Wat is Pura Vida?

Als je naar Costa Rica op vakantie gaat, is de kans groot dat je de term ‘Pura Vida’ te horen krijgt. Pura Vida is een populaire uitdrukking die bijna dagelijks gebruikt kan worden in het vakantieland en die veel zegt over hoe de Costa Ricanen in het leven staan. Ben jij benieuwd wat Pura Vida precies betekent? Lees dan meer over dit begrip in dit artikel.

De betekenis van Pura Vida

De letterlijke vertaling van Pura Vida is ‘puur leven’, maar dit is niet de betekenis die Costa Ricanen bedoelen als ze de term gebruiken. Wat Pura Vida eigenlijk wil zeggen, is ‘geniet’. Engelse vertalingen die ook wel voor de uitdrukking worden gebruikt, zijn vertalingen als ‘plenty of life’, ‘full of life’, ‘this is living’, ‘real living’ en ‘doing great’. Zegt iemand Pura Vida tegen je, dan betekent dit eigenlijk dat je op en top moet genieten van het moment en je vooral geen zorgen moet maken om kleine dingetjes. Het leven in Costa Rica, dat is het leven!

Pura Vida wordt niet alleen gebruikt als lijfspreuk, maar kan ook het antwoord zijn op jouw vraag hoe het met iemand gaat. Vraag je aan iemand of je naar een bepaald gebied moet reizen en hij of zij antwoord met ‘Pura Vida’, dan betekent dit dat dit gebied zeker de moeite waard is.

Voorbeelden van Pura Vida

Om je een duidelijk beeld te geven van de betekenis van Pura Vida, geven we graag enkele voorbeelden van zaken die volgens de Costa Ricanen echt Pura Vida zijn:

  • Vanuit je bed in een prachtige berghut direct naar de hangmat, om hier lekker rustig wakker te worden en je vooral nergens druk om te maken.
  • Een heerlijke maaltijd eten met allerlei inspirerende mensen en vooral niet op de tijd letten.
  • Een prachtige wandeling maken over de mooiste stranden en oneindig door willen lopen door de pracht van de natuur.

Staan deze zaken jou wel aan? Dan is het Pura Vida van Costa Rica echt iets voor jou! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan om ook het echte Pura Vida in Costa Rica te beleven.

About Author

client-photo-1
Willem Pothof

Comments

Laat een review achter!

Vertel anderen over jouw rondreis in Costa Rica en help meer andere reizigers een mooie reis ervaren.

Geef een reactie