Cahuita

Cahuita is een creools kustdorpje dat voornamelijk bekend staat om de typisch Caribische sfeer van het dorp. Houd je van reggae muziek en vind je het leuk om te ontspannen tussen de rasta’s, dan is het zeker de moeite om dit laid back dorpje te bezoeken.

Cahuita: het thuisfront van vele Jamaicaanse afstammelingen

De bevolking van het dorpje Cahuita bestaat voornamelijk uit Jamaicaanse afstammelingen die aan het einde van de negentiende eeuw naar Costa Rica zijn gekomen. De reden dat de Jamaicanen naar het land kwamen rond deze tijd, heeft te maken met het feit dat zij hebben geholpen met de aanleg van spoorlijnen voor de diverse bananenplantages in het gebied. Omdat de meeste mensen in Cahuita Jamaicaans zijn, is de sfeer in het dorp zeker uniek te noemen. Van de authentieke reggae muziek tot laid back rasta’s op witte stranden: je komt het allemaal tegen in Cahuita.

Het strand van Cahuita

Bij het dorp Cahuita vind je diverse prachtige witte stranden. Deze stranden vallen niet alleen op door de witte kleur van het zand, maar ook door de helderblauwe kleur van het water in de zee. Deze kleur nodigt zeker uit om een verfrissende duik te nemen in de zee, maar echt verfrissend zal de duik niet zijn. Door de hoge temperaturen in Cahuita is het water in de zee namelijk vrij warm en zal je niet veel afkoelen als je een duik neemt.

Cahuita Nationaal Park: een bijzonder park aan de rand van het dorp

Cahuita Nationaal Park is een bijzonder park dat aan de rand van het dorp Cahuita ligt. Het park strekt zich een aantal kilometer naar het zuidoosten uit en ligt ingeklemd tussen het strand en de weg van Cahuita naar Puerto Viejo de Talamanco. Omdat het nationaal park vele malen rustiger is dan veel andere nationale parken in Costa Rica, is het park zeker de moeite waard om te bezoeken. Maak je een wandeling in het park, dan kom je onder andere in aanraking met capucijneraapjes, diverse prachtige vogelsoorten die je in Nederland niet tegen zal komen en krabben. Heb je geluk, dan kun je zelfs brulapen en luiaards zien, die ook in het nationale park bij het dorp leven.
 

 

Onze rondreizen die Cahuita bezoeken:

Costa Rica op maat

Bovenstaande bestemmingen kunnen bezocht worden tijdens je reis op maat in Costa Rica. Wil je liever naar andere bestemmingen die hierboven niet vermeld staan? Geen enkel probleem! Als Costa Rica reisspecialist organiseert

Familierondreis Costa Rica

Een verre rondreis met kinderen, ideaal of thuisblijven? Voor veel reizigers lijkt een verre rondreis met kinderen onmogelijk. Al snel worden er aannames gedaan dat dat niet veilig zou zijn, of dat