Eten in Costa Rica: wat en waar?

Heb je plannen om naar dit paradijselijke land te gaan? Dan verheug je je vast al op lekker luieren op het strand, snorkelen in de zee en avontuurlijke wandelingen door de jungle. Maar wat kun je eigenlijk zoal eten in Costa Rica? Onderstaande gerechten zijn een absolute aanrader, en zul je geregeld tegenkomen op de menukaart.

Arroz con pollo
Een beroemd gerecht in Latijns Amerika. Elke streek maakt ‘m op zijn eigen manier, maar wat er zeker inzit, is rijst, kip, kruiden en groenten. Een eenvoudig en lekker gerecht.

Gallo pinto
Ontbijten doe je hier met Gallo Pinto. Wat? Rijst met bonen en diverse kruiden. Een van de bekendste gerechten in Costa Rica. Smaakvol én machtig, dus wat voor activiteiten je ook te wachten staan, met dit ontbijt heb je energie voor tien! Met Salsa Lizano wordt het nog smeuïger. Een gerecht dat je echt een keer moet eten in Costa Rica.

Casado
De middag luid je in met hét lunchgerecht vol rijst, bonen, bakbanaan, koolsalade en kip, vlees of vis. Niet gehusseld, maar allemaal in aparte porties. Casado betekent letterlijk ‘getrouwd’. De bedoeling was dat de vrouw dit elke dag zou serveren, moet je nagaan hoe lekker het is.

Tortillas
Costa Ricanen zijn gek op verse, homemade tortillas. En de variaties daarmee zijn eindeloos: verse groenten, kip of vlees, kaas en een lekker sausje. Oja, en laten we de bonen niet vergeten, in dit gerecht als puree. Je snapt inmiddels vast wel dat dit een van de basisingrediënten is?;-) Natuurlijk aangemaakt met heerlijke tropische specerijen.

Fruit juices
Bij eten hoort natuurlijk wat te drinken. Nergens anders zijn de vruchtendrankjes zó lekker als hier. Kan ook niet anders, met al die verse, rijpe vruchten die je overal ziet én ruikt. Drink bijvoorbeeld eens een Cas, passievrucht of de zeer gezonde Guanabana. Met die dagelijkse dosis vitamine C zit je hier wel goed.

Uit eten bij de highlights van Costa Rica
In de vorige blog over de highlights van Costa Rica hebben we het uitvoerig gehad over de bezienswaardigheden, maar niet over waar je moet eten. Die hebben we hier nog even op een rijtje gezet.

Tortuguero: Miss Junie’s. Een Caribisch restaurant dat bekendstaat om haar goede eten. Zo kun je kiezen uit kip en vis. Wat dacht je van een hele kreeft?

Arenal: La Perla, zowel voor lunch als diner. Altijd lekker eten, waarbij je wordt toegezongen door de vogels.

Tree House

Monteverde: Tree House. Een sfeervol restaurant dat om een grote boom is gebouwd, met lokale gerechten. Heb je je buik even vol van rijst en bonen? Snappen ze, want er staan wereldse gerechten op de kaart: van hamburgers tot pizza en quesadilla’s.

Manuel Antonio: La Cantina. Hier eten is een hele belevenis, met een open air wood burning grill en live muziek. Kun je tussen de gangen door even met de voetjes van de vloer.

Refugio Grill

Puerto Viejo: Refugio Grill, Koki Beach. Een knus restaurauntje met een paar tafeltjes. Weet je er eentje te bemachtigen, dan zit je gebakken met super smaakvolle gerechten van de grill.

Wil je graag meer informatie waar je moet eten in Costa Rica? Stuur ons gerust een mailtje, we barsten van de tips!

About Author

client-photo-1
Marlous

Comments

Laat een review achter!

Vertel anderen over jouw rondreis in Costa Rica en help meer andere reizigers een mooie reis ervaren.

Geef een reactie