Meest gestelde vragen

Heb je interesse in een rondreis naar Costa Rica, maar zit je nog met wat vragen en onzekerheden? Geen nood! We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat je zonder zorgen de rondreis kunt boeken. Staat jouw vraag er toch nog niet tussen? Stuur gerust een berichtje!

Hoe werkt de boeking?

Nadat de hotelreserveringen zijn bevestigd ontvang je een factuur met de bankgegevens en het over te maken bedrag. Het bedrag op de factuur dient op de Costa Ricaanse rekening van Witropa Travel te worden ontvangen, let daarom op eventueel bijkomende internationale overboekingskosten. Omdat de lokale rekening in US$ is, de afzender gegevens maar deels zichtbaar zijn en de transactie 5 werkdagen duurt, verzoeken we de klant altijd per email een kopietje te versturen van de afschrijving.

Indien de aanvangsdatum ver vooruit ligt, zal eerst om een aanbetaling van 15% worden gevraagd. Dat gaat naar onze ING rekening in Nederland.
De reissom is inclusief alle belastingen, service en reserveringskosten.

Hoe werkt het met de huurauto?

De auto wordt in het begin van de reis naar je hotel toegebracht. Of, als je naar Tortuguero gaat, daarna pas in Guapiles. Aan het einde van de reis lever je de auto zelf in bij de luchthaven en ga je met een shuttle naar de vertrekhal of. Indien je vroeg vertrekt, wordt deze bij het hotel opgehaald. Deze service is gratis. Een internationaal rijbewijs is niet nodig.

We werken met ruime 4×4 aangedreven SUV auto´s in verschillende maten afhankelijk van het aantal personen. De kleinste is de Toyota Rush, de tussenmaat een Toyota Rav4 en de grootste een Toyota Prado of Fortuner.

Bij het onderteken van de formulieren (wat altijd even duurt) wordt om een borgsom gevraagd, die geblokkeerd wordt op je creditcard. Zorg daarom dat je genoeg saldo hebt op je card. Voor Volledige Dekking is de deposit US$ 300, indien alleen basisverzekering tussen de US$ 1200 – 1500. Uiteraard wordt het bedrag na inleveren van de auto weer ge-deblokkeerd.

Benzine is voor eigen rekening, zorg dat er minimaal evenveel benzine in zit als je de auto weer inlevert. Er bestaat geen kilometerlimiet en een tweede en derde bestuurder is gratis.

Is Witropa Travel aangesloten bij een calamiteiten- of garantiefonds?

Behalve ons specialisme in gezinsreizen, locatie in het land zelf en de nadruk op een échte vakantie op maat verzorgen we alles op een transparante manier en met de benodigde zekerheid.
Witropa Travel is een Costa Ricaanse bedrijf, daarom is aansluiting bij de ANVR of SGR niet mogelijk. Maar dat is ook niet persé nodig.
Aansluiting bij een bekend garantiefonds kan niet omdat we een Costa Ricaans bedrijf zijn, maar dat is om de volgende redenen ook niet echt nodig:
Ten eerste staan de reserveringen op naam van de klant, dus in het extreme geval dat Witropa Travel opeens van de aardbodem zou verdwijnen (wat natuurlijk helemaal niet gebeurt), vind de reis gewoon plaats.

Daarnaast hanteren we de volgende richtlijn indien iemand voor datum afzegt of de reis vanwege lokale calamiteiten (bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden) niet kan plaatsvinden. Minimaal 30 dagen voor aanvang van de reis ontvangt de klant de gehele betaling terug (m.u.v. eventuele aanbetaling). Tussen 15 en 30 dagen 50%. Tenslotte wordt de factuur altijd pas opgemaakt als alle reserveringen zijn bevestigd, zodat je voor de betaling zeker weet wat er geboekt is.
Ons bedrijf staat geregistreerd onder nummer 3-101-535129 bij de lokale Kamer van Koophandel en voldoet elk jaar netjes aan alle belastingverplichtingen.

