Walvissentour

Als je in Costa Rica bent is het een aanrader om het water op te gaan om walvissen te spotten. Costa Rica is zo rijk aan natuur en mooie dieren, dat het spotten van walvissen niet kan ontbreken tijdens je rondreis.

Walvissen in Costa Rica

Er zijn twee seizoenen wanneer de walvissen Costa Rica bezoeken. December tot en met maart en juli tot en met oktober. Waarom ze dan hier te vinden zijn? De populatie zwemt dan óf  van Noord- naar Zuid-Amerika of viceversa langs Pacifische kust, op zoek naar aangename watertemperaturen, voeding en om te broeden. Dit laatste maakt het nog leuker, geregeld zien we hier een babywalvis met moeder!

Deze colossen in het echt zien, is met niks te vergelijken. Schitterend om staarten, ruggen van deze zoogdieren te zien, en wie weet maakt ie wel een sprong voor je… De bultruggen van wel vijftien meter doen Costa Rica aan zowel vanuit het zuiden als noorden, waardoor bijna het hele jaar door walvissen te zien zijn.

Witropa kent details over wanneer en waar de walvissen te spotten zijn. Neem meteen contact op als je reisroute bekend is, dan passen wij de walvissentour in jouw rondreis. Dit hoogtepunt is niet te missen!!

Foto's