travel ten zeerste aanraden.
Tamar U
24/10/2015

Costa Rica op maat

Wat een fantastische rondreis was dit! Via Witropa travel een rondreis geboekt, geheel aangepast aan onze wensen. Dat waren er veel, aangezien we met kleine kinderen reisden.
Leentje & Dennis
31/08/2015

11 daagse rondreis

Super organisatie!!! De beste organisatie als je naar costa rica op reis wilt! Dank aan Willem voor alles. Heel persoonlijke begeleiding, steeds bereikbaar. Top!!!!
Jan & Brigitte
28/07/2015

Costa Rica op maat

Uitstekende begeleiding door Willem in het uitstippelen van de reis en het afstemmen op onze wensen. Leuk om ook die backup te hebben in Costa Rica zelf. Alles geregeld, echt vakantie ... Zo moet vakantie zijn. Jan en Brigitte (een Nederlander die het Belgen naar hun zin maakt!!)
Mark Wiersma
21/07/2015

Costa Rica op maat

Super, super, superbedankt voor de fantastische organisatie van onze rondreis. We hebben 5 weken lang ontzettend genoten! Costa Rica is een prachtig land met vriendelijke mensen. We raden iedereen aan hierheen te gaan. En dan raden we Witropa aan om het te organiseren. Want jij was de enige die luisterde naar onze wensen en je hebt de rondreis echt helemaal aangepast aan onze voorkeuren! Geen bouwstenen met verplichte nummers. Zeker omdat we met kleine kinderen reisden was dat… Heerlijk!
Ivan y Ester
17/07/2015

16 daagse rondreis

I’m one of the lucky travelers who happily bump into Witropa to contract my well-deserved holidays in Costa Rica, during the last 3 weeks of August 2014. In return to our confidence, Witropa delivered us probably the most superlative holiday trip ever. Trough some conversations by e-mail and Skype, Willem did his best (and accomplish) to understand which kind of experience we were looking for in terms of service but in budget too. We transmit our preferences and he was able to transfer them into a real-sharp tailor-made journey which went far away over our expectative. Everything went in the way he described in advance: -Accurate selection of lodges aligned with our demand -Fine-tuned range of local suppliers focused in delivering the best service -Swiss mode timings (We never wait for a transfer, guide, service…) -Outstanding weather (How did you manage???) -Pura vida Many thanks Willem, we were dealing with the best
Emiel
20/06/2015

22 daagse rondreis

Wij hadden onze reis met Witropa geboekt en dit kunnen wij zeker aanbevelen. Persoonlijk contact, duidelijk gevoel voor onze wens en alles perfect geregeld op basis van kleinschaligheid. Mochten we weer eens naar Costa Rica gaan, dan reizen wij met Witropa!! Bedankt Willem. Met een huurauto zijn we 3 weken door Costa Rica gereist. De canopytour in Monteverde van 1 km lang was kicken, het raften in Sarapiqiue was geweldig! Cacao/chocolade tour was leerzaam en erg lekker proeven. Met een bootje op de Pacific Ocean waar we naast snorkelen en dolfijnen zelfs een walvis konden spotten. Cano Negro een aanrader en vooral een must voor vogelliefhebbers, Rio Celeste erg bijzonder, en de nationale parken Manuel Antonio, Ricon de la Vieja, Poas. Het strand van Samara was lekker ontspannen tussendoor. Kortom een vakantie om nooit te vergeten!
Roland & Esther van Veen
20/03/2015

16 daagse rondreis

Top…. Jouw persoonlijk touch was echt super, dank daarvoor. prima info vooraf, tijdens en na, een Super ervaring. We raden jullie/ jou ook zeker aan. Je hebt ook een prima prijs-pakket gevonden, dat mij achteraf in positieve zin is opgevallen.
Hans & Clair de Mul
07/03/2015

22 daagse rondreis

Hartstikke goed, de hele begeleiding van te voren was prima en kleine onduidelijkheden werden direct en adequaat opgelost. Alleen maar ontzettend veel dank voor alles, super geregeld.
Alberto A.
20/01/2015

Costa Rica op maat

We did some very beautiful and interesting tours in Costa Rica thanks to Willem from Witropa. The excursion in Ciudad Colon had cultural as well as several natural highlights, we enjoyed a lot with local people and learned more about the environment. Thanks for the rest of the trip, we liked all destinations; Arenal, Rio celeste, Sarapiqui, Puerto viejo, Manuel antonio, Monteverde, Rincon de la Vieja and Corcovado, unforgettable l!
Fam. Zamel
08/01/2015

