Costa Rica vakantie

Costa Rica is een land dat bij Centraal-Amerika hoort. Het land ligt tegen Nicaragua en Panama aan, maar ligt bovendien aan de Grote Oceaan en aan de Caribische Zee. De naam van het land betekent letterlijk ‘Rijke Kust’ en dit is niet voor niets. Ga je naar Costa Rica op vakantie, dan zie je vanzelf dat het land deze unieke naam echt verdiend heeft.

In Costa Rica vind je niet alleen prachtige stranden en helderblauwe zeeën, maar zijn ook veel andere dingen te doen en te zien. Zo zijn er vele prachtige natuurgebieden in het land te vinden de je al wandelend kunt verkennen, maar kent het land ook diverse grote steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil jij kennis maken met de ‘Pura Vida’ van de Costa Ricanen? Boek dan een vakantie naar Costa Rica en je weet zeker dat je de vakantie van je leven organiseert.

Rondreizen door Costa Rica

Wil je Costa Rica echt leren kennen, dan bezoek je meer dan één stad of gebied in het land. De beste manier om het land echt te leren kennen, is door een rondreis te maken. Maak je een rondreis, dan bezoek je meerdere steden, gebieden en bezienswaardigheden en leer je op deze manier alle facetten van het land kennen. Je kunt een rondreis maken van 11 dagen, maar het is ook mogelijk om een langere rondreis te maken van 16 dagen of zelfs een rondreis te organiseren van 22 dagen.

Vind je het belangrijk dat jouw rondreis helemaal aan jouw wensen en verwachtingen voldoet? Dan kun je een rondreis op maat organiseren. In dit geval ga je niet mee met een standaard rondreis, maar stel je jouw eigen rondreis samen door zelf te kiezen hoe lang je wil gaan en welke steden, gebieden, bezienswaardigheden en natuurgebieden je wil bezoeken in het land.

Populaire bestemmingen in Costa Rica

Costa Rica is een groot land met diverse populaire vakantiebestemmingen. Om je een duidelijk beeld te geven van de populaire bestemmingen in dit vakantieland, sommen we graag de mooiste gebieden voor toeristen voor je op:

  • Arenal: Arenal is de bekendste vulkaan die je in Costa Rica vindt.
  • Cahuita: Cahuita is een kustdorpje dat voornamelijk bekend staat om de sfeer in het dorp, die typisch Caribisch is.
  • Corcovado: Corcovado is een natuurpark met een grote diversiteit aan indrukwekkende flora en fauna.
  • Dominical: Dominical is een klein surfersdorpje met mooie palmen die bijna tot op het strand groeien. Sfeervol, bijzonder en boven alles gewoon erg mooi.
  • Manuel Antonio: Manuel Antonio is een indrukwekkend natuurpark met een groot aantal tropische dieren, bloemen, planten en bomen.
  • San José: San José is de drukke en sfeervolle hoofdstad van Costa Rica, die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Let op: dit is slechts een kleine selectie van populaire vakantiebestemmingen in Costa Rica. Ga je op vakantie naar dit land of boek je een rondreis door Costa Rica, dan zijn er nog veel meer bestemmingen die je kunt bezoeken als je het land wil leren kennen.

Een vakantie naar Costa Rica boeken

Witropa Travel biedt verschillende soorten rondreizen en unieke vakanties aan naar het prachtige Costa Rica. Wil jij een vakantie maken naar dit groene en zonnige vakantieland? Bekijk dan ons aanbod vakanties naar Costa Rica en boek jouw favoriete reis. Wil je een rondreis op maat laten samenstellen, dan is dit ook altijd mogelijk!