Dominical

Jan: “Mooie afsluiter, prachtig hotel, en niet zo ontwikkeld als we dachten, een belevenis op zich.”

Dominical is een klein surfersdorpje dat aan een prachtig strand aan de Stille Oceaan ligt. Wat het strand van het surfersdorpje zo bijzonder maakt, is het feit dat de tropische, wuivende palmen zo ongeveer tot op het strand groeien. Dit geeft het strand een natuurlijke, rustgevende en bijzondere uitstraling en maakt het strand uniek ten opzichte van andere stranden in Costa Rica.

Surfen op de uitgestrekte stranden van Dominical

Dominical heeft zich niet zomaar ontwikkeld als surfersdorpje. De reden dat het dorp zo groot is geworden onder surfliefhebbers, heeft te maken met het feit dat de plek bekend staat om de enorme en spectaculaire golven. Door de verhalen over grote en spectaculaire golven komen er veel surfers op het plaatsje af, die de hoge golven allemaal wel eens willen bedwingen door met de surfplank het water in te gaan. Overigens zijn de verhalen over de golven van de zee bij het dorpje niet gelogen, want de golven zijn inderdaad spectaculair te noemen en zeker de moeite waard.

Een rustig strand zonder veel toeristen

Een groot voordeel van surfersdorpje Dominical, is het feit dat dit dorpje tot voor kort slecht bereikbaar was. Hierdoor is het dorp prettig klein gebleven en komen er niet te veel toeristen naar het dorp, waardoor de stranden lekker rustig zijn en je in de zee alle ruimte krijgt om de hoge golven te bedwingen. Je hoeft dus geen rekening te houden met schreeuwerige toeristen op overvolle stranden als je naar Dominical gaat, maar kunt echt goed tot rust komen in het rustige surfersdorpje en op de rustige palmstranden die bij het dorp liggen.
 

 

Onze rondreizen die Dominical bezoeken:

Costa Rica op maat

Bovenstaande bestemmingen kunnen bezocht worden tijdens je reis op maat in Costa Rica. Wil je liever naar andere bestemmingen die hierboven niet vermeld staan? Geen enkel probleem! Als Costa Rica reisspecialist organiseert

Familierondreis Costa Rica

Een verre rondreis met kinderen, ideaal of thuisblijven? Voor veel reizigers lijkt een verre rondreis met kinderen onmogelijk. Al snel worden er aannames gedaan dat dat niet veilig zou zijn, of dat