Costa Rica op maat

Geweldige tijd gehad in Costa Rica dankzij Witropa Travel! Wij zijn ter plaatse heel deskundig en op persoonlijke manier wegwijs gemaakt door de tropische jungle dankzij eigenaar Willem Pothof. Ook het verblijf bij de lokale familie, de dagtour in Ciudad Colon en het duurzame karakter sprak ons erg aan. Nogmaals enorm bedankt, Pura Vida! Familie Zamel, Soesterberg
Casper & Tessa
09/10/2014

16 daagse rondreis

Hoi Willem, zo wij zijn weer helemaal terug in Nederland en nu heb ik even de tijd om je te mailen en te bedanken. Mede dankzij jou hebben we echt een top vakantie gehad. Wat een ontzettend mooi land is Costa Rica, maar we zijn ook echt super blij geweest met jouw hulp. Al onze verwachtingen van de reis zijn meer dan uitgekomen. En waar we het wat spannend vonden met de huurauto en de wegen vinden is dit juist ontzettend meegevallen door je heldere uitleg en goede regelingen mbt de huurauto. Elke plek vonden we even bijzonder: Tortuguero met zijn schildpadden en natuur, Puerto Viejo met de leuke gids en excursie en relaxte sfeer bij het strand, de Arenal waar we geluk hadden met het mooie heldere moment waarop de vulkaan zichtbaar was, Ricon de la Vieja met woeste glijbaan (hij ging wel erg hard!!!), Monteverde met de mooie uitzichtpunten en de superman canopy en tot slot Manuel Antonio waar we heerlijk lui op het strand lagen wat eruit zag als een ansichtkaart en genoten hebben van de aapjes!! Nou volgens mij is het wel duidelijk dat we nog genoeg hebben om van na te genieten, en anders hebben we daar de 1100 foto's nog voor.. Super bedankt voor je organisatie, bereikbaarheid tijdens onze trip, leuke extra tips tijdens de route en je enthousiasme!! Wees niet verbaasd als er meer mensen naar jou worden door verwezen. Groetjes!
Danny & Pleuni
29/09/2014

22 daagse rondreis

Hoi Willem, nog bedankt voor de koffie en de koffielikeur!! Het tweede deel van reis was ook top. Al met al, het was een super vakantie! Bedankt voor het regelen, Groetjes!
Han & Rosanne
12/09/2014

22 daagse rondreis

Wij hebben pracht reis achter de rug veel dank daar voor!
Nadieh & André
20/07/2014

Costa Rica op maat

Wauw! Wat hebben we genoten van onze drie weken vakantie in het prachtige Costa Rica en Panama! Vanuit Nederland hebben we vooraf regelmatig contact gehad met Willem om onze reiswensen en must-sees af te stemmen. Witropa adviseerde ons volledig en heeft een prachtig reispakket voor ons samengesteld inclusief alle overnachtingen binnenlandse vluchten, vervoer en autohuur. Volledig relaxed hoef je je nergens meer zorgen over te maken, want Witropa heeft alles tot in de puntjes geregeld. Door de enorme kennis van Willem, zijn we naar de beste plekken van het land gereisd en was er zeker voldoende ruimte om ook zelf nog het een en ander uit te zoeken en te ontdekken. Witropa, bedankt voor deze onvergetelijke reis! We raden dan ook iedereen aan om contact op te nemen wanneer je van plan bent om richting Costa Rica te reizen!
Sandra & Marlof
10/01/2014

Costa Rica op maat

Prima service van Witropa, ga je zeker aanbevelen bij anderen en wij zijn ook zeker niet voor de laatste keer geweest!
Kirsten
28/05/2013

Costa Rica op maat

Inmiddels alles weer een beetje op de rit en nog steeds enorm aan het nagenieten van een fantastische reis. Nogmaals dank daarvoor!!
Ruth, Paul & Dion
23/04/2013

Costa Rica op maat

We had a great time in Costa Rica. We really enjoyed the adventure activities, the landscape, the weather, the food & drinks – a beautiful country with loads of diversity. We could have easily spent a few weeks more.
Maaike
20/04/2013

