Montezuma

Gerrit: “We hebben het hier heerlijk gehad en zagen op het strand kleine schildpadjes uit hun ei kruipen.”

Montezuma is een klein plaatsje dat tot de jaren tachtig nog een klein en moeilijk bereikbaar vissersplaatsje was, maar nu voornamelijk bekend staat als echt hippiedorpje. Tegenwoordig kun je met de ferry, de bus en/of de auto naar het kleine dorp reizen en door de betere infrastructuur heeft ervoor gezorgd dat er een bont gezelschap rondloopt tussen de locals. Je komt surfers, backpackers en eco-toeristen tegen in het dorp, maar veel van de bezoekers van het dorp vallen echt onder de noemer ‘hippie’. Het is dan ook niet voor niets dat dit dorp een echt hippiedorp genoemd wordt, want de bestemming in Costa Rica is simpelweg erg populair onder deze doelgroep.

Het centrum van Montezuma

Het centrum van Montezuma bestaat uit een wirwar van straatjes, waar Argentijnse hippies hun zelfgemaakte sieraden en andere spullen verkopen. Verder zijn er enkele goede restaurants te vinden in het centrum van het dorpje, waar je heerlijk kunt eten en het in de avonduren mogelijk is om een film te kijken. Ook zijn er enkele barretjes te vinden in het dorp, waar je tot na middernacht van Imperial biertjes kunt genieten.

Het centrum van het dorp wordt ook wel ‘MonteFuma’ genoemd en deze naam komt van de vele joints die er (illegaal) worden gerookt door de hippies die in het oude vissersdorp verblijven.

Activiteiten in Montezuma

In Montezuma zijn diverse activiteiten te organiseren. Zo is het mogelijk om surflessen te nemen of op eigen houtje de golven te bedwingen, maar is het zwemmen in één van de meren bij de drie watervallen bij het dorpje ook zeker een aanrader. Wil je de groene omgeving rond het dorp verkennen, dan kun je een ATV, een mountainbike, een scooter of een paard huren om de natuur in te trekken. Houd je meer van wandelen, dan kun je het natuurgebied met of zonder gids lopend verkennen. Isla Tortuga is overigens ook zeker de moeite waard om te bezoeken: een prachtig groen eiland dat je vanuit Montezuma eenvoudig kunt bereiken.
 

 

Onze rondreizen die Montezuma bezoeken:

Costa Rica op maat

Bovenstaande bestemmingen kunnen bezocht worden tijdens je reis op maat in Costa Rica. Wil je liever naar andere bestemmingen die hierboven niet vermeld staan? Geen enkel probleem! Als Costa Rica reisspecialist organiseert

Familierondreis Costa Rica

Een verre rondreis met kinderen, ideaal of thuisblijven? Voor veel reizigers lijkt een verre rondreis met kinderen onmogelijk. Al snel worden er aannames gedaan dat dat niet veilig zou zijn, of dat