San Gerardo de Dota

San Gerardo de Dota ligt op ongeveer 80 kilometer van San José en betreft een prachtige vallei die zeker de moeite waard is om de bezoeken als je in de buurt van het gebied bent. Tot enkele jaren geleden was de vallei erg verlaten en keken de bewoners van San Gerardo de Dota nog vreemd op als er bezoekers naar hun gebied kwamen, maar langzamerhand is de vallei wel wat populairder geworden onder toeristen. Dit komt omdat de vallei bekend staat om de quetzal: een bijzondere vogel die erg geliefd is onder vogelspotters van over de gehele wereld.

San Gerardo de Dota: het paradijs van de quetzal

De quetzal komt veel voor in San Gerardo de Dota en kan gemakkelijk gespot worden in de vallei. Hiervoor moet je overigens wel vroeg opstaan, want de vogel laat zich voornamelijk in de vroege ochtend zien. Wil je de vogel echt graag spotten tijdens jouw verblijf in de vallei of kom je zelfs speciaal voor de vogel naar San Gerardo de Dota, dan kun je deelnemen met een georganiseerde vogeltour met gids. Dit soort tours starten doorgaans vroeg in de ochtend en geven je de mogelijkheid om kennis te maken met deze bijzondere vogel door de vogel met eigen ogen te spotten. Vooral de grote en kleurige veer van de quetzal zal je doen opkijken, want deze veer zie je niet bij veel andere vogelsoorten terug.

San Gerardo de Dota: een bijzonder hooggebergte

San Gerardo de Dota is een hooggebergte die varieert van 2000 meter hoog tot bijna 3000 meter hoog. Dit betekent dat het gebied niet alleen de moeite waard is voor vogelspotters, maar ook zeker voor mensen die het leuk vinden om in hooggebergte te wandelen en de natuur van Costa Rica op deze manier echt te leren kennen.
 

 

Onze rondreizen die San Gerarde de Dota bezoeken:

Costa Rica op maat

Bovenstaande bestemmingen kunnen bezocht worden tijdens je reis op maat in Costa Rica. Wil je liever naar andere bestemmingen die hierboven niet vermeld staan? Geen enkel probleem! Als Costa Rica reisspecialist organiseert

Familierondreis Costa Rica

Een verre rondreis met kinderen, ideaal of thuisblijven? Voor veel reizigers lijkt een verre rondreis met kinderen onmogelijk. Al snel worden er aannames gedaan dat dat niet veilig zou zijn, of dat