Snorkelen

Een extra low budget activiteit aan je rondreis toevoegen? Als je wat zwemmen houdt is snorkelen een must in Costa Rica! Laat je verrassen door de mooie onderwaterwereld van de vele verschillende stranden.

Snorkelen kan overal!

Costa Rica heeft een perfecte ligging wat betreft snorkelen. Je kan zowel het water induiken in de Caribische als de Pacifische zee. Omdat een groot deel van het land beschermd natuurgebied heeft, kent Costa Rica de grootste soortendichtheid ter wereld! De kans is dus heel klein dat je dezelfde visjes tegenkomt als je deze activiteit meerdere keren doet tijdens je vakantie.

Vissen spotten

Het aantal vissen wat je kan zien is veelbelovend, ook zijn er plekken waar je reef sharks, zeeschilpadden en stekelvissen kan zien. De een is nog gekleurder dan de andere. Wil je in de juiste periode op reis gaan om de meest mooie vissen te zien? Doe dat dat tussen januari en april. De watertemperatuur is dan het meest geschikt. Let op: aan de westkust kunnen veel golven ontstaan door de wind. Wil je lekker rustig rondzwemmen? Doe dat dan aan de oostkant.

Duiken

Duiken is ook mogelijk voor liefhebbers, wel moet er dan echt goed zicht zijn onder water. Dit hangt samen met het regenseizoen. Wanneer er veel neerslag valt wordt de grond en zijn voedingsstoffen gemengd met het water wat zorgt voor minder zicht. Wel is in deze periode de natuur op zijn mooist!

Wil je speciale vissen zien of wil je mooie baaitjes aan je rondreis toevoegen? Laat ons je voorkeur weten en we zorgen dat je de mooiste stranden én vissen niet gaat missen.

Foto's