Moet ik mijzelf verzekeren?

Ja, bij Witropa Travel is een reisverzekering verplicht. Als je graag buitensporten of –activiteiten wil doen zoals raften, duiken, klimmen of een zipline tour (canopy) zorg dat dan deze activiteiten volledig gedekt zijn.

Witropa Travel is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Maar Witropa Travel is gedurende jouw verblijf niet aansprakelijk voor schade, verlies, ziekte, persoonlijk letsel of andere ongemakken die buiten de organisatie van de reis vallen. Noch enige andere aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de reis, zoals weersomstandigheden.

Wat moet ik verder voor papieren meenemen?

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is NA je verblijf, medische verklaringen indien nodig en verzekeringspapieren.
Indien de reis vanwege het niet hebben van de juiste documenten niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerd kan worden, zijn alle daaruit voortvloeiende kosten voor rekening van de deelnemer.

Heb ik een voucherbewijs nodig bij de hotels en excursies?

Bij de hotels en excursies heb je geen vouchers nodig. Alles staat geboekt op zowel de naam  Witropa Travel als op de naam van de klant. Alle gegevens die je verder nodig hebt zoals adressen, telefoonnummers en vertrektijden zijn verwerkt in de routebeschrijving.

Is het vliegticket bij de prijs inbegrepen?

Witropa Travel boekt geen vliegtickets. Je bent vrij je eigen ticket te regelen zodat je zelf je ideale vertrekdag en -tijdstip kan bepalen. Wij passen daar met alle plezier de rondreis op aan. Een overnachting meer of minder is geen probleem.

Is een rondreis met kinderen ook mogelijk?

Natuurlijk is een rondreis door Costa Rica met kinderen een optie! We hebben zelfs speciale familierondreizen samengesteld. Deze zijn natuurlijk helemaal aan te passen naar jouw wensen. Kinderen kunnen zich prima vermaken met alle verschillende dieren om zich heen te zien!

Is Costa Rica wel veilig?

Costa Rica is een veilig land. Maar zoals
in veel toeristische gebieden zijn hier en daar zakkenrollers of overvallers actief, die het gemunt hebben op toeristen. Met vrij eenvoudige maatregelen kun je narigheid voorkomen. Denk aan simpele dingen die je in Amsterdam ook zou doen zoals het op slot doen van je auto of het uit het zicht laten van dure spullen.

Moet ik verschillende valuta meenemen?

Ja dat is wel handig.

In Costa Rica heeft men twee valuta’s, de Costa Ricaanse Colon (CRC) en de Amerikaanse US$ Dollar. Euro’s omwisselen kan maar niet eenvoudig, bij de banken staan vaak lange wachtrijen. Je kunt op veel locaties met credit (of debit) cards betalen. We raden je aan voor de zekerheid US$ 500 mee te nemen voor de eerste dagen en verder gebruik te maken van pinautomaten die door het hele land te vinden zijn. Bij de meeste pinautomaten kun je terecht voor colones, bij de BAC San José, Scotiabank en HSBC kunt u ook dollars pinnen.

Kan ik ook een rondreis boeken in mijn eentje?

Ja dat kan, echter zullen de prijzen dan snel hoger uitvallen. Veel prijzen voor hotels en activiteiten zijn gebaseerd op twee personen of meer. Het komt dan ook weinig voor dat we mensen een rondreis verkopen die alleen op pad willen. Heb je een wat groter budget, kijk dan zeker even naar de mogelijkheden!

Boekt Witropa Travel ook groepsreizen?

We boeken wél groepsreizen wanneer je zelf de groep al hebt samengesteld. Een grote groep vriendinnen of een voetbalteam zijn hier goede voorbeelden van. Echter boeken we geen groepsreizen voor individuele reizigers die elkaar nog niet kennen.