16 daagse rondreis

Hoi Willem, Alles was super geregeld en we hebben een fantastische vakantie gehad. Het was super en wat een mooi land. We vonden het ook je route beschrijving heel leuk en fijn. Echt allemaal super!
Fam. Krap
03/04/2013

Costa Rica op maat

Een lang gekoesterde droom ging in vervulling. Begin maart 2013 zijn wij afgereisd naar Costa Rica en zijn door gereisd naar Panama. Wij hebben deze reis ervaren als 1 grote geweldige droom.Wij mochten al onze wensen mailen naar Willem en hij heeft er een prachtig pakket van gemaakt. Zo zijn we gekomen op plaatsen gekomen waar we anders niet waren geweest. We hebben voor vertrek een goede reisomschrijving ontvangen waarmee we heel Costa Rica zijn doorkruist.Zo begonnen wij in Alajuela om na een lange reis lekker te slapen. Daar kwam de 1e ochtend een huurauto heen die wij hadden gehuurd. Superfijn dat die gewoon naar de accomodatie kwam. Wij zijn een vriendin gaan opzoeken in Playa del Coco. Na 2 nachten zijn wij naar Rincon de la Vieja gereden. Daar sliepen op een heerlijke plek bij een Nederlands stel in een leuk hutje. Het park is adembenemend mooi!Daarna trokken we naar Arenal. Daar hebben we een "nacht"tour gedaan bij hotel oasis. Niet missen, zo gaaf!! In Sarapique waren 2 activiteiten voor ons gereserveerd. Raften en canopy. Dit moet je doen!! Echt zo onwijs gaaf!! En zo handig dat die voor je geboekt is!Voor de volgende bestemming moesten we naar een hotel rijden waar de auto werd opgehaald. Wij werden opgepikt door een busje die ons naar een grote rivier bracht. Vanaf daar gingen we verder met de boot die ons naar Tortuguero bracht. Prachtige plek waar we 2 dagen een boottour hebben gemaakt en de meest mooie dieren hebben we gezien. Van luiaard tot otter en van schildpadden en kaaimannen tot prachtige vogels. Na 3 dagen zijn we teruggebracht aan wal en een busje bracht ons naar een hotel in San Jose waar de volgende ochtend de auto weer keurig werd afgeleverd.Wij zijn vrijwilligerswerk gaan doen in Turrialba en hebben daar de prachtige vulkaan Irazu bezocht waar we 1 van de mooiste uitzichten ooit hebben gezien! Doorgereden naar Puerto Viejo waar je echt in de Caribische sferen komt. Aanrader is Veronica's place om goed te eten! Hier hadden wij een prachtig huisje vlakbij zee. Wij zijn op bezoek geweest bij BRIBRI indianen. Wij vonden dat heel erg gaaf!Na 3 nachten werd onze auto opgehaald en werden naar de douane post gebracht om naar Panama te gaan. Houd rekening met lang wachten en zorg voor genoeg water! Maar ook dit moet je een keer meemaken! Met een busje werden we naar het haventje gebracht. De boot bracht ons naar een hemelse plek! Eclypse de Mar. Deze plek mag je niet missen! prachtig hutje op het prachtig blauw water en vanuit de kamer spring je het water in om te snorkelen.Na 2 nachten op deze hemelse plek zijn we met een binnenlandse vlucht naar panama city gegaan om daar nog 1 nacht te verblijven. Panama stad heeft mooie bezienswaardigheden. De 1 nog mooier dan de ander!!Wij hebben echt een droomreis gehad!
Johan & Coby
25/01/2013

22 daagse rondreis

Eind december 2012 tot en met 18 januari 2013 hebben wij een 3-weekse rondreis gemaakt door Costa Rica, een prachtig land met een prachtige natuur. Met een huurauto hebben we samen rondgereisd. De canopytour in Monteverde van 1 km lang was kicken, het raften in Sarapiqiue was geweldig! Cacao/chocolade tour was leerzaam en erg lekker proeven. Met een bootje op de Pacific Ocean waar we naast snorkelen en dolfijnen zelfs een walvis konden spotten. Cano Negro een aanrader en vooral een must voor vogelliefhebbers, Rio Celeste erg bijzonder, en de nationale parken Manuel Antonio, Ricon de la Vieja, Poas. Het strand van Samara was lekker ontspannen tussendoor.Kortom een vakantie om nooit te vergeten! Wij hadden onze reis met Witropa geboekt en dit kunnen wij zeker aanbevelen. Persoonlijk contact, duidelijk gevoel voor onze wens en alles perfect geregeld op basis van kleinschaligheid. Mochten we weer eens naar Costa Rica gaan, dan reizen wij met Witropa!!Bedankt Willem.
Nienke & Sophie
04/09/2012

