Accomodaties

Wanneer je begint aan het boekingsproces voor een rondreis naar Costa Rica moet je veel keuzes maken. Welke activiteiten wil je ondernemen? Hoe wil je rondreizen? Hoe lang wil je op reis? Wat wil je graag nog zien? En niet geheel onbelangrijk: waar ga je slapen? Gelukkig heeft Witropa Travel veel connecties met allerlei soorten accomodaties. We helpen je graag verder.

Hoe kies ik mijn accomodaties in het boekingsproces?

Je accomodaties worden door Witropa Travel zorgvuldig uitgezocht dichtbij de activiteiten die jij op de desbetreffende dag hebt ondernomen. Op deze manier voorkomen we dat je heel ver moet reizen naar je slaapplaats. Natuurlijk worden de accomodaties aangepast aan het budget en de wensen die je hebt. Heb je de wens om eens in de jungle of juist tussen de bergen te slapen? Doen we! Slaap je juist liever in een levendige stad? Natuurlijk kan dat.

Verschillende accomodaties door heel Costa Rica

Naast de verschillende soort accomodaties (bungalows, hotels, Tiny houses) hebben we de accomodaties ook onderverdeeld in standaard- of luxe kamers. Wat is het verschil tussen een luxe- of standaard kamer dan? Dat verschilt natuurlijk per locatie, maar daar kunnen we je zeker iets over vertellen. De bedden liggen vaak wat lekkerder, het ontbijt is wat uitgebreider of het uitzicht is mooier. Dat betekent niet dat je bij het boeken van de standaardkamer geen ultiem Costa-Rica-ervaing beleeft, integendeel. Heb je toch twijfels over welke accomodatie bij jou past? Neem gerust contact op om je wensen duidelijk te maken. Dan zoeken wij daar passende accomodaties bij. Toch liever zelf het heft in handen? Kijk bij onderstaande pagina’s voor een impressie met meerdere afbeeldingen om te zien wat je kunt verwachten.

Ontdek binnen twee minuten welke rondreis past bij jou

Doe de gratis en vrijblijvende reisplantest!

San José

Op een hoogte van 1170 meter, omringd door koffieplantages ligt de kosmopolitische hoofdstad van Costa Rica, San José. Met bijna 340.000 inwoners wordt San José met recht het kloppende hart van Costa Rica genoemd!

 

Arenal

Niet bang voor een actieve vulkaan? In het Arenal national park ligt de gelijknamige, vulkaan El Arenal. Het park beschikt over een prachtig omliggend regenwoud waar je wandelingen tussen onder andere brulapen en neusberen kan maken. Rondvliegend puin is niet meer te zien, sinds Arenal wat meer ´slaapt´, maar alleen al het zicht is adembenemend, en de activiteiten er omheen uitdagend. Of ben je toe aan meer ontspanning? Neem dan een termaal bad, opgewarmd door vulkaan Arenal.

Tortuguero

Het best bewaarde ”geheim” van Costa Rica is het (bewoonde!) dorpje Tortuguero in het beschermde Tortuguero National Park. Tortuguero is één van de belangrijkste broedplaatsen voor de zeeschildpad. Daarnaast zijn er maar liefst 400 vogelsoorten gedocumenteerd en 150 soorten zoogdieren in dit Costa Ricaanse ´amazone´gebied!

Sarapiqui

In het noordoosten van Costa Rica ligt de stad en gemeente Sarapiqui. Het ligt tussen twee rivieren in die zich perfect lenen om bijvoorbeeld te raften. De grote biodiversiteit maakt dit tevens een waar paradijs voor de liefhebber van flora en fauna.

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een waar paradijs voor de surf- en backpackliefhebbers. De vele uitgestrekte stranden maken het ideaal om hier lekker te surfen of om even een paar dagen helemaal niks te doen!

Rio Celeste

Gelegen in het noordwesten van Costa Rica ligt Rio Celeste. De azuurblauwe waterbron is de trekpleister van dit gebied. Het wordt ook wel de verborgen juweel van Costa Rica wordt genoemd.

Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja National Park is een van de leukste parken in Costa Rica. De actieve vulkaan maakt het mogelijk dat je kan badderen of zwemmen in verschillende heetwaterbronnen. Ook de adrenalinejunk kan zich hier met bijvoorbeeld ”tuben” door de rivier wel vermaken!

Samara

Paardrijden, snorkelen, bootexcursies, surfen; in dit kleine strandparadijsje hoef je je niet snel te vervelen. Je zult hier niet veel toeristen tegenkomen dus relaxen op je ‘’eigen strand’’ onder een palmboom behoort ook zeker tot één van de mogelijkheden!

Monteverde

Monteverde ligt op 1500-1850 meter hoogte een heeft meerdere parken waar je het prachtige nevelwoud kan aanschouwen. Een reservaat beschikt zelfs over een ware ”skywalk” van hangbruggen waar je letterlijk met je hoofd in de wolken loopt en de meest uiteenlopende zoogdieren en vogels kan spotten!

Manuel Antonio

Manuel Antonio is het kleinste nationale park van Costa Rica. Dit maakt het echter niet minder populair. Met het strand ‘’Playa Manuel Antonio’’ beschikt dit nationale park over misschien wel het meest illustere strand van heel Costa Rica.

Corcovado

Corcovado staat bekend om haar ongerepte natuur en is uitermate geschikt voor een pittige wandeling. Op Caño eiland kan je prachtig snorkelen en duiken op zoek naar dolfijnen en walvissen!

Uvita

Uvita is een heerlijke, niet heel erg toeristische plek waar je tijdens de twee seizoenen per jaar, heel goed walvissen en dolfijnen kunt spotten! Ook een broemd rif, de ”Whale Tail” genoemd, komt tevoorschijn bij laag water.

Dominical

Dominical staat vooral bekend als surfparadijs. De hoge, sterke golfen zijn bij uitstek geschikt voor de gevorderde surfers. In de avond trekken veel locals richting het strand om lekker te eten en te loungen!

San Gerardo

Op 2200 meter hoogte ligt San Gerardo. De belangrijkste inwoner van dit natuurgebied is natuurlijk de Quetzal vogel. Naast de Quetzal zijn er nog ruim 200 vogelsoorten te spotten. Hiken door deze prachtige vallei met verschillende watervallen is een must!

Caño Negro

Het natuurgebied Caño Negro mag niet ontbreken aan jouw reis door Costa Rica! Het park is maar liefst 10.000 hectare groot. Voor de vogelliefhebbers is Caño Negro een waar paradijs.