15 redenen waarom je Costa Rica zou moeten bezoeken!

Costa Rica is een populair vakantieland en dit is niet voor niets. Zo heeft het land niet alleen een heerlijk klimaat, maar kent het vakantieland ook prachtige natuurgebieden met vele verschillende diersoorten. Twijfel jij om een reis te boeken naar Costa Rica voor je volgende vakantie? Lees dan in dit artikel welke vijftien redenen je hebt om naar dit prachtige land te gaan.

Reden #1: Costa Rica is het gelukkigste land van de wereld. Volgens de meest recente Happy Planet Index zijn de inwoners van Costa Rica hartstikke gelukkig. Ga je naar Costa Rica, dan word je zomaar aangestoken door het geluk van de inwoners van het land.

Reden #2: je vindt diverse nevel- en regenwouden in Costa Rica, waaronder het Monteverde nevelwoud. Hier kun je prachtige wandelingen maken, waarbij je verschillende bomen, planten en uiteraard diersoorten kunt bewonderen.

Reden #3: de koffie van Costa Rica behoort tot de beste koffie ter wereld. Groot liefhebber van koffie? Dan moet je dit land gewoon een keer bezoeken.

Reden #4: je krijgt de meest unieke begroeting ooit te horen. In plaats van een eenvoudige ‘hallo’ of ‘goede middag’, word je begroet met de term ‘Pura Vida’. Dit betekent ‘puur leven’ en is een van de belangrijkste motto’s van het land.

Reden #5: je kunt schildpadden spotten in Costa Rica. Deze beestjes kruipen regelmatig over de stranden in het land, bijvoorbeeld als ze naar de zee trekken of juist terugkeren uit de zee.

Reden #6: je kunt er raften in de wildste wateren. Alleen voor echte avonturiers!

Reden #7: Costa Rica is een geweldig land om te surfen, zowel voor beginners als voor ervaren surfers.

Reden #8: je kunt er slapen in een omgebouwd vliegtuig. Altijd op zoek naar bijzondere hotels? Bezoek dan het Costa Verde resort eens, want hier slaap je in een omgebouwd vliegtuig dat van allerlei luxe faciliteiten voorzien is.

Reden #9: een kwart van het gehele land bestaat uit beschermde bossen, wouden, jungles en reservaten. Een modern land, maar wel met de oorspronkelijke natuurgebieden van vroeger.

Reden #10: het is de hemel voor mensen met een grote interesse voor vulkanen. In Costa Rica vind je onder andere de Arenal vulkaan, die erg indrukwekkend is en door vele toeristen bezocht wordt.

Reden #11: er komen maar liefst 52 soorten van de kolibrie voor in het land. Zeker een aanrader voor vogelliefhebbers dus!

Reden #12: je komt er niet veel landgenoten tegen tijdens je vakantie. Vind je het verschrikkelijk om in een land te verblijven waar je tijdens je vakantie bijna alleen Nederlanders tegenkomt? Ga dan naar Costa Rica, want hier zijn lang niet zo veel landgenoten te vinden als in populaire vakantielanden als Spanje en Italië.

Reden #13: je vindt er prachtige stranden, die zelfs worden gezien als de mooiste stranden van de gehele wereld.

Reden #14: je komt er regelmatig luiaards tegen, die graag met je op de foto gaan of jouw foto zelfs vrijwillig ‘photobomben’. Naast deze diersoort, kom je overigens ook vele andere dieren tegen die je in ons land niet buiten de dierentuin zal zien.

Reden #15: er zijn diverse bijzondere natuurverschijnselen te bewonderen, zoals de prachtige blauwe rivier met de naam Rio Celeste. Costa Rica bestaat uit verschillende wondertjes in de natuur, die je zeker zullen verbazen en prachtige foto’s opleveren.

Wat is jouw reden om naar Costa Rica te gaan?

Laat ons weten welk hoogtepunt je niet wilt missen als jij naar Costa Rica zou gaan en vraag nu een geheel vrijblijvende offerte aan!


About Author

client-photo-1
Willem Pothof

Comments

Laat een review achter!

Vertel anderen over jouw rondreis in Costa Rica en help meer andere reizigers een mooie reis ervaren.

Geef een reactie