Koffietour

Costa Rica had nooit de ontwikkeling van vandaag gekend zonder zijn koffie. Het was de introductie van de arabica koffie die het tropische land voor het eerst op de kaart zette in de wereldeconomie. Niet voor niets stammen de meeste rijke families nog steeds af van koffieboeren uit de 19e eeuw. Tijdens een koffietour in Costa Rica beleef je de beste koffiesferen.

Proeven tijdens de verschillende koffie tours

In de verschillende koffie tours, verspreid over Costa Rica, nemen de gidsen je mee in de wereld van de koffie. Wat vooral leuk is om te zien, is hoe het proces in zijn werking gaat. Natuurlijk wordt er bij deze tour uitgebreid geproefd! Je krijgt een lekkere bak koffie en hoort waarom Starbucks eigenlijk een bakje afval is.

Een koffietour in Costa Rica kan vanwege de hoogte (tussen 800 en 1400 meter) van de koffieplantages niet overal gedaan worden. Maar je kunt deze excursie zeker ergens binnen je rondreis doen, bijvoorbeeld gelijk bij aankomst in San José, of later tijdens de rondreis.

Neem even contact op zodat we voor je kunnen kijken welke berggebieden jij kunt bezoeken voor een informatieve koffietour.

Foto's