22 daagse rondreis

Nienke, 11 jaar: ik vond ideeën van Willem voor onze reis naar Costa Rica geweldig! Dat we de dieren van zo dichtbij konden zien. Het raften en de canopy tour waren top. Sophie, 10 jaar: In Costa Rica zijn er hele mooie gebieden en superveel uitzicht. Willem heeft allemaal leuke hotels voor ons gevonden en dat was super!!! De canopy tour en het raften was ook superleuk !
Rita Zeelenberg
28/08/2012

Costa Rica op maat

Wij waren zo gelukkig dat we in de zomer van 2012 een reis van een maand door Costa Rica konden maken. Wat mij betreft een ideaal vakantieland voor een gezin met twee kinderen zoals wij. Aan de ene kant is alles er anders: klimaat, natuur, dieren, winkels, noem maar op. Aan de andere kant is het land goed op toeristen ingesteld en kun je er zorgeloos en comfortabel rondreizen. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Vraag je mij mijn top 3 van dingen die me bijblijven, dan noem ik de tocht naar Tortuguero met de zeeschildpadden, de prachtige stranden bij Samara en de verse fruitshakes die ik elke dag wel gedronken heb. Vraag je de top 3 van de kinderen, dan noemen ze het raften op de Sarapiqui-rivier, de spectaculaire canopytour van wel 1 kilometer bij Monteverde, en de apen die in de bomen zaten tegenover de winkel waar we vaak een ijsje aten!Het was fijn dat sommige dingen al waren geregeld voor ons vertrek, zoals de autohuur en een aantal hotels. Hierin zijn we goed geadviseerd door Willem Pothof van Witropa. Hij weet waarover hij praat omdat hij vanuit Costa Rica werkt een een schat aan reiservaring in het land heeft. Daarom kon hij goed met ons meedenken over een mooie route, over leuke hotels en over must-do activiteiten. We kregen zelfs onderweg af en toe nog sms-jes 'Vergeet niet op kruispunt x nog even links te gaan om een boom vol leguanen te zien!' Zulke details maakten de reis nog bijzonderder dan ie al was.
Ina
17/01/2011

22 daagse rondreis

Rondreis door Costa Rica. Je bedenkt dit en dan benader je een reisorganisatie die eea kan regelen. In ons geval Witropa. De beste keus, wat ons betreft. Bijna alles was precies gepland zoals we het wilden. Wat betekent dat we Costa Rica hebben ervaren als een - soms letterlijk paradijs-op aarde. Vooral in Fortuna, waar we een lodge hadden met zicht op de vulkaan En waar de tuinen, het warme bronnen bad en de prachtige bloemen,een gevoel gaven van het aardse paradijs. We hebben ca. 1800 km gereden, dus hebben het land best wel bekeken, heel veel verschillende lodges gehad, maar we kunnen niet zeggen dat er een slechte tussen was. We hebben veel gezien, maar, zoals het aanvoelt, willen we beslist nog eens terug. Om dat wat we gemist hebben, alsnog te doen. En natuurlijk laten we eea weer door Witropa organiseren. Als je van plan bent om te gaan....... Aarzel niet, Ga naar Costa Rica.
Jasper
20/02/2010

Costa Rica op maat

Bij jou is het gevoel goed, ik vond het veel prettiger om met jou te werken, omdat je lokaal goed bekend bent en omdat je je expertise ook meer dan waarmaakt. Onze complimenten daarvoor, zeer prettig. Hartelijke groet, Jasper
Leny Enthoven
28/01/2010

16 daagse rondreis

Zeg, bedankt voor de leuke tripjes die jij voor ons heb geregeld. In Tortuguero waren de lodges erg leuk, en het eten was erg goed. Ook de excursies met de boot, had ik al twee keer gedaan, maar je raakt niet uitgekeken. In Arenal hebben wij de wandeling gedaan en daarna naar de baden. De wandeling was niet zolang, vonden wij een beetje tegenvallen. Maar de termale baden was weer een genot. Het hotel was ook goed.Mijn schoonzussen hebben het erg naar hun zin gehad en alles was prima geregeld. Onze komplimenten en bedankt, groetjes.
Gerrit en Hélène
11/01/2010

