Snorkelen

Een extra low budget activiteit aan je rondreis toevoegen? Als je van zwemmen houdt is snorkelen een must in Costa Rica! Laat je verrassen door de mooie onderwaterwereld bij de vele verschillende stranden.

Snorkelen kan overal!

Costa Rica heeft een perfecte ligging wat betreft snorkelen. Je kan zowel het water induiken in de Caribische – als de Pacifische zee. Omdat een groot deel van het land en de zee beschermd natuurgebied is, kent Costa Rica de grootste diversiteit ter wereld! De kans is dus heel klein dat je dezelfde visjes tegenkomt als je deze activiteit meerdere keren doet tijdens je vakantie.

Vissen spotten

Het aantal vissen wat je kan zien is veelbelovend, er zijn plekken waar je reef sharks, zeeschilpadden en stekelvissen kan zien. De één is nog gekleurder dan de andere. Wil je in de juiste periode op reis gaan om de meest mooie vissen te zien? Doe dat dat tussen januari en april. De watertemperatuur is dan het meest geschikt. Let op: aan de westkust kunnen veel golven ontstaan door de wind. Wil je lekker rustig rondzwemmen? Doe dat dan aan de oostkant.

Duiken

Duiken is ook mogelijk voor liefhebbers, wel moet er dan echt goed zicht zijn onder water. Dit hangt samen met de mircoklimaten. Wanneer er bijvoorbeeld veel neerslag valt kan het water aan de kust troebel raken door golfslag en modderig water wat in zee stroomt via beekjes en rivieren, wat zorgt voor troebel water. Wanneer is de natuur op zijn mooist?

Wil je speciale vissen zien of weten wanneer de periode het best is voor je rondreis? Laat ons je voorkeur en reistijd weten en we zorgen dat je de mooiste stranden én vissen niet gaat missen.

Foto's