Schildpaddentour

Het hoogtepunten van velen tijdnes hun rondreis, is het spotten van een reuzeschildpad. Niet alleen kun je ze in Costa Rica zien zwemmen. Ook kun je verschillende rondreizen en tours boeken om hen eieren te zien leggen! Een reuzeschildpad eieren zien leggen voor je neus is een unicum, dat je in Costa Rica kan beleven. Een heuse aanrader dus!

Soorten schildpadden

In Costa Rica komen er zo’n vijf verschillende schildpadden aan land om eieren te leggen. Zeker drie daarvan worden vaak gespot. Vooral die van de groene schildpad is makkelijk te aanschouwen, maar ook van de leatherback is mogelijk of de Kemps schildpad die met 1000-en tegelijk het strand op komt!

Bedreigde diersoort

Zoals je misschien al weet is de schildpad een bedreigde diersoort vanwege de jacht. Ja echt, schildpadden én hun eieren worden gegeten. Er zijn verschillende tours en rondreizen waarmee je jouw steentje kunt bijdragen in het beschermen van deze dieren. De pogingen die Costa Rica de laatste decennia doet lijken namelijk te werken! Ook bij Witropa Travel zijn dergelijke rondreizen mogelijk. Geef dit vooral aan bij je offerteaanvraag!

Wil je alleen een tour toevoegen aan jouw rondreis? Dat kan ook. We kijken graag voor je waar jouw rondreis dichtbij een schilpaddenstrand komt. Afhankelijk van de periode en locatie kunnen we een tour samenstellen, dit is altijd onder begeleiding van een ervaren gids.

Neem direct contact op, dan laten we zien waar jij schildpadden kan zien eieren leggen!

Foto's