22 daagse rondreis

Uitgebreid verslag 3 weekse reis WitropaNa een overheeeeeeeeerlijke vakantie in Costa Rica zijn we weer in Nederland.Bij La Garita werden we zeer gastvrij ontvangen door Maria. (de eigenaren zelf waren op vakantie in Nederland) Deze lodge was super, maar ontzettend moeilijk te vinden, zelfs niet met de Tom-Tom. Maria stond ons ook met raad en daad bij en als we wilden mochten we haar ook altijd bellen. (Het was wel een lekker idee dat we of jou of Maria konden bellen als het echt nodig mocht zijn)In Montezuma, waar we via de ferry heen gegaan zijn, hebben we heerlijk weer gehad en zagen op het strand kleine schildpadjes uit hun ei kruipen naar de zee. Zeer bijzonder. EN lekker even geluierd. Hebben, tevergeefs, een spannende autorit gemaakt om bij een van de strandjes te komen, maar de road was blocked. De rit was zo spannend omdat op sommige stukken de weg helemaal weg was en we echt via de zijkanten verder moesten, wat uiteindelijk dus ook niet meer lukte. Terug dus.De tocht naar Rincon de la Vieja (binnendoor dus en niet via de ferry) was ook geweldig. Je had voor een goede auto gezorgd waar we helemaal van op aan konden. Ik (lees Helene) ben toch al niet zo’n held in enge dingen, was blij met zo’n goeie wagen. In Rincon de la Vieja hebben we prachtig mooie wandelingen gemaakt door het tropische regenwoud. Hier hebben we ook enorm van genoten. Het tropisch regenwoud van Costa Rica!!!!!!! GEWELDIG!!!!! Ook deze lodge was netjes en verzorgd.De lodge bij de vulkaan Arenal was eenvoudig maar lag super. Ons bed keek zo uit over vulkaan waarvan we ‘s avonds de rode lava hebben zien stromen. Geweldig!!! (Wij hadden geluk want onze buren daar waren er al 2 dagen en hadden alleen nog maar bewolking gehad) We hadden wat pech met de route langs het stuwmeer naar de lodge toe want het had de hele dag geregend. Wij hebben dezelfde route de volgende dag daarom nogmaals gereden. Hij was prachtig. We hebben heerlijk koffie gedronken bij Macadamia.De lodge bij Sarapiqui lag ook weer geweldig mooi. Midden tussen de bossen. Ook hier hebben we weer prachtige wandelingen gemaakt door de tuinen die vol zat met leguanen, vogels ed. Schitterend.De laatste dagen hebben we heerlijk nagenoten aan de Caribische zee. Deze lodge was zeer verzorgd, romantisch en lag ook weer gelweldig. We hebben ons ontbijt ‘s morgens lekker bij het huisje laten brengen. Zeer lux hoor. Het (avond) eten was hier ronduit prima. Ook hier was iedereen zeer gastvrij.De laatste dag hebben we onze terugreis naar San Jose gemaakt. Ook weer een prachtige route langs bananen- en koffie- plantages. Nog even gestopt bij de baseliek in Cartago. Bij aankomst in San Jose kwam het letterlijk met bakken uit de hemel vallen. Dat maakte ons niet zo veel meer uit want we hadden het heerlijk gehad. Vlak bij het hotelletje hebben we ‘s avonds nog wat lekkers gegeten bij een Mexicaans tentje net over het spoor. De auto werd keurig volgens afapraak opgehaald. De volgende dag stond de taxi netjes om 6.30 uur op ons te wachten om ons naar de luchthaven te brengen, waar we keurig op tijd waren.Sommige lodges vonden wel wat aan de eenvoudige kant maar waren allemaal geweldig gelegen. (wij hadden hierin ook geen eisen gesteld) Wij hadden een Tom-tom bij de autohuur genomen. Dit was niet echt noodzakelijk bleek achteraf. Het voordeel was dat we af en toe even de bevestiging hadden dat we goed zaten.Kortom, zoals je leest, hebben we het heerlijk gehad. En als ik bovenstaand even terug lees weet ik niet hoe vaak ik het woord geweldig gebruikt heb. Maar we moeten je ook zeggen; Het was ook in één woord GEWELDIG!Een echte aanrader voor eenieder die van natuur houdt. Hartelijke groetjes vanuit het steeds kouder wordend Nederland.

Plaats jij de volgende lovende review?