Canopytour

Altijd een keer als een Tarzan of Jane door het woud willen slingeren? Nu kan het écht! En je zult geen spijt krijgen. In Costa Rica bevinden zich verschillende locaties waar je een canopytour kunt doen. De naam Canopy betekent: het bovenste gedeelte van de jungle. Het voortbewegen via kabels door het ´bladerdak van de jungle´ is ontstaan door biologische onderzoekers die zich op die manier verplaatsten. Dat was zo leuk dat ze besloten er een excursie van te maken.

Kabels van wel 1 kilometer lang!

Een canopytour bestaat uit een traject van meerdere kabels tussen boomtoppen. Zo zwier je van de ene boomtop naar de andere. Tussen de kabels door geniet je op platforms van het uitzicht. Natuurlijk zit je goed vast in een veiligheidsharnas, welke wordt vastgeklikt aan de kabels waar je aan komt te hangen. Een gids zal je op de platforms helpen je over te brengen naar de volgende kabel. Ook zal hij of zij je helpen met het regulieren van je snelheid en het remmen.

In het begin zijn de kabels redelijk kort, zodat je kan wennen en oefenen, later zijn ze soms wel 1 kilometer lang! Niet alleen voegt dit wat actie en avontuur aan je rondreis toe, ook ontdek je de natuur op een compleet andere manier. Twijfel je of dit wel iets voor jou is? Een race door de jungle aan een kabel is iets voor jong en oud!

Er zijn meerdere canopy tours, maar niet overal even spectaculair. De tour in Monteverde is onze favoriet! Wil je weten waar je dit kan doen? Neem dan even contact op!

Foto's